Tränings- och kostprogram

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ger hälsa och välbefinnande
Advertisements

Näring och individuella behov åk 8
Mount Everest 8 850m 2003.
Träningslära 9:or ht 11.
Träningslära ÅK8.
ATT BLI EN IDROTTARE.
MIN AKTIVITET Vi är många som tycker om att röra på oss! Vad är det som händer med oss då?
PRESTATIONSTRIANGELN - GRUNDEN FÖR EN GOD PRESTATION.
Kostanalys - RÄTT MAT VID RÄTT TIDPUNKT GER DET BÄSTA TRÄNINGSRESULTATET.
Fotboll kräver mycket energi Vad ska man äta och dricka för att orka prestera på topp? Hur mycket ska man äta? När ska man äta?
MIN AKTIVITET Vi är många som tycker om att röra på oss! Vad är det som händer med oss då?
Kost information Information
SISU Idrottsutbildarna Sköndals IK. Innehåll Barns utveckling Att förebygga skador Två vanliga fotbollsskador.
Kost. Vem är jag? Jobbar på Logistikskolan/TrängR Bor i Trädgårdsstaden Gift med Per Barn Albin 6 år, Tim 8 år Utbildad på GIH; Tränarutb Övrigt: PT utb,
Säsongen ”Om du svettas nu så får motståndarna svettas mer under säsongen” Fredrik Nygren 2011 Här är ditt egna fysprogram som du ska träna på.
Diskussionsfrågor Har du bra balans mellan träning, vila och mat?
Goda resultat inom idrott bygger på en bra balans mellan att ÄTA, TRÄNA och VILA.
Matcirkelns budskap Du ska äta allsidigt= med variation. Motsats = ensidigt= Samma livsmedel dag efter dag.
Optimera dina träningseffekter och nå längre med rätt mat.
MÅLTIDER - Hur jag ger min kropp bränsle och byggstenar!
I samarbete med Nikolaus Koutakis Örebro universitet 1.
 MålvakterBackarForward  JohannaLozzanMatilda O Kapten  EllinorOliviaFanny B  ElinMiaJulia  Elin LAnnaEmma  ArvenHanna  MarieElin  Ebba TJozzan.
Att äta rätt Henrik Persson Gästriklands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna.
Bra proteinkällor Ägg Kyckling Fisk Kött Keso och kesella.
Äta – Träna – Vila Kostens roll i ungdomsidrotten.
Cirkulation och fysisk aktivitet - Våra bästa vänner går hand i hand + = Sant.
Gainer TILLSKOTT VID HÅRD TRÄNING. Core Gainer  Core Gainer™ är ett välbalanserat näringstillskott som är utvecklat för personer som behöver fylla på.
Sommaren Supersnabba spelare från 0 till 15 meter Spelare som har bra bål och rygg stabilitet Spelare som klarar minst 50 anfall per match Spelare.
Sommar träningsprogram A1-åkare 3 ggr/vecka Tom Pietilä UHSK Umeå Justerat Mats Svensson ÅSLK.
Hälsa Mia Jönsson Idrott och hälsa Varför? O Eleven kan med goda rörelsekvaliteter genomföra en bredd av aktiviteter som utvecklar den kroppsliga.
Träningsplanering Vinnare i långa loppet. Varför träningsplanera? Effektivisera sin träning Få vardagen att fungera Rätt träning vid rätt tidpunkt.
Månsarps IF:s FOTBOLL Upptaktsmöte inför 2011 Måndag den 3 januari, IP klockan 19:00-21:00.
Träna svenska A och B Häfte 10 Mat och dryck Äter du all mat?
Tips och råd för att förhindra fallolyckor
Studieteknik - tips och ideer
IdrotIdrottIitsskador
Kostråd Här följer några kosttips. Kom ihåg att äta varierat, mycket grönsaker som rotfrukter, broccoli och frukt samt lasta i er kolhydrater och proteiner.
Henrik Persson Gästriklands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna
Förebyggande av skador inom idrott
Energi och Näringsämnen
Förhållningsregler Järfälla hC Team 07.
Träningslära.
Vad gillar du att äta? Vad gillar du inte?
Kolhydrater.
Välkommen till mitt utvecklingssamtal ÅK Ht 2017
Mat och dryck Brukar du laga mat hemma?
Utställning och diskussionsfrågor
smslån utan kreditprövning
KOST Grupp forsläsning.
Agenda - Reflektioner vårsäsongen
Matcirkeln, tallriksmodellen och näringslära
- Personlig Tränare - Kostrådgivare - Integrativ Coach
Matservice Stockviks SF
Protein.
Det här är en presentation från Aktiv Skola om några av de mest grundläggande faktorerna för att vi ska må bra. Mellanstadiet.
Det här är en presentation från Aktiv Skola om några av de mest grundläggande faktorerna för att vi ska må bra. Lågstadiet.
Din säkerhet på sjukhus
Mineralämnen.
Kolhydrater.
FRIIDROTT ÅR SPRINT.
Löpledare Del B - Löpningen.
Mensutmaningen.se MENS OCH TRÄNING.
Målformulering att sätta upp mål
Tips och råd för att förhindra fallolyckor
PRESTATIONSTRIANGELN - GRUNDEN FÖR EN GOD PRESTATION
Ta hand om dig själv.
Tipspromenad.
Tips för att förhindra fallolyckor
7 av 8 13-åringar rör på sig för lite
7 av 8 13-åringar rör på sig för lite
Presentationens avskrift:

Tränings- och kostprogram Tre veckors upplägg på ett träningsprogam för att utveckla konditionen

Målsättning Vill förbättra min kondition. Idag springer jag 3.6km på 30 minuter och jag vill sänka den tiden. Med en bättre kondition kommer jag må bättre, vara piggare och kunna koncentrera mig mer på jobbet. Datum Längd (km) Tid (min,sek) Idag 3,6 30,44 Två veckor 3,6 27,00 En månad 3,6 20,00 Två månader 3,6 15,00

Träningsprogram – rullande schema Dag Träning 1 Kondition: intervallträning 400m x 6 repetitioner press mig det hårdaste jag kan. 2 Vila: låta kroppen återhämta sig. Bygga upp energin. 3 Kondition: längre distans, 2km i högt tempo, trött när jag kommer i mål. 4 Vila: låta kroppen återhämta sig. Bygga upp energin. 5 Gym: Träna hela kroppen (stora muskelgrupperna) med låga vikter och många repetitioner. 6 Kondition: längre distans, 2km i högt tempo, snabbare än förra gången. 7 Vila: låta kroppen återhämta sig. Bygga upp energin.

Konditionspass Uppvärmning i 10 minuter. Lätt jogging med några gymnastiska övningar. Jag värmer upp för att förbereda kroppen på fysisk ansträngning så jag kan prestera bättre men också för att inte dra på mig onödiga skador som tex streckningar/bristningar. Löpningen, jag ska göra 6 stycken 400m lopp. Jag väljer intervaller för det är väldigt effektivt för att förbättra konditionen. Jag siktar på att 1 varv ska ta cirka 80 sekunder. Nedjoggning, joggar ett varv i långsamt tempo. Det gör jag för att komma ner i puls och för att återhämta mig bättre.

Kostprogram – För en dag Frukost: Havregrynsgröt med frukt i och vatten att dricka samt en cappuccino. Långsamma kolhydrater för att orka dagen. Lunch: Pytt i panna med sallad och mjölk att dricka. Kolhydrater för energi och kött för protein, som är muskelns byggsten. Mjölk har mycket vitamin D vilket stärker mitt skelett. Mellanmål efter jobbet: Kvarg med frukt i. Något lätt i magen som fyller på energin men som inte blir en klump i magen när jag ska springa. Jag äter cirka 2,5 timmar innan jag springer. Middag: Potatismos med korv och lingon samt en sallad. Energi in i kroppen efter att ta tömt mig på löpningen, potatismosen. Korven ger mig protein för musklerna. Jag följer tallriksmodellen för att inte få ett överintag av något näringsämne. Utöver detta dricker jag vatten under hela dagen. Jag behöver lite mer än vanligt nu när jag ska träna mer så jag dricker cirka 3 liter om dagen. Får även i mig vatten via maten.

Näringsintaget Jag använder mig av tallriksmodellen för att behålla balansen i maten. Ett överintag av något av de tre stora näringsämnena kommer påverka min träning negativt. Är mitt energiintag högre än min energianvändning kommer jag bli tyngre och på så sätt kommer resultatet av min träning försämras. Är min energianvändning högre än mitt energiintag kommer min energi minska och jag kommer inte orka lika mycket vilket sänker mitt resultat.