Eget arbete? Lektion 3 ht- 17
Miljömärken, Säsong? Vad menas med detta? Syfte: värdera val och handlingar i hemmet och som konsument samt utifrån perspektivet hållbar utveckling. Kunskapskrav för betyget E i slutet av årskurs 9 Eleven kan föra enkla och till viss del underbyggda resonemang kring konsekvenser av olika konsumtionsval och handlingar i hemmet utifrån frågor som rör en hållbar social, ekonomisk och ekologisk utveckling. Centralt innehåll Miljö och livsstil Hur livsmedel och andra varor produceras och transporteras och hur de påverkar miljö och hälsa. Hur man kan hushålla med och ta vara på livsmedel och andra förbrukningsvaror i hemmet.
Hur du ska lära dig: Vi arbetar med Hållbar utveckling varje lektionspass genom att miljö alltid finns med. Två lektionspass framåt ska vi arbeta lite extra med miljön, detta genom instuderingsfrågor, och 2 protokoll som du ska fylla i. Du ska även kika på de filmer som ligger på lek 2 och 3. Häftet får du/har fått men det ligger även på Lek 2. Häftet ska lämnas i Lek 4 då vi kör ett muntligt förhör samt gör paj och marsansås.
Två filmer https://www.yout ube.com/watch?v= HUt9b7XcDzs&t=19 2s https://www.yout ube.com/watch?v= NUkKt0Ajc_w