Då är det bra om du känner till att vård- och omsorgsförvaltningen

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ska du lämna anbud eller utföra tjänster för Halmstads kommun?
Advertisements

Konstruktiv bildkritik Källor: fotosidan.se Facebookgruppen Street Photography- Sweden Elevarbeten Kärrtorps gymnasium Tack till fotograferna som givit.
Bemanning och anställning Av vikarier inom vård och omsorgsförvaltningen.
Byte till AKAP-KL från KAP-KL Arbetstagarorganisationernas roll Det material som omnämns i presentationen finns på OFRs hemsida,
Lag om färdigställandeskydd FSS 1§ Om en näringsidkare har åtagit sig att för en konsuments räkning utföra arbeten som avser ett småhus, ….ska det....
TILLSYN AV KOSTTILLSKOTT. Vad gör miljöförvaltningen Miljöförvaltningens uppdrag Kontrollera att maten är säker, att konsumenter inte blir lurade eller.
Överförmyndaren och God man / Förvaltare Anita Holm direktnummer * /ahm.
Kejsarsnitt på moderns önskan Hjärna hjärta kön September 2015 Katri Nieminen överläkare Kvinnokliniken Vrinnevisjukhuset Norrköping
Ett fungerande schema förutsätter att uppdrag och arbetsgivarens förväntningar är kända ger utrymme för alla arbetsuppgifter inom avtalad arbetstidsram.
11 Kvaliteten i din hemtjänst Stadsledningskontorets brukarundersökning 2011 November 2011 Spånga-Tensta.
Utbildning personlyftar. Upplägg Teoridel Praktiska stationer med lyft (smågrupper) Teoretiskt prov Lyft upp från golv med personlyft (helgrupp) Genomgång.
Tillsammans för en idrott fri från alkohol, narkotika, doping och tobak Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad Aktiva under 12 år.
Kretsloppet i den lilla ekonomin Två aktörer Hushåll Företag Två marknader Varu- och tjänstemarknaden Arbetsmarknaden.
Stöd till riktade insatser inom området psykisk hälsa Sektionen för vård och socialtjänst1 Överenskommelse mellan staten och Sveriges Kommuner.
Information om datasystem för vård och omsorg
Hur styrs Sverige?.
Ska du lämna anbud eller utföra arbete för Renova AB?
Välkommen till information om lex Sarah
Ditt val: Starta ett projekt
Ekonomisk redovisning och rapportering för år
Frukostmöte 2/2-2017, Näringslivsforum Skövde
Vi som är här idag är: Annette Gustafsson – planerare från Förvaltningen för funktionshindrade i Örebro kommun – ansvarig för samordning av YA anställningarna.
Klassifikation av vårdåtgärder
LAG OCH RÄTT Samhällskunskap LPP.
3.1 Hur se uppgifter/besök från andra vårdgivare?
Ska Västra Götalandsregionen
VÄGEN TILL MÅLGÅNG"   MålGång är en programförklaring som ska verka som stöd för våra aktiva, ledare och föräldrar och hela GSK/MIFs gemensamma fotbollsverksamhet.
Då är det bra om du känner till att vård- och omsorgsförvaltningen
Alsike IF - Presentationsmall
Kompetensförsörjningsgruppen presenterar
Tandvårdsförmåner - det statliga tandvårdsstödet
Kartkontroll och godkänd karta
Kommunikationsplan Bilaga 11 till överenskommelsen mellan Hudiksvalls kommun och Arbetsförmedlingen gällande samverkan för att minska arbetslösheten.
Direktupphandling av varor och tjänster
Överförmyndarnämnden
Tillsyn förskola, pedagogisk omsorg
Godmanskap Förvaltarskap Överförmyndaren Tillsyn Socialtjänstens roll Frågor.
Certifieringprocessen
Ramavtalet i korthet Stationstankning 2017
Handel med andra Övningsföretag
Din säkerhet på sjukhus
Ska Västra Götalandsregionen
Ett samarbete mellan biologi, BILD och idrott och hälsa
Förskrivarutbildning Hjälpmedel vid rörelsenedsättning
Ramavtalet ”Utskriftstjänster ” i korthet
Ramavtalet ”Utskriftstjänster ” i korthet
Upphandlingsprocessen
Rehabsamtal med arbetstagare inom lagverksamheten Ponf
Akademikerförbundet SSR
Sundbybergs stad Sveriges minsta kommun till ytan, 8,9 km2
Välkomna! strategi för Vilt-förvaltning
Region Östergötland eller resp kommun
Leverantörsfakturor GAS
Arbetsmiljö FSG januari 2019.
Kanslimöte
Vi är facket för alla på din arbetsplats – oavsett yrke eller utbildning.
Smartare möten – effektivare uppföljning
Regeringen Så styrs Sverige!.
Bostadstillägg Pensionsmyndigheten har av regeringen fått uppdraget att öka kunskapen om bostadstillägg och verka för att mörkertalet inom bostadstillägg.
Värdegrund inom äldreomsorgen
Riksdagen.
Framtidens vårdinformationsmiljö Webbutbildning
förfrågningsunderlag
Hållbar utveckling måste vara
Samordningsförbundet Göteborg Hisingen/ DELTA
Nämndernas/styrelsernas utvärdering av arbetet med budget 2005
Catha Glaas Herrängens skola
Utveckling och samordning av virkesmätningen
Vet du egentligen vad dina föräldrar vill?
HjärtLung Forskning Patientvald forskning för ett längre liv och en bättre vardag Riksförbundet HjärtLung samlar in medel och delar ut pengar till forskningsprojekt.
Presentationens avskrift:

