Bra internetadresser:

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Presentation av Sister City Soccer Cup Exchange Project Ett vänortsprojekt mellan Växjö och Duluth som ska främja ett socialt och kulturellt utbyte med.
Advertisements

Luleå Hockey Team 08. Luleå Hockey Unga Utvecklingsgruppen Ulf, Helge och J-Tränare Ungdomsansvarig Helge Lauritsen.
Föräldrarmöte Flickor 06/07 Fotboll VÄLKOMNA!
Få fler att börja spela fotboll – få fler att spela fotboll längre!
Vad är egentligen ett samhälle? Hur skulle ni definiera ordet samhälle? Dvs när vi pratade om ett samhälle sist, vad pratade vi om då? Ta ngn minut och.
 Svensk Idrott vill  Svensk Fotboll vill  Sörmländsk Fotboll vill  Er förening vill?!  Diskussioner.
JARLABERGS IF “Den lilla klubben med den vackraste fotbollen” Jarlabergs IF 20 år! EN BROSCHYR OM GEMENSAMMA MÖJLIGHETER.
Dagordning Läget i laget Övergången till U17 Kommande år – vårt förslag Lagkassa Hur samlar vi in pengar?
Samverkan mellan myndigheter
Föräldramöte November Agenda Året som varit Hur har det gått? Reflektioner tränarna Synpunkter föräldrar Inför 2014 Röda tråden och principer Planering.
Landslagets Fotbollsskola 2013 Var och När – Alsike Konstgräs – 14/ /6 Deltagare – 61 barn Organisation – 2 rektorer – 7 huvudledare – 6 hjälpledare.
Välkomna till Skiljebo SK P-07 Föräldramöte. Dagens program Skiljebo Vill Vaktmästeri / Kiosk Medlemsavgift Regler och förordningar Tränarfilosofi Upplägg.
Toppning vs. Nivåindelning IK Zenith F02 Per-Olof Johansson.
FÖRÄLDRARMÖTE IFK BJÖRKÖ F-04/06. AGENDA Nuläge Regler/Målsättning Vad händer inom IFK Björkö. Cuper/Poolspel 2014 Fotbollsmatch damallsvenskan. ”Träningsläger”
VÄLKOMNA ! FÖRÄLDRAMÖTE P-05 3 APRIL Nuläge I slutet av januari drog vi igång med träning utomhus Uppehåll dec-jan Nästa vinter planerar vi att.
Föräldramöte F IFK Kalmar F-07 Lagledare – Axel Jungward, Marcus Rydholm och Ronnie Nilsson Spelare – Just nu finns det 34 spelare registrerade.
Sponsring Nedan finns förslag på olika reklamobjekt och priser. Priserna gäller för säsongen 2015 och är angivna inklusive moms. Om du har frågor kontakta.
Välkomna till P-02 Föräldramöte 14 september. Tränings matcher och cuper höst vinter 2010 Vi skall försöka få till 2 st. 7 manna träningsmatcher till.
LSK FOTBOLL. AGENDA (ca 30 minuter) Välkomna Presentera Linghems SKs verksamhet Starta laget Frågor.
Upptaktsmöte F mars. Mötets agenda Serier: Div 2 flickor, U-lag, Div 3 norra dam DM F16 Västgötaläger: Målvaktsläger, Spelarläger Registrering.
MIF P02 FÖRÄLDRAMÖTE. MIF VÄRDEGRUND Vad betyder för er föräldrar: > Respekt ? > Glädje ? > Utveckling ? > Gemenskap ? På träning? Matcher?
IF Haga Välkommen som sponsor! Sponsring 2017
Verksamhetsplan för IF Kamraterna, Åmål
Lathund NÖGDs Damtour Utgåva 1.
Regiongemensam enkät i förskola och familjedaghem 2016
BILD Välkomna Föräldramöte P maj, 2017.
Välkomna till P-00 föräldramöte 18 januari
Har du frågor eller funderingar
Föräldramöte GUIF F05 CA/TO
Upptaktsmöte damerna säsong 2012/2013
VÄLKOMMEN TILL 6A.
Stoppa mutor.
Örebro Syrianska IF Ungdom
Regiongemensam enkät i förskola och familjedaghem 2016
P-05 Föräldramöte
Regiongemensam enkät i förskola och familjedaghem 2016
Vision Vi skall vara det självklara valet när det gäller fotboll för barn och ungdomar boende i vårt närområde och en erkänd plantskola för fotbollsspelare.
Leda och utveckla en förening
P-05 Föräldramöte
Föräldramöte p07 säsongen 2017
VÄGEN TILL MÅLGÅNG"   MålGång är en programförklaring som ska verka som stöd för våra aktiva, ledare och föräldrar och hela GSK/MIFs gemensamma fotbollsverksamhet.
Föräldramöte P /09/2016.
Agenda - Reflektioner vårsäsongen
Årets mest hållbara förening
Medlem i Rånäs 4H 2017.
Agenda Agenda för kvällen Kort om Täby FK Organisation Pojkar 09:4
Vår sammanfattning av kultur- och fritidsvaneundersökningen
Välkomna! Mål och vision 2015 Inriktning Träningar Tider, matcher, cup och poolspel Engagemang Ekonomi Övrigt/Diskussion.
Arbetsformer XX vattenråd.
Erfarenhetsutbyte 25 november
Föräldramöte P/F f.11 och bollek
Talangutveckling Ungdom
IFK MARIEFRED VERKSAMHETSIDÉ VERKSAMHETSOMRÅDEN VÄRDEGRUND VISION MÅL
Tack alla sponsorer. Vi, i Norrsundets IF innebandy, har suttit och gått igenom årets och tidigare års sponsring ifrån olika företag. Där har erat namn.
SOLLENTUNA FK Från knatte till veteran
Flyktingbostäder
Friidrott med glädje, sundhet och utveckling
Lilla Trekungacupen 7-9 april Arena: Kungälvs Ishall Oasen
Välkommen till regional arbetsgrupp handledarskap
Årsmöte 2018 Verksamhetsåret
Välkomna till årets skokväll på Sportringen Piteå!
Medlemsavgifter säsongen 2012/2013
Väl mött önskar Forsmarks Idrotts- & Fritidsförening FIF
Föräldrarmöte P07 Säsong 2016
Ett gemensamt ansvar och arrangemang
PITELIGAN 2019 LÖRDAG 24 AUGUSTI FÖR FLICKOR OCH POJKAR
Spelar och föräldramöte 2019 Landvetter IF F05/06
Information – Lag P08 för Året 2019
Föräldramöte Brooklyn Eagles F06
Klubbträff Norrbottens skidförbund
Presentationens avskrift:

