Preparera ett korrekt underlag – Lärosätets ansvar

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Betygsregistrering Grundskola Grundsärskola 2013
Advertisements

BAS-M Hur du på ett enkelt sätt administrerar din båtklubbs register.
Handledning för innehavare och kontaktpersoner i JPBS.
Naturvårdsverket | Swedish Environmental Protection Agency
Naturvårdsverket | Swedish Environmental Protection Agency
Statistikmodulen Omicron Syntax Data AB Framåt.
Intagningssystemets databas Ögonblicksbild Kopia av intagningsdatabasen Uppdateras 3 ggr per dag 07:15 – 12:15 – 15:15 Roller Skola, kommun Periodiseras.
Formulär Tänkte nu gå igenom vad ett formulär är och hur man kan skapa dem i Access.
Underlag för din poster
E-post juni 2013.
Naturvårdsverket | Swedish Environmental Protection Agency 1 Det här bildspelet är till för dig som arbetar på Naturvårdsverket och vill ha.
Tabeller.
Max start-guide Liten och väldigt snabbt ihopkastad.
Online all the time, anywhere with anything Ytterligare ett alternativ är att gå via Inställningar för bibliotek. © NetIntegrate Sweden AB 1.Gå till bibliotek.
Utbildning Elektroniska blanketter 29-31
Välkommen till e-learning GoF WEB
Nyttiga funktioner Villkorsstyrd formatering Klistra in special Få med alla relaterade poster när data hämtas från mer än en tabell.
XML, scheman och mappningar
LPL-TRÄFF Anette Eriksson & Anna Åhnberg Uppsala
På vissa datorer behöver du trycka på F5 för att starta bildspelet.
BILDSVEP VAD INGÅR I EN BYGGLOVSANSÖKAN BÖRJAR STRAX.
Kom igång med Disgen 5 - röd Skriv ut en ansedel Distanskurs med Bengt Kjöllerström E-post: Kurs.dis.se Kom igång med Disgen 1.
© KOLL – Kompetensinventering inför Lärarlegitimation, Comaea International AB All rights reserved. Ver A Avstämning av kompetens och behörighet.
Knappar i Excel Hoppa till Start Hoppa till Infoga Hoppa till Sidlayout Hoppa till Referenser Hoppa till Utskick Hoppa till Granska Hoppa till Visa Skriv.
De mest använda knapparna Excel Start Ångra Gör om Fler knappar Vanligaste talformaten Klistra in Hämta format Inställningar tex För att placera.
L ADOK PING UNDER PRODUKTIONSSÄTTNINGSTIDEN Ladokträffen i Gävle, Linda Strand Lundberg och Stellan Englén Ladokkonsortiet.
Ändra sökordsmallen i GynOp
Inloggning, startsida i Co-Driver samt utloggning Panel-PC
Lathund Ladoksupport.
Grunddata i nya Ladok Workshop
Samspelet mellan NyA och Ladok - Webbutbildning Linda Strand Lundberg från Ladok3-projektet Charlotta Beijron och Amer Chuhan från UHR.
Lokalbokning i Outlook
Guide för Medarbetare.
Gemensam information i Ladok och NyA
Region Skåne Förvaltningsgrupp för Digital Diktering
Lägga in ny identitet och skapa skydd
Felrättning och information uppdaterad
Förberedelser alias/skyddade personuppgifter inför produktionssättning
Ny DEP-relaterad funktionalitet i Ustart
Grunddata i nya Ladok Webbutbildning
Från databas till Excel
Utbildning Studentinformation – interimspnr, pnr-byte, sekretesshantering, gemensamt studentregister Linda Strand Lundberg, Ladok3-projektet.
Lathund-Ladok-97-Rapporter i Uppföljning
Registervård inför första MIT-leveransen - ovana registervårdare
IT Fördjupning Jon Wide
Repetition Del 1.
Registrering av valorganisation
Att göra om en bild med text till textfil
Ledningens genomgång: Informationssäkerhet Mall där allt underlag finns i denna presentation Datum 2018-XX-XX.
Lägga in ny medlem Ta bort medlem
Utbildning Systemadministratör i C2
Handhavandeguide-Ladok Kursbevis
Nyheter Melior 219 Uppgradering
Validera hjärtstartare i Sveriges Hjärtstartarregister
Presentation av Behörighetsbeställning på webben
Välkommen till e-learning GoF WEB
Hämta och installera Disgen 2016
Handhavandeguide-Ladok Utdata
Implementering import av SIE-fil Procountor
Guide till Fristående tidbok
Hantering av nya Diploma Supplement under övergångsperioden 2019
Att använda nya Olweus dataweb Uppdaterat 17e oktober 2011
Lathund för dig som administrerar resultatrapportering
Hämtning av rapportresultat och exporter vid time-out
MedControl Instruktion för ärendeansvarig
Grundkurs Windows och Word
Attestera resultat på aktivitetstillfälle
Rapportera resultat med titel
Effekterna i SWAMID av Dataskyddsförordningen
Tillfällesbyte Innehåll Återuppta studier, tillfällesbyte
Presentationens avskrift:

