Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Introduktion Helén Holmgren 2013 Ska vi hyra en maskin eller ska vi köpa den? Tjänar vi mer på att köra en gammal maskin i två år till, i stället för att.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Introduktion Helén Holmgren 2013 Ska vi hyra en maskin eller ska vi köpa den? Tjänar vi mer på att köra en gammal maskin i två år till, i stället för att."— Presentationens avskrift:

1 Introduktion Helén Holmgren 2013 Ska vi hyra en maskin eller ska vi köpa den? Tjänar vi mer på att köra en gammal maskin i två år till, i stället för att köpa en ny i år? Hm… kanske är riskabelt att fortsätta köra maskinen…?

2 Föreläsningar o Investeringsbedömning stor del o Kapitalbindning, finansiering, risk Inlämningsuppgift investeringsbedömning och finansiering o Grupp-uppgift, 3-4 studenter o Skrivs i rapportform o Seminarium med opponering o Ev återkoppling till företag 2 st vetenskapliga artiklar Tentamen o Teoretisk del o Praktisk del (beräkningar) Kursinnehåll 2

3 ”Det går bra.” ”Vi tjänar pengar.” Lönsamhet! Vem säger att det ”går bra”? Med avseende på vad då? Varför ska man göra investeringar? Har vi råd att investera? Hur vet jag det? Vad påverkas om vi tar ett lån? Vad ger det för effekter på kassan om vi investerar? Vilka risker är det förknippat med att investera? Binder vi kapital om vi investerar? Var binds kapital? Vilka effekter får det? ”Men vilken ska vi välja då? Maskin A eller B?” Begrepp Skatt och inflation Tiden


Ladda ner ppt "Introduktion Helén Holmgren 2013 Ska vi hyra en maskin eller ska vi köpa den? Tjänar vi mer på att köra en gammal maskin i två år till, i stället för att."

Liknande presentationer


Google-annonser