Bra internetadresser:

Årsskiftet 98/99 tillfrågades Växjö FF av Växjö kommun om man kunde stå värd för en utbytesturnering för flickor år från Växjös vänort Duluth i Minnesota, USA. Kommunens inriktning var att utbytet mellan vänorterna skulle breddas. Växjö FF tackade ja arrangerades det första utbytet med tre flicklag. Flickorna bodde i värdfamiljer i fotbollsföreningar som bedriver flickfotboll. Följande års utbyten utvecklades till att gälla även pojklag. Erfarenheten visar att verksamheten med utbytet av 15 och 16-åringar mellan våra städer har blivit en utmärkt sporre för att få ungdomar i de övre tonåren att fortsätta att satsa på sin idrott. Att kunna erbjuda en fotbollsturnering med amerikanska spelare antingen på hemmaplan i Växjö eller i Duluth stimulerar till fortsatt spel. Nuläge Sedan flera år sker utbytet i projektform och som samverkan mellan de fem fotbollsklubbarna: Braås GoIF, Ingelstad IK, IFK Lammhult, Rottne IF och Växjö FF. Upplägget är att projektgruppen förnyas varje år med en årsgrupp för att ge möjlighet för projektet att få en kontinuitet genom att hälften av projektgruppen alltid har ett års erfarenhet med sig. Att ha värdfamiljer i skilda föreningar i Växjö med omnejd stimulerar till ett bra samarbete mellan klubbarna och medför att såväl ungdomarna som vi vuxna utöver utbyte med amerikanarna lär känna många nya människor i andra föreningar, vilket stimulerar även klubbarbetet. Syfte med utbytet Grundidén är att flickor och pojkar 15 och 16 år gamla varje sommar skall få möjlighet att delta i ungdomsutbytet antingen i Växjö eller i Duluth. Utbytet ska ge ett kulturellt, ett socialt och ett idrottsligt utbyte. Arrangemanget kräver ett aktivt deltagande i projektet i två år i rad, ett år som gästspelare i Duluth och ett år som värd i Sverige. Programmet engagerar c:a 70 ungdomar och deras familjer. Till detta kommer även de äldre ungdomarna och deras familjer som knutit kontakter tidigare och som möter syskon till de familjer de bott hos etc. Historia

Hur funkar det? -Ett tjej- och ett pojklag från kommunen för varje årskull, ni kommer att ta emot nästa sommar och åka till USA 2012 tillsammans med -95:orna. -Övriga klubbar i SCSC är Lammhult, Ingelstad, Braås och Växjö FF -Rottne har fyra garanterade platser på killsidan och två platser på tjejsidan -Anmälan gäller två år! -Lottning sker vid för många anmälda -Definitiv anmälan i augusti, vi kan ta intresseanmälan idag eller snart! kr per år ska betalas kontant -Jobba ihop resten av pengarna (både centralt och i föreningarna) -Spelarna ska spela fotboll i Rottne IF under tiden som projektet håller på (kontrakt) -Föräldrarna blir involverade i en arbetsgrupp mottagandeåret -Styrgrupp och ekonomigrupp för föräldrarna -Ledare i lagen från de olika föreningarna, fördelas enligt representation i lagen

Bilder!!!