Hur ska vi bli så bra som möjligt?? © 2009 LBK P96 – Spelarmöte 091128 ”Hur ska vi bli så bra som möjligt?” År 2009År 2013 ?? ?

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Förhandling MBL Och Samverkan.
Advertisements

FORTUNA FF – P95 Spelarbarometer. Spelarbarometer – Fråga 1 1.Vilken 1.Vilken är din målsättning med fotboll? 1.Har ingen 2.Träffa kompisar 3.Hålla mig.
Kravprofil Mål: Koppla ihop fysiska tester med kapacitetsprofilen.
Idrottspsykologi IGU tillfälle 3
Spelförståelse 1 ”Spelförståelse är att förstå spelet. Det handlar inte om att förstå ett speciellt spel utan spel i allmänhet – sitt eget och motståndarnas.
för Dig som vill sluta med Hasch och Marijuana Rådgivningsbyrån i
Förberedelser Syfte och mål
Samma fast olika eller olika fast samma?
Psykologiska redskap.
IUP Individuell UtvecklingsPlan
Barnens egna ord om sin psykiska ohälsa
Attityder till träning
Ta ställning och handla!
Vi undersöker kraft och rörelse
Fotbollsverksamheten
Sammanställning av gruppdiskussioner på pers.ass.-kurs, Fyrbodal
Spelarutveckling Ligger sanningen i betraktarens ögon?
MÅL  De resultatmässiga målet för 2008 är serieseger för båda lagen.  Vägen till målet dit går via hård träning, seriös inställning och gott kamratskap.
Ledarmöte Innehållsförteckning 1.Övergripande – Vår policy i stort 2.Att vara ledare inom SGoIF 3.Barnfotboll, upp till 12 år 4.Ungdomsfotboll,
LEDARTRÄFF Torsdag den 13 mars Nolltolerans Införs i Uppland 1 april 2008.
Arbetssätt, spelförståelse, fotbollsfys, ledarskap.
Mälarhöjdens IK 2010 Vi har chans att ta tre poäng i varje match
Utvecklingssamtal Sandvikens IF P Titta på de olika områdena och prata igenom med barnen vad de själva tycker att de är bra på och vad de tycker.
Individuell Spelarutveckling. Mål och resultat Långsiktiga mål Att utvärdera sig själv Ta fram vad som är prioriterat i närtid o Kortsiktiga mål = utvecklingsmål.
Luleå Sportklubb F-04, 2015 LSK F04 Föräldramöte Micke, Thomas.
Från AIK-Ungdom till AIK: s A-lag. Björn Wesström 34 år, sambo + son, bor i Solna Ungdomsspelare i AIK 1999 anställd i AIK Chefstränare och ansvarig tränare.
Page Ledare VIK P04 Blå. Page Ledare VIK P04 Blå Utvecklingsmetodik R I K B Kommunikation och ansvar D Årsplanering och ekonomi.
-Jesper -Eddy -Jerresand Kasper Rafael Rahmat Viktor Jack Martin Gustav Nils Sebastian VideHenrik Startelvan – Ekerö.
KURSDAG – 09.00Inledning – Reflektioner från Kursdag – 10.30Teori 3 – Fotbollsfys – fysisk träning inom ungdomsfotbollen – 11.00Fika.
VAD ÄR EN TALANG OCH VILKA ÄR TALANGER?. Fotbollsspelare som visar vilja och glöd för att utveckla sina fotbollsfärdigheter är de spelare som kommer nå.
Svensk Innebandys Utvecklingsmodell ”SIU” Så många som möjligt, så länge som möjligt.
Värmdö IF P-00 Spelidé. VIF P00 - Spelidé 1.Formation 2.Speluppbyggnad & etablering 3.Anfallsspel 4.Anfallsvapen 5.Försvarsspel ”Gott omdöme får man av.
STD-KM :02 Föräldrarmöte IFK
Dagordning 1.Information om föräldragrupper 2.Grundregler 3.Träningar: träningsidé, upplägg, och närvaroregel 4.Matchspel: allmänt, kallelser och uttagning.
ÄAIK P03:BLÅ Lag & Spelarutveckling NIVÅANPASSNING.
Susanne Ghomashi- Sjuksköterska Lisa Alsén Björneke- Kurator.
TRIVSELREGLER VALLENS IF F98 I omklädningsrummet :  Att alla sänker ljudnivån.  Att alla skall få en plats att byta om på.  Att alla håller ordning.
Policy Vad förväntas av spelare, ledare och föräldrar i Uppsala HK.
Överraskande Älmhult – internationellt & nära Medborgarundersökning 2015.
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
SVERIGES LEDANDE UTBILDNINGSPLATTFORM INDIVIDUELL TALANGUTVECKLING
Lagsammanhållning.
IFK Viksjö F07 united.
Startelvan – Rågsved Martin Gustav Nick Rafael Eddy Jack Rahmat Nils
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
VIK P03:1 Regler på träning & match
Laget Göransson cup januari 2016.
Föräldra- och spelarmöte Brunflo FK P-04/05
Coachingsamtal Vår ”utbildningsstege” i coachingsamtal
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
Föräldramöte IF Lejonet U12
AIK P03-Blå VPL 2017 Agenda: Val av ordförande & sekreterare för mötet
VÄLKOMNA SPELARMÖTE SAMTAL KRING DEN GÅNGA OCH KOMMANDE SÄSONGEN. TA LAGET FRÅN BRA TILL BÄTTRE.
Spelarmöte F-11 Välkomna!
Hur blir ett lag BRA? BBIF P04 Är bäst Titta upp Träna ihop oss
Föräldramöte IF Lejonet U12
KURR Kamratskap & Kunskap Utbildning & Utveckling
Spelarmöte F-11 Välkomna!
Stort hjärta – hårt arbete – mycket glädje!
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
Föräldrarmöte 8/11.
Ungdomsenkäten Om mig hälsa och livsstil bland ungdomar i Östergötland
Värdegrund Micke Renberg Cup
Ungdomsdomarutbildning 5-7 manna
Vad är motivation? Vad är motivation? Drivkraften att förändra ett beteende.
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
Spelarutbildningsplan
Att främja små barns hälsa och utveckling.
MASTERPLAN FOTBOLL
Presentationens avskrift:

