En genomgång av nya funktioner Introduktion till appen från Inläsningstjänst.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Kundstödsystem för Mary Kay Konsulter Copyright MK Assist AB.
Advertisements

Innehåll • Bakgrund • Tidplan • Funktionalitet • Visning.
Anpassning i Windows och Word utan hjälpmedel med tangentbordet
IPad grundkurs.
Skapa ett video-CV på YouTube
iPad fortsättningskurs
ClaroReadPro V5 B engt Österlind Solna Skoldatatek 18 november 2009.
Intagningssystemets databas Ögonblicksbild Kopia av intagningsdatabasen Uppdateras 3 ggr per dag 07:15 – 12:15 – 15:15 Roller Skola, kommun Periodiseras.
Grunder i PowerPoint 2000 Skapa en ny presentation Rita egna objekt
Stava Rex Bengt Österlind Solna Skoldatatek Solna 18 februari 2010.
Välkommen till internet för nybörjare
Några moln tillgängliga gratis på Internet
Börja blogga! Så här skapar du en hemsida för att börja blogga.
”Internet anpassa” bilder
Enkel dator teknik Tips och tricks.
När Du laddat ner Appen kommer den att finnas nere i högra hörnet på din Google sida. Det enda Du kommer använda Google till är att skriva in sökobjektet.
Manual: Att skapa en ny sida. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Tryck på den stora knappen på datorns front. Då startar datorn.
©storm.
2. Utveckla en presentation
Logga in i Cambro Efter att du har aktiverat ditt CAS-id kan du logga in i Cambro. Gör såhär: 1. Surfa in på och klicka på ”Student” längst.
Komma igång med Basecamp via appen
En presentation av iPad -appar och funktioner
Sektorn för Socialtjänst
Demo dokument- och ärendehantering Polisförbundet
Word Read Plus 08 talsyntes
Det här bildspelet visar en del av innehållet i Friskverktyget - Privat. Starta bildspelet genom att i PowerPoint klicka på Bildspel i toppmenyn och sedan.
Logga in i Cambro Gör såhär: 1. Surfa in på och klicka på ”Student” längst upp i högra hörnet.
Bildfabriken kan ställas in på olika sätt - se några exempel
Lync-möten Ansluta till ett Lync-möte Schemalägga ett Lync-möte
Snabbreferens för Lync 2013 för Office 365 © 2012 Microsoft Corporation. Med ensamrätt. Med Lync kan du börja samarbeta utan att schemalägga ett möte.
Komma igång med Lync Windows Store-appen
Snabbreferens för © 2013 Microsoft Corporation. Med ensamrätt. Lync-startskärmen På Lync-startskärmen finns paneler i hubben till vänster som ger dig smidig.
Snabbreferens till © 2012 Microsoft Corporation. Med ensamrätt. Lync Web App Anslut till ett Lync-möte med ljudet på datorn Om du inte har Lync 2013 kan.
Hur laddar man ner poddcaster från P1?
Söka information på internet. Vi ska prata om kapitel 3 Internet är det största nätverket som sträcker sig över hela världen. Om du är ansluten till internet.
Legimus App och webb Maria Nylander Åsa Wallström Legimus.
Uppstart iPad Höörs kommun.
SNABBGUIDE FÖR KOPIERING PÅ CANON imageRunner ADVANCED Denna guide är till för att du snabbt skall komma igång med att utnyttja din Canon imageRunner Advanced.
Lathund för Marknadsplatsens sökfunktion. Översikt Detta är en lathund för Marknadsplatsens nya sökfunktion. Vi börjar med en kort genomgång av de olika.
Enkel dator teknik Tips och tricks. Välja storlek och radavstånd Här väljer du storlek på texten vi vill att ni använder 14 p till rubriker och 12 p till.
Lathund PowerPoint 2007 Lathund
På vissa datorer behöver du trycka på F5 för att starta bildspelet.
Kom igång med Disgen 5 - röd Skriv ut en ansedel Distanskurs med Bengt Kjöllerström E-post: Kurs.dis.se Kom igång med Disgen 1.
Skola24 MobilApp för föräldrar. Ladda ner och logga in SKOLA24 MOBILAPP FÖR FÖRÄLDRAR För att hitta appen på iPad måste man välja Endast iPhone i AppStore.
VINSTAGÅRDSSKOLAN UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN LAYOUT, TYPOGRAFI OCH TEXTFORMATERING Gjort av Björn Kindenberg för Vinstagårdsskolan.
Att använda andras bilder på internet Det är inte tillåtet att använda andras bilder hur som helst. De bilder, fotografier, filmer, musik med mera som.
Knappar i Excel Hoppa till Start Hoppa till Infoga Hoppa till Sidlayout Hoppa till Referenser Hoppa till Utskick Hoppa till Granska Hoppa till Visa Skriv.
Beställningsguide Bricka/1 portion Saffron detaljerad Datum och version nr: 1.
Starta bildspelet 1. Starta Bildspelet genom att klicka på Ikonen Bildspel i din webbläsare. 2. Klicka sedan, en gång, var som helst i dokumentet.
STARTA KURSEN: RESULTATNOTERINGAR Klicka på skärmen eller piltangenten för att stega dig igenom kursen Du kan göra inställningar i spelaren nedtill t.ex.
Inloggning, startsida i Co-Driver samt utloggning Panel-PC
Meddelanden Panel-PC Co-Driver 3.0, version 1.0.
Användarguide Skype för Androidtelefoner
Lokalbokning i Office 365 Falkenbergs kommun
VISNINGSVERKTYGET POWERPOINT i office 365
Guide för Medarbetare.
Om du jobbar i huset (ekero1)
Såhär fungerar BABS-maskinen
Tryck på F5 om bildspelet inte startar automatiskt
Information till dig på grundskolan om
Söka information på internet
Lathund för Marknadsplatsens sökfunktion
Appen CLIPS Filmremsa (Medel)
Mer om bildspelets formatering och layout och en hel del repetition
Komma igång med Scratch
Såhär fungerar BABS-maskinen
Snabbguide för Connect Alarm app
Klubbfilialer i MyLCI Vägledning 2018.
En universal inloggning 27 mars 2019
Presentationens avskrift:

en genomgång av nya funktioner Introduktion till appen från Inläsningstjänst

Grundläggande funktioner Välj hur du vill använda dig av de böcker du behöver 1 Anpassa din egen bokhylla 2 Anpassa uppläsningen 3 Ändraappensalternativ

Leta upp den bok du vill ha Anpassa din egen bokhylla 1

Så här ser din bokhylla ut. Här får snabbt en överblick av vilka böcker du har. Böckerna du har valt att lägga till kommer att finnas i en lista med titel och bild. Har du laddat ner boken är det en blå pil tillhöger om titeln, annars är det en blå jordglob och kommer att streamas när du läser den. Tryck på den bok du vill lyssna på. Komma igång med bokhyllan

Hittar du alla böcker du behöver? HETT TIPS! Prova att söka på bokens ISBN-nummer om det är en bok du inte hittar.

2 Uppspelningskontroller Anpassa uppspelningen

Föregående/Nästa (längst ut): Dessa navigationsknappar används när du vill bläddra på inställd navigeringsnivå. Samma funktion får man av att klicka på den högra respektive vänstra delen av skärmen. Upp/Ner: Här ändrar du navigeringsnivå. Det finns sex grundnivåer att välja bland: nivå 1 (rubriknivå), nivå 2 (rubriknivå), fras, sida samt hoppa 2 minuter, 30 sekunder eller 5 sekunder. Spela/Pausa (mitten): Denna knapp används för att spela och pausa i boken. Samma funktion får man genom att klicka på mitten av skärmen. Kontrollerna längst ner på skärmen

Hastighet Den första ikonen ställer in hastigheten på ljudboken. Du kan både höja och sänka hastigheten. Navigering Den andra ikonen gör det möjligt att navigera mellan rubriker, sidnummer och bokmärken i boken. Bokmärken Den tredje ikonen används för att skapa bokmärken. Sökning Här söker du efter den bok du letar efter. Kontrollerna högst upp på skärmen

Låt dina böcker

3 Gör de inställningar du vill Ändra appens alternativ

Fliken Skärmutseende Här kan du ändra: Typ (teckensnitt) Storlek på typsnittet Färg på typsnittet Bakgrundsfärg i spelaren Färg på textmarkeringen Radavstånd - olika val av radavstånd från 0.75 till 3.0. Standardinställningen är 1.0. Val mellan klickbara zoner eller verktygsfält. Inställningar

Användarinformation I de två översta fälten kan du ändra användarnamn och lösenord om en ny användare ska använda samma mobil. Den nya användaren får då sin egen bokhylla i appen. Du kan också välja om appen automatiskt ska logga in dig varje gång du startar den eller inte. Ladda ner böcker Här kan man bestämma om appen ska strömma eller automatiskt ska ladda ner nya böcker. Sortera bokhyllan Här har du möjlighet att välja hur bokhyllan sorteras. Mobila nätverk Appen är inställd på att aldrig använda mobildata då det kan kosta pengar. Många böcker är väldigt stora. Denna funktion finns om du vill lyssna på en bok (strömma) utan att behöva ladda hem den när du inte har tillgång till WiFi. WiFi används alltid i första hand. Fliken Allmänt uppmärksamma att det finns två flikar

» Kolla även in Åtkomst var som helst