Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Kommunikation och information

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Kommunikation och information"— Presentationens avskrift:

1 Kommunikation och information
Reklam Samhällskunskap åk 4

2 Reklam Hur kan det komma sig att alla helt plötsligt vill ha en typ av leksak och den säljs överallt? Oftast finns det saker i affärerna som hör ihop med en film redan innan filmen visats på bio. Så när filmen börjar visas vill alla se den…. Och alla vill ha leksakerna som hör ihop med filmen. Ett vanligt reklamknep är att låta leksaker, kläder, snabbmat och annat höra ihop med en film. Speciellt filmer som riktar sig till barn och ungdomar. Sen byts de ut snabbt när nya filmer kommer, men nya prylar till…

3 Listiga knep i reklamen
Budskapet i en reklam går ut på att få dig att tro att den produkt man vill sälja är bättre än alla andra liknande produkter. Eller att du blir snygg och populär av att ha den. Eftersom man ser en reklam många gånger så fastnar den i minnet. Ibland väljer man humor för att om reklamen är rolig får den dig att minnas produkten. Nästa gång du handlar så kanske du dras mot det som finns i ditt minne.

4 Tänk kritiskt! Det som sägs i reklamen om produkten behöver inte vara sant! En person i vit rock som håller upp en tandcrème behöver inte vara tandläkare i verkligheten Att modellernas hår är glansigt i schamporeklamen behöver inte bero på schampot En kändis som gör reklam för något behöver inte betyda att hen använder det i verkligheten..

5 Vad är reklam? Reklam är något som man betalat för att visa upp och syftet är att du ska köpa det man gör reklam för Självklart kan man även dra nytta av reklamen. Bra reklam kan ge information om en vara som intresserar dig.

6 Reklam riktat till ett visst kön
Varför är reklam för leksaker som man tror tjejer vill ha i rosa förpackningar och de man tror killar vill ha i mörkare färger? Tjejer syns oftare i reklam för hårschampo, fast killar tvättar väl också håret? Killar syns oftare i reklam för tekniska prylar, men det finns tjejer som gillar det med.


Ladda ner ppt "Kommunikation och information"

Liknande presentationer


Google-annonser