Ska du utföra uppdrag för vård- och omsorgsförvaltningen i Mölndals stad? Då är det bra om du känner till att vård- och omsorgsförvaltningen arbetar förebyggande tillsammans med Skatteverket. Vård- och omsorgsförvaltningen i Mölndals stad och Skatteverket har ett gemensamt intresse av att alla som utför uppdrag som omfattas av lagen om valfrihet (LOV) är seriösa företag som sköter sina redovisningar och betalningar av skatter och avgifter. Därför har vård- och omsorgsförvaltningen bestämt sig för att använda Skatteverkets metod ”förebyggande information” som ett led i kontroll och godkännande av entreprenörer. Alla som utför uppdrag och oavsett vem som är beställare, omfattas av samarbetet mellan vård- och omsorgsförvaltningen och Skatteverket. Syftet är att skapa en sundare konkurrenssituation och att undvika att svart arbetskraft förekommer. Det förebyggande informationsarbetet innebär att vård- och omsorgsförvaltningen begär in offentliga uppgifter från Skatteverket om skattestatus för alla som utför uppdrag under avtalets gång. Skatteverket lämnar ut följande information om respektive entreprenör: - uppgift om F-skattsedel finns - uppgift om momsregistrering finns - uppgift om arbetsgivarregistrering finns - uppgift om ev. underskott på skattekontot - uppgift om ev. skatteskuld hos Kronofogden - uppgift om redovisade arbetsgivaravgifter för de tre senaste månaderna. Information om skattestatus hämtas via en Excelfil. För att få Excelfilen kontakta någon av personerna nedan. För att lyckas med det förebyggande arbetet är det viktigt att skattestatus kontrolleras på alla led av entreprenörer, underentreprenörer och underentreprenörs underentreprenör osv. Vad innebär det för dig? Om ni som anlitats för ett uppdrag i er tur behöver anlita en underentreprenör så ska vård- och omsorgsförvaltningen först godkänna entreprenören. I avtal mellan dig som utför uppdrag för vård- och omsorgsförvaltningen och era eventuella underentreprenörer bör informeras om det förebyggande arbetet. Övrigt Kontakta gärna oss på Skatteverket om det är något du undrar över. Vi finns till för att under-lätta arbetet och hjälper er gärna med att reda ut eventuella oklarheter. Vård- och omsorgsförvaltningen Enheten för styrning och uppföljning 031-315 10 00 Skatteverket www.skatteverket.se 0771–56 75 67 Juni 2017