Hur ska vi bli så bra som möjligt?? © 2009 LBK P96 – Spelarmöte ”Hur ska vi bli så bra som möjligt?” År 2009År 2013 ?? ?

Syftet med spelarmötet: Gå igenom talangbegreppet och få spelarna att förstå vilka olika pusselbitar som måste falla på plats för att nå långt inom fotboll. Få spelarna att förstå kopplingen mellan dessa pusselbitar och att få LBK P96 att tillsammans arbeta för att uppnå en bra nivå inom samtliga bitar. © 2009 LBK P96 – Spelarmöte ”Hur ska vi bli så bra som möjligt?”

HÅRDVARA MJUKVARA Definition av ” TALANG ” ”en spelare som har fysiskt, tekniskt och taktiskt kunnande för fotboll, men som ÄVEN klarar av att hantera motgångar/press och som är villig att leva den livsstil som krävs för att prestera på elitnivå” © 2009 LBK P96 – Spelarmöte ”Hur ska vi bli så bra som möjligt?”

Spelaren ska eftersträva att uppnå målen inom samtliga 6 områden nedan.

En kedja är inte starkare än sin svagaste länk… Spelaren måste klara målen för samtliga 6 tårtbitar! Tårtbitarna påverkar varandra. Det räcker att missa en enda så faller helheten. Exempel: Det är cupfinal. Scott Nilsson, en spelare med underbar teknik, spelförståelse, lugn i sitt spel – men som röker, spelar matchen. Matchen slutar 1-1 och det blir förlängning. Rökningen gör att Scott har dålig kondition. Tröttheten gör att Scott inte orkar hålla koncentrationen uppe och den normalt tekniske Scott gör tekniska misstag. På en felpassning av Scott kontrar motståndarna och gör 2-1. Scott som brukar kunna kontrollera sina känslor skall nu desperat reparera sitt misstag men en galen tackling leder till att han blir utvisad. Med en man mindre har Scotts lag inte en chans att komma ikapp och matchen slutar 1-2. Sett på en skala 1-10 har Scott kanske fysik 7, teknik 9, spelförståelse 9, känslor 8, mentalt 7 men en livsstil på 1 (rökning, alkohol och andra droger omöjliggör en siffra högre än 1). Den ettan avgjorde allt och påverkade så andra starka områden i pressade situationer också blir svaga. Dålig livsstil → dålig kondition/koncentration → dålig teknik, ej klara att hantera känslor, felbeslut → dålig prestation → Scott, laget, kompisarna – ja alla blir lidande!! Ditt helhetsbetyg är alltid det svagaste betyget, i detta fall 1. ”En kedja är inte starkare än sin svagaste länk”. Skall du lyckas inom fotboll gäller det att försöka uppfylla målen för samtliga områden! Vi kommer i början av 2010 att ha personliga samtal. Denna presentations tårtmodell kommer ligga till grund för samtalen. Utifrån styrkor/svagheter inom respektive område kommer vi ledare kunna plocka fram en personlig utvecklingsplan. © 2009 LBK P96 – Spelarmöte ”Hur ska vi bli så bra som möjligt?”

” Nemo nascitur artifex” ”Ingen föds mästare” © 2009 LBK P96 – Spelarmöte ”Hur ska vi bli så bra som möjligt?”