Litteraturhistoria Presentation

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
I detta bildspel reflekterar kollegor i olika ämnen tillsammans över språkliga handlingar i klassrummet. Underlag till diskussionen är den uppgift som.
Advertisements

Kunskapskrav för godtagbara kunskaper i slutet av årskurs 3 – Svenska
Att tänka på då man har en muntlig presentation med ppt
Från Vasatid till Vasalopp Lpp Historia åk 5, Vasatiden
Tips och råd som hjälper dig läsa, lära och plugga
E C A Du ska kunna läsa boken Ondskan med flyt genom att, på ett i huvudsak fungerande sätt, välja och använda lässtrategi. Du ska kunna göra en enkel.
Att skriva en argumenterande text
Fördjupning i historia
Mål och betygskriterier
Våren 2009 Beskriv ett land Mathias Ahrn Jan-Eije Hammaräng.
VT-2003 Carina Svensson Svenska A och B En fråga om överlevnad!
Formellt, skarpt och snyggt
Artikel – reportage - debattartikel
Lokal pedagogisk planering
- Vikten av att kunna sälja in sin idé
Att hålla en presentation
Svenska p Svenska p.
Riktad skrivning Hur tyckte att boken Alex Dogboy verkade utifrån det du hittills läst och fått veta? Motivera ditt svar. Skriv tills jag säger stopp,
Syfte/Mål Här följer brödtext med vad ni hade för bakgrund och mål för arbetet. Ha gärna lite luft mellan styckena. Inte för långa textstycken. Vnvnvnvnvnvnvnvnvnvnvnvnnnnnnnnn.
Introduktion till Sagornas Värld. V38-41
Vad är  ? Och vad har man det till?. Nio uppgifter Välj en av dessa nio uppgifter och utför den så bra du kan. Välj en av dessa nio uppgifter och utför.
Att övertyga ! Disposition och mall.
Det här arbetar vi med för att du ska kunna nå kunskapskraven
Att vara 15 år Det var bättre förr!.
Planering för svenskundervisningen
Hur gör du för att förstå en text?
Svenska/historia/religion
Hur vill vi svara? Stefan Johansson Svara på frågor – webb, papper, telefon Webb 4 Ja, gärna. 9 Det funkar. 3 Nej eller Helst inte Papper 1 Ja gärna.
Spågumman Spågumman kollar på bilder, bildtexter, baksidan av en bok, rubriker och vad det är för typ av text. Hon kan på så vis få en bra uppfattning.
Sort, art, stilart, område, fack o.s.v.
Engelska Människokroppen
Litteratur.
V E N T I L E R I N G 5 juni Försvar av examensarbetet och opposition
Litteraturvetenskapliga metoder
Formellt, skarpt och snyggt
Olika texter du behöver känna till
STUDIETEKNIK.
Litteraturhistoria – epoker och analys av textutdrag
MTFD Vårmöte 2016 Umeå – Tips & Tricks MTFD Presentationsmall: tips & tricks Introduktionsbild: (Denna bild tas bort) Denna Mall är framtagen för att underlätta.
Namn på presentationen Riktigt rolig PowerPoint > Fokusera på ett intressant ämne per sida > Skriv brödtexten kort, koncist och i 24 punkter.
Torsdagen den 3 december. Dagens lektion Fortsatt jobb med den muntliga presentationen (utformning, bilder, kanske lite träning om vi hinner) Boksamtal.
Genrer Krönika 1 Carmen Winding, Bäckaskolan 7-10 sär, Gnosjö –
Krönika Vad? Hur? Varför?.
X-mottagningen: Väntetider 2001
Välkommen till svenska 1
Ny termin – nya möjligheter. Sista rycket i grundskolan.
Välkommen till svenska 2!
En bild talar också ett språk, men bilder som inte har ett tydligt symbolspråk kan vara svåra att tyda – som avsändaren vill – om man inte hjälper läsaren.
Att skriva en nyhetsartikel
Litteraturhistoria Presentation
Svenska som andraspråk 3
Konsten att läsa skönlitteratur
Att skriva en resonerande text
Jag är ingen talare men…
Att göra en vetenskaplig undersökning Bollnäs Folkhögskola – Svenska 3
Nationella proven i svenska
Resonerande text Använd din elevbok!
Att vara 15 år Det var bättre förr!.
STUDIETEKNIK.
Mål v 8 Tala: Du kan delta i samtal och diskussioner och fråga efter kompisarnas tankar och kunskaper. Du kan uttrycka dina åsikter och bemöta andras åsikter.
Titel Författare, företagets logo, årtal, bild etc.
Vad vi behöver när vi kunskapar
Mål v 7 Tala: Du kan delta i samtal och diskussioner och fråga efter kompisarnas tankar och kunskaper. Du kan uttrycka dina åsikter och bemöta andras åsikter.
Idag: Planering v 2-12 Placeringar Förförståelse
Geografi Geo (jord) grafi (att beskriva)
Bli säker på utredande PM
Referat och källhantering.
Argumenterande text.
Utredande text Labbrapport.
Elevråd på SFI vad är det?.
Presentationens avskrift:

Litteraturhistoria Presentation 1.Tillsammans presenterar ni er epok. Vilka tankar och ideal gällde? Hur hade folk det? Vad hände under den här tiden? Vad var typiskt inom litteraturen? Tänk på: Titta upp Tala tydligt Visa engagemang Ha en tydlig struktur

Individuella presentationen 2. Du presenterar din text genom att. Sammanfatta texten på ett intressant och tydligt sätt Gör kopplingar till text/värld/tid/dig själv. Visar en förvandling av texten – moderniserad. Tänk på : Samma som ovan & Att kopplingarna visar ett tydligt samband mellan text och värld/annan text/dig själv/tiden. Att du genom din förvandling visar att du dragit slutsatser kring hur texten fungerat i sin tid och fungerar eller skulle kunna fungera i din tid och hur den varit påverkad av sin tid och ev. har påverkat sam/framtiden.

Förslag på arbetsgång 1. Läs texten 2. Sammanfatta den för dig själv, ta hjälp av sammanfattningen i Portal. Skriv ner. 3. Ta reda på hur texten togs emot under sin tid och varför den blev så känd. På vilket sätt var den typisk (eller kanske otypisk) för sin tid? Skriv ner. 4. Skriv ner kopplingar till dig själv, annat som du blir påmind om i världen i filmer, i texter etc. 5. Hur skulle det se ut om innehållet i din text förekom nu i din värld? Gör en illustration av detta, t.ex. en bild, en snap, ett instagraminlägg, ett blogginlägg, en film, en bok eller något annat. Skriv eller rita. 6. Sammanställ allt detta till en Powerpoint och muntlig presentation.