Skapa interimspersonnummer och massetablera + export för att underlätta etablering i gamla Ladok Preparera ett korrekt underlag – Lärosätets ansvar Skapa interimspersonnummer och etablera – För ej produktionssatta lärosäten ges stöd av gemensam Ladok-support Exportera underlag som överensstämmer med importerad fil - För ej produktionssatta lärosäten ges stöd av gemensam Ladok- support Mappning av uppgifter innan import till gamla Ladok - Lärosätets ansvar

Preparera ett korrekt underlag – Lärosätets ansvar

Preparera ett korrekt underlag för att skapa interimspersonnummer Underlaget måste vara CSV-format, separations-symbolen kan vara semikolon, komma eller tabb, vilken automatiskt ändras till komma. T ex fungerar det bra att kopiera och klistra in från en Excel-fil. Följande rubriker måste finnas: Personnummer,Efternamn,Förnamn,Födelsedata,Kön.  I kolumnen för Personnummer skrivs SKAPAS, födelsedata skrivs i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD, kön anges som K för kvinna och M för man.  Observera att rubriken måste vara Födelsedata inte Födelsedatum och endast ÅÅÅÅ-MM-DD tillåts (i nuläget)

Preparera ett korrekt underlag för att skapa interimspersonnummer Eftersom funktionaliteten har kopplingar till NyA finns vissa brister rörande att inte alla tecken kan hanteras vi ber er därför att undvika vissa tecken, som inte heller gamla Ladok klarar. Undvik otillåtna tecken. Ett tips är att inte använda andra tecken än de du hittar i tex word/excel/onenote enligt uppsättning/subset: Basic Latin eller Latin-1 Supplement.

Skapa interimspersonnummer och etablera – För ej produktionssatta lärosäten ges stöd av gemensam Ladok-support

Skapa och etablera interimspersonnummer Den exportmöjlighet som erbjuds bygger på lagring i webbläsaren. Byte av webbläsare mellan import och export alternativt inkognito användning leder till lyckad etablering utan exportmöjlighet Kopiera underlaget inklusive rubriker och klistra in i importfönstret.

Skapa och etablera interimspersonnummer Viss validering görs med vägledning om vilken post som behöver korrigeras. Bristfälliga underlag returneras för åtgärd. Ett fel i taget redovisas.

Skapa och etablera interimspersonnummer Sparaknappen aktiveras när data är validerat. Känd brist i valideringen är i nuläget om födelsedata tex förväxlats med personnummer och innehåller 10 numeriska tecken vilket inte indikeras förrän i nästa steg.

Skapa och etablera interimspersonnummer Spara = Skapa och etablera studenter. Status visas för varje rad, denna är först Ej importerad men ändras vartefter etableringen lyckas till Importerad. Inträffar en avvikelse visas detta och förmodligen har inget personnummer skapats Granska alltid listan innan du byter vy (posterna visas inte igen) och viktigt att felaktigheter dokumenteras i underlaget då denna post kommer att uteslutas från exporten och senare vara svårare att återfinna/identifiera om det är många poster.

Exportera underlag som överensstämmer med importerad fil – För ej produktionssatta lärosäten ges stöd av gemensam Ladok-support

Exportera underlag som överensstämmer med importerad fil Under Identitetsuppgifter återfinns en möjlighet att exportera de nyetablerade studenterna. Kolumnen Datum innehåller den exakta tidpunkten för etableringen vilket möjliggör sortering på importordningen (default) Observera att lagringen är temporär (och personlig) i webbläsaren och ett val att rensa lista eller byta webbläsare innebär att informationen inte kan presenteras igen.

Exportera underlag som överensstämmer med importerad fil Exporteraknappen aktiverar nedladdning av csv-fil, hanteras ev olika i olika webbläsare

Exportera underlag som överensstämmer med importerad fil Filen sparas med lämpligt namn.

Mappning av uppgifter innan import till gamla Ladok - Lärosätets ansvar

Eventuell mappning av T-nummer innan import till gamla Ladok För att vara säker på att rätt T-nummer förs över till ett eventuellt annat underlag kan man använda funktioner i excel till sin hjälp Underlagsfilen kallas här Importunderlag och returfilen får vid exporten namnet nyetablerade med ett ordningsnummer inom parentes

Eventuell mappning av T-nummer innan import till gamla Ladok Starta med att flytta ihop båda flikarna till samma excel-bok. Välj boken med fliken nyetablerade och högerklicka när markören står på flikens namn. Du kan då välja att flytta fliken till boken med importunderlaget.

Eventuell mappning av T-nummer innan import till gamla Ladok Det är inte nödvändigt att flikarna befinner sig i samma bok med jag tycker det underlättar Vi använder kolumnen för Datum då den inte längre fyller någon funktion. Vi ska skapa en möjlighet att mappa varje rad i fliken importunderlag med rätt rad fliken nyetablerade och hämtar T-numret

Eventuell mappning av T-nummer innan import till gamla Ladok För att skapa en unik mappningsmöjlighet för varje student slår vi ihop värdena för efternamn, förnamn och födelsedata. Formeln för detta är CONCATENATE där man kan ange vilka celler som ska slås ihop till en sträng. Viktigt att man håller sig på samma rad så mappningen inte blir skev.

Eventuell mappning av T-nummer innan import till gamla Ladok Cellen markeras och kopieras sedan ned i hela kolumnen (formeln blir kopierad medan värdena ökar med +1 för varje rad).

Eventuell mappning av T-nummer innan import till gamla Ladok Gå till fliken Importunderlag och inför en ny kolumn i kolumn A Upprepa och slå ihop efternamn, förnamn och födelsedata

Eventuell mappning av T-nummer innan import till gamla Ladok Bestäm i vilken kolumn du vill att T-numret ska hamna. I Exemplet väljer jag kolumn B och att ersätta SKAPAS. Ställer markören i B2 och anger = Jag väljer formeln VLOOKUP som matchar värdet i kolumn A med värden i en vald flik och returnerar värdet som finns i en kolumn jag pekar ut, om mina två jämförda värden är identiska. Jag väljer A2 som jämförelsevärde.

Eventuell mappning av T-nummer innan import till gamla Ladok För ”table_array” anges från vilket område jag vill jämföra och hämta värden i detta fallet från flik nyetablerade (7) och kolumnerna A till och med B (mappnings id finns i kolumn A och T- numren finns i kolumn B). Observera att namnet på filen omges av ' (apostrof/enkelfnutt) och avgränsas med ! innan kolumnerna anges

Eventuell mappning av T-nummer innan import till gamla Ladok För ”col_index_num” anges från vilken kolumn i ordning, från första kolumnen i området, som ska hämtas. För ”[range_lookup]” anges FALSE då vi bara vill hämta värdet om det är en exakt träff vid jämförelsen.

Eventuell mappning av T-nummer innan import till gamla Ladok Observera att formler inleds med = att inleda och avsluta med ( ) att separera olika värden med ; När jag är klar med mappningen och önskade T-nummer finns i min tabell kopierar jag och klistrar in värdena som värden (VALUES) för att ”tvätta bort” den underliggande formeln

Eventuell mappning av T-nummer innan import till gamla Ladok Om ett mappningsvärde av någon anledning inte skulle stämma överens (eller saknas helt) så syns det genom att jämförelsevärdet inte återfinns och hämtning av värde inte är möjligt och #N/A visas Undersök noga vad som orsakar felet så att ingen dubbeletablering sker. Kontakta gemensam Ladok-support vid misstanken att etableringen i nya Ladok gått fel.