Svinningeudds Tomtägares förening u.p.a. Förslag till förnyelse av stadgarna Stadgarna i SVTF behöver moderniseras av flera skäl: En ny samfällighet tar.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Föreningsstämma 2013 Kvartersgården , 19:00.
Advertisements

Demokratiseringspaket för Bostadsrättsföreningar
Skola-Arbetsliv Programråd
Kurs för Valberedare i SPF
Grunden i en Förening Stadga Reglemente Instruktioner Policys.
LTA - Tryckavlopp för småhus
Stadgar för Gullboda Tennisklubb (GTK) antagna
Stortorps Brygga, presentation
Vår förening - Så kan du vara med och påverka!
Särskilda skäl och tillsyn
BLI EN BÄTTRE VALBEREDARE SPF – kurs i Vaggeryd Rune Kjernald 1.
Strandskydd och miljöpolitik
Extrastämma för att konfirmera stadgeändring 25 januari kl i föreningslokalen Dagordning § 1 Stämmans öppnande § 2Val av ordförande vid stämman.
FÖRENingsstämma Högsta beslutande organ
Vad är en samfällighet ? Hur förvaltas den ?.
Umeå studentkår Styrelseutbildning. Vad är er bild av kåren (positivt/negativt)? Vad tror ni studenterna har för bild av US? Vad vill ni att kåren ska.
Ordinarie årsmöte mars kl Saxat från stadgarna: ”En företrädare för varje medlemsförening har rösträtt på årsmötet. Ytterligare högst två.
SPF Västmanlands konferens för Föreningarnas ordf. och V. ordf Nya normalstadgar.
Chefs- och Professorsmöte Kort presentation av föreningen och fokus senaste året.
Översyn av stadgar, policys, instruktioner samt komma med förslag till förändringar. Överväga regler för ersättning vid olika upplåtelser och uthyrningar.
Översyn av stadgar, policys, instruktioner samt komma med förslag till förändringar. Överväga regler för ersättning vid olika upplåtelser och uthyrningar.
Val av församlingsråd.
1 Sveriges Kommunala YrkesREVisorer. 2 Kommunal revision Förtroendevalda revisorer ansvarar för revisionen i kommuner och landsting. De förtroendevalda.
Hyreslägenhet och bostadsrätt kap.12
bakgrund HSBs uppdrag är att skapa det goda boendet.
Agenda årsstämma Fastställande av röstlängd för mötet. 2.Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3.Val av protokolljusterare och rösträknare.
§ 1Mötet öppnas. § 2Fastställande av röstlängd för mötet.
Föreningens ordförande öppnar årets stämma 1
Idrottens föreningslära - grunden
Gemensamma anordningar Vägar och lokala grönområden VA Vatten och Avlopp (VAD) Fjärrvärme El Tele Fjärrvärme mm.
Föreningsguiden Meningen med föreningen Ideell (idrotts-)förening
Om Ideella föreningar & ekonomiska föreningar
Sydsvensk regionbildning ideell förening -hälso- och sjukvård -kultur -kollektivtrafik -infrastrukturplanering -demokrati och internationalisering -hållbar.
Klubbfunktionärer. Ledarskap Ansvar Krav Befogenheter Deltagande i möten –Zon, distrikt, multipeldistriktet Representation.
Styrelsens arbete och ansvar De Fria Sällskapen Länkarnas Samorganisation Skara Stadshotell
UTBILDNING MIRIAM M EDLEM 1. AGENDA INLEDNING ALLMÄNT OM MEDLEM KOPPLING ANDRA MODULER INTEGRATIONER SÖK OCH VISA ANSÖKAN SKAPA MEDLEM HUSHÅLLSMEDLEM.
Årsmöte Hälleviksstrands Fiberförening
Det framgångsrika styrelsearbetet i ideella organisationer - Vilket ansvar har styrelsen?
Informationsmöte den 26/5 Välkomna. Informationsmöte den 26/5 Agenda 1 Nuvarande interimsstyrelse 2 Pågående arbete 3 Hur lägga en god grund för kommande.
Sandudden Samfällighetsförening Mars Föredragningslista vid ordinarie föreningsstämma 1. Val av ordförande för stämman 2. Val av sekreterare för.
ÅSA IDROTTS FÖRENING STADGAR Antagna vid årsmöte 4 december 2007 § 11 Fastställda vid årsmöte 11 december 2008 § 12.
§ 1Mötet öppnas. § 2Fastställande av röstlängd för mötet.
STADGAR & KODEN HSB NORMALSTADGAR FÖR BRF HSB KOD FÖR BRF.
ATT SITTA I STYRELSEN OVE SCHRAMM 28 SEPTEMBER 2016.
Årsmöte Hälleviksstrands fiberförening
13. Framställningar från styrelsen och motioner från medlemmarna:
Fastställda vid årsmöte 7 december 2016
Företagsgruppen Hornsbergs årsmöte
VÄLKOMMEN! Årsstämma 2017 Björnrike samfällighet
Rosenlunds samfällighetsförening
Förslag till nya stadgar
Stadgar och kod för brf Film på youtube, klicka på bilden för att se den.
Styrelsen Revision och valberedning
ATT MÖTAS MED KVALITET Loka Brunn Kjell Ring
Välkommen! Årsstämma 16 maj Ljungs Samfällighetsförening
Välkommen! Årsstämma 18 maj Ljungs Samfällighetsförening
Ändring av § 2 Insatsen och medlemsavgiften är momsfria medan anslutningsavgiften och nätavgiften är momspliktiga Föreningens verksamhetsområde är Görvik.
”Valberednings- seminarium”
Välkommen till föreningsstämman
Lägga in ny medlem Ta bort medlem
till stämma 10 april 2018 önskar Styrelsen
Stadgar för Supporterklubben HIF-Vännerna
Välkommen till Uthamrahöjdens SFF Årsstämma 2018
Boende i Bostadsrättsföreningen Trollbäret
Sverige är en parlamentarisk demokrati och en monarki.
BRF Östra Porten Extra stämma
Sveriges grundlagar Regeringsformen – hur Sverige styrs
Stadgar för Supporterklubben HIF-Vännerna
Samfälligheten Nattsländan, årsmöte
Sektionsförening – alla personer är medlemmar i samma förening
Presentationens avskrift:

Svinningeudds Tomtägares förening u.p.a. Förslag till förnyelse av stadgarna Stadgarna i SVTF behöver moderniseras av flera skäl: En ny samfällighet tar över förvaltningen av vägarna Nya medlemmar blir aktuellt pga avstyckningar och nya fastigheter. Hur ska dessa hanteras? Vi vill ha modernare formuleringar i vissa avseenden Vi behöver efterleva integritetslagstiftning En del väsentliga stadgeregler saknas På föreningens extrastämma togs ett första beslut om de nya stadgarna, med en detaljändring: att Jaktvägen (nya vägnamnet vid Conpals etableringsområde) skulle ingå i SVTFs ’upptagningsområde’

§3 Föreningen skall ha till ändamål att främja medlemmarnas intressen inom området Svinningeudd med omgivning genom att ombesörja utveckling och underhåll av föreningens mark och anläggningar inom föreningens område, samt att i övrigt ha tillsyn över ordning på föreningens mark Några huvudpunkter i stadgeändringarna Vägar nämns inte längre i verksamhetsbeskrivningen §5 Medlem som utträder ur föreningen har endast rätt att återfå den erlagda insatsen och kan inte göra anspråk på någon del av föreningens övriga tillgångar. Insats 10:- återfås vid utträde, men inte någon del av föreningens tillgångar! §7 Medlemsförteckningen skall hållas tillgänglig inom Svinningeudd, för att på begäran kunna uppvisas för medlem, men kommer pga integritetslagstiftning inte att lämnas ut. Vi publicerar inte medlemsförteckningen av integritetsskäl (PUL) $23 Beslut om stadgeändring ska bifallas med minst två tredjedelars majoritet av de röstande. Beslutet måste tas vid två på varandra följande förenings­stämmor mellan vilka minst tre månader måste förflyta. En av stämmorna måste vara en ordinarie årsstämma. Vi har tidigare saknat egen regel för stadgeändringar

$24 Kallelser och övriga meddelanden till medlemmarna skall ske genom brev/e-post samt genom anslag på föreningens anslagstavlor och på dess webbplats. Några huvudpunkter i stadgeändringarna Modernare sätt att kommunicera med medlemmarna sparar tid och pengar §26 Beslut om föreningens upplösning förutsätter att en övervägande majoritet av medlemmarna anser att föreningen inte längre fyller uppsatt ändamål. Beslut om fören­ ingens upplösning måste bifallas med minst två tredjedelars majoritet av de röstande vid två på varandra följande ordinarie års­stämmor. Mer tydlighet om föreningens upplösning (lagen gäller i övrigt)

§12 Föreningens angelägenheter skall förvaltas av en styrelse av fem personer varav en ordförande. Till styrelseledamot kan väljas medlem i föreningen eller annan person registrerad som representant för en fastighet inom Svinningeudd. Ett smärre ändringsförslag sedan 1a beslutet om stadgarna togs: §13 Mandattiden för en ledamot är ett eller två år och för suppleant ett år. Om en helt ny styrelse väljs på förenings­stämman ska 2 ledamöter väljas på ett år. Övriga ledamöter ska väljas på två år. Förenings­stämman utser årligen en av styrelseledamöterna till ordförande i styrelsen. … för att motsvara samfällighetens formulering om styrelse och ge mer flexibilitet §12 Föreningens angelägenheter skall förvaltas av en styrelse bestående av minst 3 och högst 7 ledamöter och högst 3 suppleanter. Till styrelseledamot kan väljas medlem i föreningen eller annan person registrerad som representant för en fastighet inom Svinningeudd. §13 Styrelseledamot väljs för en period om två år och på sådant sätt att ena året väljs tre ledamöter och det därpå följande året väljs två ledamöter. Ordinarie föreningsstämma utser årligen en av styrelseledamöterna till ordförande i styrelsen. ändras till Konsekvensändring: motsvarande formulering som för samfälligheten