Jr.FIRST® LEGO® LEAGUE 2016 PRESENTATÖR, DATUM. Sedan projektet startades år 2000 har FIRST Scandinavia haft som mål att ge barn och ungdomar ett roligt.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
låt oss presentera SLIDEPLAYER.SE
Advertisements

Fyra ingenjörer tävlar mot fyra 9:e klassare
Kamratstödjar konferens 5/ Dagen startade för kamratstödjarna när de anlände till Munkedals folkets hus. Kamratstödjarna blev incheckade och fick.
Välkomna till Polhemsutmaningen! Här på Tekniska Mässan får elever från hela Mälardalen en chans att mäta sina kunskaper om svensk teknikhistoria.
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Lärdomar från skolor med mer traditionellt undervisningsmönster
Enterprising spirit! En profil för: Idérika Vetgiriga Kreativa Flickor och pojkar.
Föräldramöte 11/ Välkomna till Syskonavdelningarnas föräldramöte 2011.
FIRST LEGO League, Skandinavia
hållbar utveckling över gränserna
Jan-Olof Högström Enskild firma. Innehar FA-skattsedel Kontakt: Besök gärna Framak Adventure på Facebook Framak.
Utveckling av Kapellbacken 2013/2014
Design/eget företagande
Elevens Val § SKOLLAGEN SÄGER:
Jakobsgårdskolan ansvar - kunskap - självkänsla - framtid Lokal arbetsplan Prioriterade mål under året! Pedagogik i klassrummet För att uppnå.
FIRST LEGO LEAGUE HVEM STÅR BAK? Stiftelsens FIRST Scandinavia står bakom FIRST LEGO League turneringarna i Skandinavien. "Stiftelsens uppdrag är.
FIRST LEGO League FIRST LEGO League - information.
ÅLDERSGRUPPEN 11 ÅR HÖSTEN. Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen.
FIRST LEGO League 2015 Östersund FIRST LEGO League - Information.
F96 ÅBK 2008 Föräldrarmöte 10 Februari. Träningar 2008 & X-tra laget  Visa Spelaravtalet! 2 träningar i veckan och 1 x-tra träning varannan vecka. Inga.
Kvalitetsredovisning Resultat för grundskola 1 Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2007 Antagen av Utbildningsnämnden.
Linné delade in djuren och växterna
FORUM 3: PPT material Instruktioner De efterföljande PPT bilderna kommer att guida gruppen igenom Forum 3 med presentationer och övningar steg för steg.
Välkomna till Edboskolan
KVALITETSREDOVISNING En dokumentation över kvalitetsarbete.
ÅLDERSGRUPPEN 6 ÅR VÅREN. Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen.
Vanligt arbetssätt i arbetsgrupp
Mer information hittar du på Gruppindelningar i ridskolan: Lektionstider på ridskolan alla vardagar: Grupp 1Kl – Grupp.
Världs-om-spännande kunskapstävling!
STUDENTREKRYTERING.
FIRST LEGO LEAGUE 2015 PRESENTATÖR, DATUM. Sedan starten år 2000 har FIRST Scandinavia haft som målsättning att ge barn och ungdomar goda inlärningsupplevelser.
Idéstuga – samla en grupp med både nya och gamla medlemmar och ta tillsammans fram förslag på nya aktiviteter.
FIRST® LEGO® LEAGUE 2015 PRESENTATÖR, DATUM. Sedan projektet startades år 2000 har FIRST Scandinavia haft som mål att ge barn och ungdomar ett roligt.
Syfte Projektet syftar till att de nyanlända skall få ett större socialt nätverk, en förståelse för och inkluderas i det svenska samhället. Avsikten är.
FIRST® LEGO® LEAGUE 2015 PRESENTATÖR, DATUM. Sedan projektet startades år 2000 har FIRST Scandinavia haft som mål att ge barn och ungdomar ett roligt.
Välkomna! Förbundsledare april. Vad skulle nu projektet innehålla? * Utbildning * Mentorskap * Praktik.
Värdegrund. Presentation Syfte Värdegrund Presentation av workshop Utvärderingar Framtiden Summering Frågor Kontakt.
Kompetensutveckling 2008 uppföljning N-G Jonasson Områdeschef As-/Åbyområdet.
Jr.FIRST® LEGO® LEAGUE 2015 PRESENTATÖR, DATUM. Sedan projektet startades år 2000 har FIRST Scandinavia haft som mål att ge barn och ungdomar ett roligt.
KURRE Gräv där du står Klass 4B, Parkskolan, Vara.
Jr. FIRST® LEGO® LEAGUE 2015 PRESENTATÖR, DATUM. Sedan projektet startades år 2000 har FIRST Scandinavia haft som mål att ge barn och ungdomar ett roligt.
Jr.FIRST® LEGO® LEAGUE 2015 PRESENTATÖR, DATUM. Sedan projektet startades år 2000 har FIRST Scandinavia haft som mål att ge barn och ungdomar ett roligt.
Agenda Söderköpings IK PF03 Föräldramöte 19/3
Computational thinking progression F-9
V.43: Veckobrev för förskoleklasserna
En spännande kunskaps- och tekniktävling för barn och unga
Föräldra- och spelarmöte Brunflo FK P-04/05
KIF dagen 13 maj F 08/09 har ansvaret för chokladhjulet
Riksförbundet Attention
BESÖK OSS PÅ EDGYMNASIET.SE ELLER FACEBOOK
Nätverk för energieffektivisering (EEnet)
BESÖK OSS PÅ EDGYMNASIET.SE OCH FACEBOOK
Team 08 Agenda Ledare och roller i laget Träningar Matcher
En spännande kunskaps- och tekniktävling för barn och unga
Kommunikationssatsning skyddad natur Läget just nu
Berätta vilka vi är, varifrån vi kommer och varför
Nuläget i MIA? ( ).
Coachande samtal.
”Ester Arg och Daisy Galej” och Babblarna
Vilka utmaningar står gotländsk fotboll inför?
REGIONALA TRUPPTÄVLINGAR I REGION ÖST.
Välkomna till Poolspelsträffen för säsongen 2018/19
NOLLTOLERANS I UPPLAND
FIRST LEGO League 2018 Östersund
Välkomna till denna presentation av projektet Idrott för alla.
Meeting place Heart´s house
NOLLTOLERANS I UPPLAND
FSO dagar 2019.
Ledarträff Nicklas är lagledare och ansvarar för administration i Laget.se och kontakt mot Störmsbro IF och fotbollsförbundet, sätter ihop.
- en spännande kunskaps- och tekniktävling för barn och unga
Presentationens avskrift:

Jr.FIRST® LEGO® LEAGUE 2016 PRESENTATÖR, DATUM

Sedan projektet startades år 2000 har FIRST Scandinavia haft som mål att ge barn och ungdomar ett roligt och utvecklande sätt att lära sig mer inom naturorienterande ämnen, matematik och teknik. Hittills har barn deltagit i våra aktiviteter och fått inspiration och kunskaper, antingen via undervisning i Newton-rum eller genom att delta i FIRST® LEGO® League. Vi är glada att se vårt nätverk växa sig allt större i Sverige, Skandinavien och resten av världen. - Aliquid est possibile - Vem står bakom Jr.FLL i Skandinavien? Det är stiftelsen FIRST Scandinavia som står bakom Jr.FIRST® LEGO® League i Skandinavien

c FIRST Scandinavia c Stian Rigmor Per-Arild Ingvill Stian André Nina Mariann Ole Morten Kristin

Vad är Jr.FLL? 12 3 Forsknings- och byggprojekt med praktisk inriktning, för barn i åldrarna 6–9 år 4 Har som mål att ta tillvara på barns inneboende vetgirighet och kreativitet Lägger vikt vid samarbete, inlärning, gruppengagemang och problemlösning Locka deltagare till FLL

Vad ska deltagarna göra? Före turneringsdagen: o Ta avstamp i årets FLL-tema och utifrån det leta efter en bra lösning på ett problem o Designa och bygga en modell av LEGO® bitar o Tillverka en affisch På turneringsdagen: o Presentera laget och forskningsprocessen med hjälp av affischen o Ställa ut sin LEGO modell och plansch i en egen monter o Delta i öppningsceremonin inför FLL-turneringen o Genomföra en enkel presentation inför domarna o Ingen tävling – alla får medalj o Längd: 2–4 timmar (på turneringsdagen)

Organisering o Lag med deltagare i åldern 6–9 år o Skol- eller fritidslag o Lärare eller föräldrar är handledare o Som FLL fungerar det bra som skolprojekt o Samma projektperiod som FLL o Modellen måste byggas av LEGO® bitar o På affischen ska laget och processen som ledde fram till lösningen på forskningsuppgiften presenteras

Årets uppdrag: Creature Craze Svinga som en apa, flyg som en fladdermus eller hoppa som en groda till FIRST® LEGO® