Dags för vinterdäcken. Välj bra vinterdäck o Leta efter de egenskaper som du tycker är viktigast och gör ett klokt val.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
ÖPPET KÖP BYTESRÄTT Ingen lag!
Advertisements

Undersökning om svenskarnas brottsbenägenhet på Internet.
Varför får jag inte välja vilket tema jag vill? Jo… det är såhär…
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
Etik Hur ska vi vara mot varandra?
Välfärdsteknologi inom äldreomsorgen – erfarenheter från Sverige
Konsumenternas Bank- och finansbyrå. BANK OCH FINANS Verksamhet Lämnar gratis och oberoende information och vägledning till konsumenter Kontakt via telefon,
SE MIG! ÄLSKA MIG! KÖP MIG! Men varför då?
Tio handfasta argument
Spara kvittot! När du handlar en vara av ett företag/butik har du alltid rätt att få ett kvitto Kvittot kan vara bra att ha om du vill: - Kontrollera så.
Lagar och Regler Kap. 5.
Familjens ekonomi Jacob Freij, Mogärdeskolan 4-9, Vetlanda –
Så här fungerar systemet! •Varför är du intresserad av en förändring? •Vilket resultat är viktigast för dig? •Varför väljer du just detta resultat? •Vad.
Datorer och E-handel Ang Li Sambou Jadama. Datorer och E-handel Introduktion  E-handel  Handla på nätet  Näthandelprocess  Handla på auktion  Checklistan.
Sortera Ordna följande bråk så att det minsta kommer först:
Energislöseri?.
Konsten att leda sig själv
För att ta några lektioner Om vänskap & Livet
Reklambudskap Varför går vi på allt?.
Spara pengar! Några ekonomitips. Spara varje dag Du kan spara många sköna slantar om du tar med lunch hemifrån till jobbet eller skolan.Att äta ute varje.
Skogsbarometern är en årlig rapport om det ekonomiska läget i familjeskogsbruket 750 skogsägare har av Sifo intervjuats under september månad och undersökningen.
Introduktion Helén Holmgren 2013 Ska vi hyra en maskin eller ska vi köpa den? Tjänar vi mer på att köra en gammal maskin i två år till, i stället för att.
Imorgon tänkte jag bjuda på något gott att äta. Ni får välja
En konsument är en person som förbrukar varor och tjänster.
Etik Moral Filosofi.
OLIKA FORMER AV ETIK.
Tanka Byta hjul Fylla på spolarvätska Hitta information om vilka vinterdäck som är bäst Detta är exempel på olika PROCESSER som man kan behöva kunna.
Så tycker småföretagarna om Kassaregisterlagen …eller historien om riktigt kassa register Undersökning FöretagarFörbundets webbpanel oktober 2009.
Vinterdäcks lag 2013 Gällande under vinterdäcksperioden 1/12 – 31/3 för svenska och utländska fordon. Lastbilar och bussar över 3.5 ton: Lägsta tillåtna.
Spara kvittot! När du handlar en vara av ett företag/butik har du alltid rätt att få ett kvitto. Erbjuder ett företag/butik inte ut kvitto riskerar man.
Noggrannhet – Precision – Riktighet
Det var en gång en häxa som heter Bu. Bu tycker om att skrämmas, trolla och blanda en trolldryck. Bu bor i en kyrka. En dag skulle Bu flyga med sin kvast,
Rätten till övertidskompensation
Tryggare ekonomi på äldre dar. Konsumenternas Bank- och finansbyrå Verksamhet Lämnar gratis och oberoende information och vägledning till konsumenter.
 SYFTE: Utveckla kunskaper om och intresse för arbete, ekonomi och konsumtion i hemmet.  Utveckla kunskaper om konsumtionens villkor, om sparande, krediter.
OLIKA VAL ATT TA STÄLLNING MELLAN.
 SYFTE: Utveckla kunskaper om och intresse för arbete, ekonomi och konsumtion i hemmet.  Utveckla kunskaper om konsumtionens villkor, om sparande, krediter.
Tjänstepension från din statliga anställning – enligt tjänstepensionsavtalet PA 16.
Telia Touchpoint. AcadeMedias nya växellösning Presentationen kommer att innehålla nedanstående punkter Varför byter vi? När sker bytet? Hur kommer det.
Låna pengar direkt? Pengar fattas för det mesta kan man tycka. Åtminstone fattas de just då de behövs som mest. Hur många gånger har du fått försaka något,
Konsumenträtt Kap. 8.
Hur blir du en kunnig konsument? Du vill ju inte bli ”blåst”
© Landja Marknadsanalys ABSäkerhet och olycksrisker Sveriges Lantbruk våren Sveriges Lantbruk våren 2013 En undersökning bland lantbrukare Jörgen.
Dags för sommar. Tips 1 o Byt i tid. Vinterdäcken har en mjukare gummiblandning som är avsedd för kyla och även om det inte är olagligt att använda dubbfria.
Trafik i vinterväder Illustrationerna är bl.a. hämtade ur NTF:s bok Rätt och vett i trafiken, illustratör Sara Mazetti- Nissen, FormForm och ur Trafikverkets.
Köpa Målningar Online  Så du har börjat fundera på att köpa en målning. Online är rätt ställe att börja leta. Den har några riktigt stora fördelar till.
H2000 Branschkunskap – lär känna din bransch Kopiering tillåten © Liber AB 8:1 PRODUKTUTVECKLING.
Energiförbrukning på 1900 Elektriciteten har precis börjat användas, det är mest fabriker och finare familjer som har fått el.
George Carlin 102 år. (Absolut klar.)
Jämställdhet Vad är det?.
4 processer att behärska:
Jämställdhet Vad är det?.
billån betalningsanmärkning
Kommunikation och information
Min historia Förut brukade jag ... Numera ... Stabilt blodsocker
JOHARI FÖNSTER SJÄLVSKATTNING
6. Hur påverkas politikerna?
Video med tips för arbetssökning
Såhär fungerar BABS-maskinen
POLITIK 2. Vem ska bestämma?.
Ville Välilä - Jag har tidigare arbetat som brandman, testledare, lärare, försäkringsingenjör, officer, och brandingenjör Född: 2 november 1968 i Helsingfors.
Energimärkning av däck 1222/2009
Redovisa match 3 senast den 8 februari 2019 på mina sidor
Att ”tillverka” nya klasskamrater
Såhär fungerar BABS-maskinen
Familjens ekonomi Jacob Freij, Mogärdeskolan 4-9, Vetlanda –
Grattis till att ha genomfört övningen: Stolt undersköterska
Export och import.
Redovisa match 3 senast den 6 mars 2020 på mina sidor
Jesu lidande och död.
Presentationens avskrift:

Dags för vinterdäcken

Välj bra vinterdäck o Leta efter de egenskaper som du tycker är viktigast och gör ett klokt val.

Var inte dumsnål o I normalstora dimensioner skiljer det inte mer än kanske 500 kronor mellan en testvinnare och ett ”halvbra” däck. Investera i säkerhet för dig och din familj – det kan aldrig vara fel.

Lita på din vänliga däckhandlare o Där finns fackkunskapen och den långa erfarenheten.

Lita inte riktigt alltid på din däckhandlare o Jämför priserna och titta efter datummärkning. Låt dig inte ”luras” att välja något annat än det du bestämt dig för innan du går in i butiken. Risken är då att du köper de däck som däckhandlaren tjänar mest på.

Kontrollera mönsterdjup och slitage o Kontrollera ifall det är begagnade däck. Den lagliga gränsen för vinterdäck går vid tre millimeter men du bör byta vid fem millimeter (eller tidigare) för att inte tappa allt för mycket av de vinteregenskaper man vill ha.