I samarbete med Arbetsförmedlingen och kommuner i Stockholms län Kompetensutveckling inom området funktionshinder Consensio.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Behöver den lokala samverkan stärkas och kompetensen inom psykisk ohälsa utvecklas? KUR- projektet ger möjligheten! KUR-projektet vänder sig till anställda.
Advertisements

I samarbete med Arbetsförmedlingen och kommuner i Stockholms län Consensio- Kompetensutveckling i samspel.
Consensio- Kompetensutveckling i samspel
DigIT Kompetensutveckling för alla medarbetare. DigIT Hur kom DigIt till? Digital teknik som hjälpmedel i arbetslivet och hos brukarna ökar – vi hänger.
HSO Skåne Ett samarbetsprojekt mellan HSO Skåne och Furuboda Arbetsmarknad Finansierat av Arvsfonden De Offentliga Arbetsgivarnas Ansvar DOA.
Samborådet Emina Redzematovic. Samborådet 2. Coach/vägledare kartläggning Motivationssamtal Bedömning Upprättande av handlingsplan Planera insats Följa.
Första linjen för barn och unga med psykisk ohälsa.
Nationella Kompetensrådet inom funktionshinderområdet En del av Vård- och omsorgscollege Nationellt Kompetensråd inom Funktionshinderområdet.
Främja anställning av nyanlända i de gröna näringarna och naturvården.
Förberedande projekt inom temat Framtidens välfärd Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn –
Försäkringsmedicinsk utbildning för ST-läkare och specialister Sjukskrivningsmiljarden Överenskommelse om en kvalitetssäker och effektiv sjukskrivningsprocess.
Integration, Direktionsmötet den 17 mars 2016 Ny prognos från Migrationsverket Sverige tillsammans-konferenser Aktuellt i projektet (tre processer) EU-projekt.
Arbetskraftskoordinator - för sysselsättning och arbete Medfinansierats av Europeiska socialfonden
En presentation. PYN PUA SIRIUS Visionen för SIRIUS SIRIUS bidrar aktivt till att förverkliga ”den goda arbetsplatsen” för ökad konkurrenskraft.
Dubbel Yrkesutbildning
Socialt Entreprenörskap Tillväxtverkets roll och uppdrag
Psykisk hälsa Specialist Primärvård
Projekt Nollplacerade
Välkommen! Evamaria.
Taltidning till fler 16 mars 2017 Götabiblioteken.
Hållbart - effektiv politik för grön strukturomvandling
Jämställd regional tillväxt Blekinge Malin Faraasen
SEPTEMBER 2010 Stockholms län
enklare verksamhetsutveckling och samverkan för en smartare välfärd
Regional tillgång till idrottsanläggningar och kulturskola
Ett treårigt utvecklingsprojekt
Bakgrund En del av psykiatrireformen
Förändringar inom etableringslagstiftningen
Index för att mäta företags kapacitet att energieffektivisera
Lärandeansatsen i Socialfonden
10 års samverkan i Jönköping med omnejd ger resultat! Välkommen!
Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar attraktiva och moderna.
nationell enkätundersökning
Fler nyanlända i arbete
Kommunikationsplan Bilaga 11 till överenskommelsen mellan Hudiksvalls kommun och Arbetsförmedlingen gällande samverkan för att minska arbetslösheten.
Fokus Framtid - Etablering för välfärd.
Arbetsmarknadstorget
Plan för lika rättigheter och möjligheter 2015
Mångfald Verksamhetsåret En ökad satsning
Vi gör Sverige rikare genom att få människor och företag att växa
Fler får anställning i Angered genom särskilt anställningsstöd (SAS)
Information från Försäkringskassan till Steg-ett ut utbildningen april Välkomna.
UF Ett år som företagare Företagsamhet och arbetslivsfärdigheter i praktik Timme 4. och 5. – Affärsidé, personal och rådgivare.
FRÅN SKOLA TILL ARBETE.
Avdelningen för vård och omsorg
Regionalt utvecklingsprogram Regionalt tillväxtprogram
Förändringsarbete inom området Bistånd/service
Välkommen! Information om förbundet och Peer Fika
Utredning för vårdkedjan förvärvade hjärnskador
Insatser och åtgärder för att stärka sfi-resultaten I NACKA
Upplevelser och växande kunskap med Skogen i Skolan
Feber hos barn Hälsa i Sverige
Vägledning för framtidens arbetsmarknad
Samordningsförbundet Göteborg Hisingen/ DELTA
Systematiskt förbättringsverktyg för samverkan
Test av användbarhet Nationella vård- och insatsprogram (VIP) inom psykisk hälsa April 2019.
Rekrytering med lokala jobbspår
Använd naturen för ökat välbefinnande & hälsa
Feber hos barn Hälsa i Sverige
ARBETSGRUPP KOMPETENS
Språkombud En språkstödjande funktion inom vård och omsorg samt hälso- och sjukvård.
Test av användbarhet Nationella vård- och insatsprogram (VIP) inom psykisk hälsa April 2019.
Test av användbarhet Nationella vård- och insatsprogram (VIP) inom psykisk hälsa April 2019.
Och det där med långsiktighet
Skolsamverkan - Göteborg.
Test av användbarhet Nationella vård- och insatsprogram (VIP) inom psykisk hälsa April 2019.
Samordningsförbundet Väst
Caisa Hedlund, Vårdvalsråd Vårdval fysioterapi
En lokal handlingsplan för psykisk hälsa BAKGRUND År 2016 slöt regeringen och SKL överenskommelse som syftar till att stärka regioner i arbetet.
Projekt bäckenrehabilitering 2019
Presentationens avskrift:

I samarbete med Arbetsförmedlingen och kommuner i Stockholms län Kompetensutveckling inom området funktionshinder Consensio

I samarbete med Arbetsförmedlingen och kommuner i Stockholms län Det här är Consensio Consensio är ett projekt för kompetensutveckling inom området funktionshinder som omfattar hela Stockholms län. Målgruppen består av cirka medarbetare från olika delar av välfärdssektorn: Projektägare Försäkringskassan Samarbetspartners är Arbetsförmedlingen, kommuner, Handisam, Habilitering & Hälsa, Handikappförbunden, sociala företag och skolan Finansiär Europeiska socialfonden Pågår från februari 2012 till juni 2014 Budget 32 miljoner

I samarbete med Arbetsförmedlingen och kommuner i Stockholms län Consensio – Kompetensutveckling i samspel Försäkringskassan Arbetsförmedlingen Kommuner Habiltering & Hälsa HandisamHandikappförbundenSkolan Kommunförbundet i Stockholms län Sociala företag

I samarbete med Arbetsförmedlingen och kommuner i Stockholms län Bakgrund Flera utredningar har visat att personer med funktionsnedsättning vill ha mer stöd och ett bättre samarbete mellan olika myndigheter. Många medarbetare efterfrågar mer kunskap om funktionsnedsättningar.

I samarbete med Arbetsförmedlingen och kommuner i Stockholms län Syftet med Consensio Projektet ska öka kunskapen om olika funktionsnedsättningar. Projektet ska förbättra samarbetet mellan olika delar av välfärdsystemet i Stockholms län. Projektet ska skapa en gemensam kompetensbas och lägga grunden för en välfärdsakademi inom området funktionsnedsättning.

I samarbete med Arbetsförmedlingen och kommuner i Stockholms län Styrgrupp Projektets högsta beslutande organ. Består av representanter från Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Kommunförbundet i Stockholms län, Handisam, Handikappförbunden i Stockholm och fyra representanter från kommunerna. Styrgruppen har rätt att besluta om projektets livslängd och utformning.

I samarbete med Arbetsförmedlingen och kommuner i Stockholms län Referensgrupp Remissinstans för projektet och fungerar som en samtalspart för att belysa frågor ur olika brukarperspektiv. Referensgruppen bidrar till att aktiviteterna inom Consensio håller hög kvalitet och dess roll är stödjande.

I samarbete med Arbetsförmedlingen och kommuner i Stockholms län Kompetensråd Kompetensrådet ser till att utbildningarna håller hög kvalitet och relevans för alla yrkeskategorier som projektet vänder sig till. Kompetensrådets medlemmar hjälper också till med representanter till arbetsgrupper och andra kontakter i den egna organisationen.

I samarbete med Arbetsförmedlingen och kommuner i Stockholms län Projektmål Anställda hos Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och deltagande kommuner i Stockholms län har ökad kompetens i att bemöta personer med funktionsnedsättning och i att samverka för att stödja personer med funktionsnedsättning till arbete, studier, sysselsättning och rätt insatser från välfärdssystemet. Anställda nyckelpersoner inom SLL, skolan, deltagande brukarorganisationer och sociala företag har ökade kunskaper om Försäkringskassans, Arbetsförmedlingens och kommunernas uppdrag och om samarbetet dem emellan.

I samarbete med Arbetsförmedlingen och kommuner i Stockholms län Aktiviteter Webbutbildningar Föreläsningar Seminarier/Workshops Fördjupningskurser Erfarenhetsutbyten

I samarbete med Arbetsförmedlingen och kommuner i Stockholms län Urval av höstens utbud Uppstartskonferens Baskurs i psykiatri Temadag Asperger Lindrig utvecklingsstörning Processledarutbildning VIS Grundkurs i kognitivt stöd

I samarbete med Arbetsförmedlingen och kommuner i Stockholms län Urval av vårens utbud Utveckla och förbättra samarbetet webbutbildning Baskurs i psykiatri ADHA och autismspektrumtillstånd Depression, ångest och OCD

I samarbete med Arbetsförmedlingen och kommuner i Stockholms län Om Consensio Utbildningar Nyheter, reportage etc.

I samarbete med Arbetsförmedlingen och kommuner i Stockholms län Utbildningsportalen Anmälan Statistik Information

I samarbete med Arbetsförmedlingen och kommuner i Stockholms län Facebook Sprida kunskap Dialog Information

I samarbete med Arbetsförmedlingen och kommuner i Stockholms län Kontakta oss! Kristian Lindström, projektchef Direkt: Mobil: Karin Jansson, projektledare Direkt: Mobil: Petra Tammert Seidefors, projektledare Direkt: Mobil: