Svenska Brukshundklubben

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Att hålla lektion i ämnet Idrott & Hälsa
Advertisements

Välkommen till en check av dina alkoholvanor! BALANS Effektiv hjälp för bättre alkoholvanor DEMO.
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Vision MISSION VÄRDEGRUND
Demokrati.
Nystart av teamtandvård på ftv Kramfors
Vilka var de viktigaste lärdomarna från caset?
STUDIEMILJÖ Nu har du kommit till modul 2. Den handlar om din studiemiljö. Hur mycket har du egentligen tänkt på din fysiska studiemiljö? Har du funderat.
Läroplansträff Välkomna.
Reportagets delar Rubrik Underrubrik Ingress Brödtext Mellanrubrik
i kommuner, landsting/regioner
CASE Hultsfred Ledarutveckling över gränserna
Svenska Brukshundklubben Stockholmsdistrikt Välkomna ! © CGH
Barns delaktighet _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Behöver den lokala samverkan stärkas och kompetensen inom psykisk ohälsa utvecklas? KUR- projektet ger möjligheten! KUR-projektet vänder sig till anställda.
Röd tråd.
Löneförhandlingskommunikation
Entreprenörsregionen AB Divisioner: Värdegrund? Vad står vi för? FlowPower Vårt erbjudande? Vad är varumärket laddat med? Service- och tjänsteavdelning.
Svenska Brukshundklubben Mona Brantlind.
Genom demokrati. Ordet demokrati betyder folkstyre. Alla människor i samhället får vara med och bestämma. 9 miljoner i Sverige – Vi skall dela på makten.
Presentation Förbundsmötet 2016 Etapp 1, Organisationsutredning.
Systematisk problemlösning enligt EPA-modellen -MÖJLIGHETER OCH UTMANINGAR.
Värdegrund. Presentation Syfte Värdegrund Presentation av workshop Utvärderingar Framtiden Summering Frågor Kontakt.
Sid 1 | Lantbrukarnas Riksförbund Hur får vi Lantbrukarna att ”nappa” på det vi erbjuder?
Svenska Brukshundklubben Ingrid Jansson.
Bertil Garpland ÖS Proposition Syfte Bakgrund omvärld Vad har hänt hittills Egna åtgärder fram till 2008 Konsekvenser regeringens proposition Olika handlingsvägar.
Motionsskola - så skriver du en motion till FTFs kongress.
Svenska Brukshundklubben Peder Nimrodsson & Johan Lindahl.
Föräldrarmöte 2/10-13 Vip-hyllan Smehallen LINDEN HOCKEY TEAM -04.
Agenda Presentation av ledareAlla Presentation av truppenJohan Träningsmoment Johan Planering av Hösten/Vintern 09/10Kenneth EkonomiJane FöräldrapunktKenneth.
Arbetsplatsträff Elevenkäten – steg 2 Elevenkätsresultaten hittar ni på Driven, en mapp som heter APT är delad med er.
Föräldramöte GUIF F05 CA/TO
Föräldramöte - Anteckningar från mötet
- En metod från Landstinget i Kalmar län
Svenska Brukshundklubben
nu finns inga tvivel längre
Svenska Brukshundklubben
Svenska Brukshundklubben SKK:s Organisationsöversyn
VÄLKOMNA! Lärandekonferens 2017 LEVEL UP.
Svenska Brukshundklubben
V I S I O N Bättre, Starkare och Roligare Sigtuna IF Fotboll
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
Fokus Yrkesutbildning VO
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
Workshop 6 Gångjärnsfrågor.
Svenska Brukshundklubben
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
”Valberednings- seminarium”
Svenska Brukshundklubben joran.
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
Team förebygg Samverkan mellan skola och socialtjänst
- En metod från Landstinget i Kalmar län
Tisdag – “Nya” aspekter som dyker upp med anledning av Agendan.
Patrik Sundström, programansvarig för ehälsa
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018
Hur kan jag dela med mig av informationen från KOM till min klubb?
Vad är motivation? Vad är motivation? Drivkraften att förändra ett beteende.
Begäran om nationellt likvärdig YH-utbildning inom äldreomsorgen
Regionalt cancercentrum Sydöst - platsbesök 30 september 2014
Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01
Träff 16 Välkomna!.
FÖRÄLDARMÖTE 15 OKTOBER 2015 SIF P05
Träff 14 Välkomna!.
Året som gått Näringslivs- och destinationsutveckling
Att håll och utvecklas som ledare
METOD Strategisk kompetensförsörjning
Presentationens avskrift:

