Lathund för administratörer

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Snabbguide och tips.
Advertisements

Handledning för innehavare och kontaktpersoner i JPBS.
Skapa ett video-CV på YouTube
SIPF:s styrelsemöte Hur man uppdaterar SIPF’s hemsida (en snabb genomgång) P-O Forsberg.
Naturvårdsverket | Swedish Environmental Protection Agency 1 Det här bildspelet är till för dig som arbetar på Naturvårdsverket och vill ha.
Enkel dator teknik Tips och tricks.
Introduktion i webbpubliceringsverktyget
Göra en enkel webbsida med word
Exempel/Utbildning Delegering för behörighetsbeställning
Areamöte den 17 april 2010 i Uddevalla Ingrid Rylander, Info Master i Area 03 bost , mob , arb
Hemsida, Grundutbildning
Cirkelledarutbildning
VIS Verksamhetens Informationssystem ”Rätt information till rätt användare vid rätt tillfälle”
Manual: Att lägga till personer i en grupp. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
EKÄNGENS IF NÄRVAROREGISTRERING MEDLEMSHANTERING ADMINISTRATION.
Medlemsregistrering SAFF har skapat en förenklad version på hur ni i föreningarna lägger upp era medlemmar. Har ni frågor ring Marika Holm på
IdrottOnline och mobilapp
VIS Verksamhetens Informationssystem
Lathund Unionen PFS på Detta är den sida du möts av när du öppnar Unionens sida: Här loggar du in med det användarnamn.
SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH 1 11 Systemadministration och checklistor 12/ Sofia Wallgren Nyps utbildning- Företagsstöd.
BVForum - en genomgång för revisorer Sören Thuresson.
Utbildningsupplägg IdrottOnline. Tre olika utbildningsområden IdrottOnline – Hemsida Grund Fördjupning Arbetsrum IdrottOnline – Medlemsregister Grund.
1177.se och Hitta och jämför vård Sammanställning av förändringar
Enkel dator teknik Tips och tricks. Välja storlek och radavstånd Här väljer du storlek på texten vi vill att ni använder 14 p till rubriker och 12 p till.
UTBILDNING MIRIAM M EDLEM 1. AGENDA INLEDNING ALLMÄNT OM MEDLEM KOPPLING ANDRA MODULER INTEGRATIONER SÖK OCH VISA ANSÖKAN SKAPA MEDLEM HUSHÅLLSMEDLEM.
Lathund för administratörer  Stadiumteamsales.se, hur man beställer.
Pojkar -06 Föräldramöte Dagordning Informationskanal Vision Prioritering på träning Målvaktsveckor Träningar Matcher Roller i laget Ekonomi.
1 Sportnik-utbildning. 2 SPORTNIK- Er hemmaplan på Internet Kommunikation inom laget och klubben Information till alla dvs medlemmar (ledare och spelare),
Lathund för administratörer  Registrering av spelare år  Licensiering av spelare 15 år och uppåt  Registrera matchtrupp på Fogis.
Idrottslyftsansökan i IdrottOnline. Idrottslyftet Idrottslyftet är en satsning på barn- och ungdomsidrott Idrottslyftets medel ska användas till insatser.
Personliga bilder på ”laget.se”. Många har ju barnen i flera klubbar som använder ”laget.se”. T.ex Vattjom Vipers och Matfors IF. I samband med fotograferingen.
Laget.se...en ”quick start” Magnus Wallberg
Beskrivning av vår hemsidas funktioner och tjänster.
F-99 Säsongen DAGORDNING Välkomna – vem antecknar?? Lasse (Sagas pappa) Tränare Lagledare Bemanningsansvarig Kassör Festledare Säsongen
Välkommen till Sundsvall City IBC Träningstider P/F07 Tisdagar kl – i Hedbergskas gymnastikhall Medlems- och träningsavgift säsongen 2013/2014.
Föräldramöte IFK Kungälv P11. Agenda 1.Presentation av ledare och föräldrar 2.IFK Handboken 3.Truppen 4.laget.se 5.Indelning P10, P11 & P12 - samarbete.
Tränarpolicy - Allmänt Vi lever upp till AIK-stilen i allt vi gör, både på och vid sidan om planen, spelare, ledare och föräldrar. Åsikter om hur jag som.
Starta bildspelet 1. Starta Bildspelet genom att klicka på Ikonen Bildspel i din webbläsare. 2. Klicka sedan, en gång, var som helst i dokumentet.
Föräldramöte Team Agenda Cuper Seriespelet Lagindelningarna, lätt och medel Nästa år nivåer Stämning /attityder Närvaro Utvecklingssamtal/teori.
Lokalbokning i Outlook
Bildsvep Spara och återuppta en ansökan Börjar strax
Michael Hansson Löfqvist SISU Idrottsutbildarna Stockholm
Event-modulen Grundläggande info En introduktion
Föräldramöte Tillberga IK P-01
Friskvårdskuponger Vi har två olika leverantörer för tillfället
KÄLLKRITIK En metod.
IBK Vänersborg Red Stars
Lathund för administratörer
Välkommen till föräldramöte Lerkil P8
Föräldramöte IFK Kungälv P-10
BS-bladet BS-bladet God Jul och Gott Nytt År Falu BS policydokument
LATHUND BLODOMLOPPET 2017 Gå in på
GRIPEN TROLLHÄTTAN BK - P11
Kommunikationspolicy för MASK
Adato - rehabverktyget
Lägga in ny medlem Ta bort medlem
Praktikplatsen.se Demo - Företag • • SKAPAD AV
Presentation av Behörighetsbeställning på webben
Göra en enkel webbsida med word
Kick – Off 2 april 2018 Mullsjö IF.
Guide till Fristående tidbok
Nya hemsidan Övergripande adress:
Hantering av nya Diploma Supplement under övergångsperioden 2019
Artvise Kundtjänst Handläggarutbildning -Mobile.
Lathund för dig som administrerar resultatrapportering
Programtillfällesstruktur! Anta studenter till kurser inom program
Medarbetarportalen (MP)
Ljustadalens skola
Lathund för dig som administrerar resultatrapportering
Ny betavy: hantera resultat för enskild student
Presentationens avskrift:

Lathund för administratörer Allmänt om laget.se/AIK

www.laget.se/AIK är sedan i mars 2013 AIK Ungdomsfotbolls lagsidor, och dessa använder vi för direkt kommunikation gällande ungdomsfotbollen och intern kommunikation till våra lag På startsidan finns fliken ”Dokument”. Där hittar du en rad nyttiga dokument som policys, verksamhetsplan AIK FF, licensunderlag, träningstider och mer.

Så här ser det ut inne i ”dokument” Så här ser det ut inne i ”dokument”. De flesta mapparna är öppna och läsbara för alla besöker, vissa är bara tillgängliga för inloggade föreningsmedlemmar dvs personal, ledare, spelare och föräldrar. Flikarna uppdateras med nya dokument löpande.

Mail. En av de vanligaste frågorna från föräldrar med olika uppdrag är varför man inte nås av mail som skickas ut, eller nås av en del men inte av andra. Det vanligaste svaret är ofta relaterat till på vilket sätt de har lagts upp inom sitt lag på deras laget.se-sida. Vi sköter merparten av vår mailkommunikation till lag, ledare och föräldrar i förekommande fall via laget.se:s mailfunktion. Dessa mail går till den mailadress den enskilda personen själv angett som sin mail, och bygger alltså på att det är en aktuell adress. Dessutom är det kopplat till vilken roll som angetts. Är man lagledare, men i sin roll på hemsidan endast är angiven som förälder, så nås man inte av de mail som vi markerar i systemet skall gå till alla ledare. Efterföljande bilder är en kort presentation av alla de olika val man kan ha när man lägger till en ny ledare som medlem, eller ska ändra en person medlemskap från t ex förälder till ”webbansvarig” eller något annat. Kort sagt finns det så gott som en roll för alla, så se gärna till att alla ansvariga ligger upplagda som ledare, så blir det mindre information som missas, och ingen som själv måste ansvara för att sålla och eventuellt skicka vidare till berörd person.

Vill man att medlemmen ska kunna administrera sidan (nyheter, kalendern osv) så kryssar man i det. Vill man att de ska stå som kontaktpersoner för laget på er sida under ”Kontakt” samt under föreningens huvusida så kryssar man i det. Sedan tilldelar ni roll, ev titel och bestämmer om de ska vara synliga som ledare utåt för oinloggade på er sida, när man tittar på ”Trupp”.

Som ni ser finns det en hel del roller att välja på.

Klart