Språk Elevröster.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
om företaget där du gör din praktik!
Advertisements

Kompilerad av Gergely Karosi från Elias Wesséns „Vårt svenska språk”
Språklig variation i sverige
Skriftspråksförändringar
Del 2: Svenskans släktskapsförhållanden
Konstruktivism Aktörers identiteter och intressen kan inte tas för givet. Kan vara olika vid olika tillfällen. Immateriella fenomen, te x identitet, språk,
Årskurs 8 Entréskolan vt 2013
Kommunikation.
När blir ett ord svenskt då?
Del 1: Språkets uppkomst
Sociolekter och dialekter
Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation
Lättläst på webben Mittuniversitet 2 och 23 april 2007
Förskolan Sandviks lärmiljöer utifrån läroplanen
Mål som eleverna skall ha uppnått i slutet av det nionde skolåret
Nordiska språk.
I Sverige talar vi svenska?
Norge.
Nationalitet och etnicitet
Färöiska Färöarna tillhör Danmark men har ett eget språk och styr lite själv Färöiskan fick ett eget skriftspråk under 1800 talet När dem hade fått egen.
Språk och lärande hänger oupplösligt samman liksom språk och identitetsutveckling. Förskolan skall lägga stor vikt vid att stimulera varje barns språkutveckling.
Tro.
Anställningsintervjun
Nordiska språk 1.
Nordiska språk.
Frågor om språk Richard Hirsch
MINORITETSSPRÅK.
Minoritetsspråk i Sverige
DANMARK.
Uppstart projekt oktober 2014
Våra grannspråk HUNDE I SNOR
om företaget där du gör din praktik!
Svenska, norska, danska, isländska, färöiska (- inte finska! )
Det vi vet Barn utvecklar språk; talat-, skrift-, kropps- och teckenspråk i samspel med sin omgivning och möten med den andre.
Genom undervisningen i svenska ska eleverna utveckla sin förmåga att formulera sig och kommunicera i tal och skrift, anpassa språket efter olika syften,
Kommunikation.
SPRÅK & MAKT SPRÅKSOCIOLOGI.
SPRÅKET.
 Barn har vardagserfarenheter av matematik, tal och räkning innan de kommer till skolan  Skolan ska ge eleverna formella kunskaper i matematik, ett.
Ola Henricsson Muntligt berättande i undervisningen.
Språkbruk och språkliga variationer i svenska Kurs 11 SA1U Susanne Schmitt Neth Lektion i svenska som andra språk Tidsåtgång 80 minuter.
Kommunikation är all kontakt människor emellan ”att göra gemensam”
Minoritetsspråken i Sverige. Vad är ett minoritetsspråk? Ett språk som talas av en minoritetsgrupp i ett land. Minoritetsspråk omfattar då både teckenspråk.
Talspråk - kommunikation.  Språk är “ett mänskligt system för kommunikation”.  I talande språksystem skapar man mentala symboler (tänker i bilder) som.
Oscar Pripp Uppsala universitet.  Att reflektera över sitt sätt att tänka och agera  Att lära sig om hur vi brukar uttolka varandra  Att lära sig hur.
Språk och makt. Språk är makt Inre spegel IdentitetVärld.
Religionskunskap Att undersöka tro.
Att stötta en kollega som lär sig svenska
Indoeuropeiska språk Ca 80% i Norden talar Svenska, Danska och Norska – Förstår varandra Utvecklats ur gemensamt urnordiskt språk. Isländska och Färöiska.
Språkbruk genom tiderna
Svenskans språkhistoria
Svenska språkets historia
Internationella relationer
Textlösa bilderböcker
Om språkliga varianter
Förra gången… Jag har lärt mig att stava mitt namn på runspråk trots bokstavsbrist. Väldigt mycket historia som jag inte kunde. Svenska språket kommer.
Finska som minoritetsspråk
Nationella proven i svenska
Att läsa mellan raderna
Minoritetsspråken i Sverige
En vetenskapsgren som behandlar språkets funktion i ett samhälle.
MÅNGKULTURELL KOMMUNIKATION
Minoritetsspråken i Sverige
Hållbar utveckling.
Jämställdhet.
Religion.
Propaganda och bilders makt – Bild är ett språk
Japan.
Dialekter.
Det handlar om multiplikation
Presentationens avskrift:

Språk Elevröster

Språk är som min högerhand eller hjärna - allt handlar om språk: allt du gör eller upplever Språket har alltid utvecklats mellan oss människor och kommer att fortsätta utvecklas Dialekter är variationer av ett och samma språk Språk kan vara ett sätt att visa tillhörighet Det finns talspråk och skriftspråk Språk kan vara ett sätt att markera avstånd Språk kan vara ett sätt att visa och få makt Språk är ett sätt att uttrycka känslor Det finns nationella språk. Det finns även kroppsspråk och teckenspråk och blindskrift Språk är något häftigt och imponerande Språk är ljud, ofta irriterande En vinkning är språk, likaså en flört och förhoppningsvis får man den besvarad Vad är språk? De flesta språk härstammar från tidigare eller andra språk Språk förändrar världen Kroppsspråk gör så att man lättare kan läsa av en persons känslor Språk är en grej vi använder för att förklara grejer Språk är ett sätt kommunicera med varandra Utan språk fungerar ingenting Språk är något vi talar Det är bara fördelar med att kunna fler språk Bildspråk är också ett språk Språk symboliserar ett land eller en folkgrupp Barn lär sig språk lika naturligt som de lär sig att gå Språk uppkom från vanliga ljud - ljud och språk går hand i hand Språk utgör kombination av ljud