Svenska Brukshundklubben Hälsar alla välkomna till årets utbildningsdagar där vi även i år har både en grön och en röd sida på plats. 2017-02-10 Johan Lindahl

Agenda Inledning SBK en Frivillig Försvarsorganisation Allmänt inom SBK Helgen i stort Helgen i detalj

Inledning Information – Delaktighet – Påverkan Svenska Brukshundklubben en Frivillig Försvarsorganisation som blir 100 år 2018!!! Försvarsmakten (Patrullhund Hemvärn) MSB (Räddningshunden) Sjöfartsverket (Sjöräddningshunden) Myndigheten för delaktighet (Assistanshunden) Syftet med helgen. Vi blir 100år och planeringen pågår inom AG för att få till ett firande över året. Samhällsnyttas del i detta kommer vi tillsammans behöva hitta vägar fram kopplat till vad vi vill visa upp och när. Att det är ett förändrat omvärldsläge har knappast undgått någon. Trycket på det nationella är åter men nu utan totalförsvaret som vi hade innan muren föll. Det finns utmaningar för våra myndigheter och vissa kommer säkert spilla över på oss. I det lilla kanske terräng vi tidigare kunnat disponera inte är lika självklart kopplat till en återgång till plikt. En annan är att myndigheter, länstyrelser, kommuner och dess räddningstjänst mer börjar se över sina planer där vi måste vara mer offensiva än vi varit senaste åren och erbjuda vår kompetens där den kan användas. Senast ett exempel då en kommun med gruvnäring börjar tänka vinsten i att ha hundar i sin närhet. Uppdragen mot Försvarsmakten med bl.a. patrullhund hemvärnet. Bättre produktion än i 2015 och med förhoppningar att 2017 ska vara än bättre. Viktigt dock att förstå att vi är flera om att lyckas. Dels välja ur rätt ekipage, utbilda dessa till rätt nivå och sedan säkerställa att de stannar kvar när de väl hamnat i förbandet. MSB och räddningshunden. Mkt fortfarande oklart kopplat till om det blir en internationell och/eller en nationell touch på räddningshunden. MSB återkommer förhoppningsvis så snart som möjligt. MRT blir NRT och vi ska under året bl.a. jobba med ökad kvalité på ekipagen vid testerna. Sjöfartsverket och våra sjöräddningshundar som verkligen fått ett uppsving senaste åren tuffar på. Nu senast så kommer norrland köra en kurs där grön och röd sida tillsammans ska jobba fram sjöräddningshundar kring Umeå. Avslutningsvis har vi även assistanshunden som nu går in på sitt andra år i SBK-kostym med positiva resultat.

Allmänt inom SBK SKK och organisationsutredningen Upplands distrikts motion nr.2 Mentaltest (MT) SKK – Utredning som alla förhoppningsvis känner till kopplat till information som gått ut centralt och via distrikten. Ämnet kommer belysas särskilt under lördag eftermiddag när vi har grupparbeten. Nu gäller det för SBK att analysera förslaget från SKK och komma med förslag på hur vi ska kunna matcha det på ett bättre sätt än liggande förslag. Ett förslag som bl.a. hotar både demokrati och kommer förandra hur vi ser ut och styrkan i vår organisation med ca 300 lokalklubbar över hela landet. Uppsaladistriktet har motionerat om att man tycker att centrala delarna på ett annat sätt än idag ska underlätta för distrikt och lokalklubbar. Frågan kommer såklart upp på vår kongress. Vi vill dock ligga steget före och påbörjar redan nu analysen och vägen framåt tillsammans med er. Oavsett om motionen går igenom eller inte. Vad kan göras annorlunda än idag och vad blir vinsten av det kommer sker diskuteras under helgen. MT. SKK tog beslutet att nuvarande MT ska ligga kvar. SBK ville annat och har under året gjort ett jättejobba med vårt förslag till nytt MT. Kopplat till detta så vill samhällsnytta även rida på denna våg och lyfta mentalkunskapsdelen även i våra led. Idag startar vi lite mjukt genom att Jan Gyllensten ger oss grunden att stå på kopplat till vad de olika mentala begreppen står för, hur de mäts och jag skulle även tro att vi kommer in på rätt hund till jobbet just kopplat till de mentala begreppens som finns.

Helgen i stort Utbildningsdagarna är en del i helheten Chansen att se på vårt uppdrag från olika aspekter Möjlighet att mötas och hitta vägar framåt Lägga ribban för årets produktion

Helgen i detalj Håkan och Ingrid Tack för att ni alla är här. Tack på förhand för att vi tillsammans skapar en bra helg för hundtjänsten. Nu över till Håkan och Ingrid för detaljer i programmet.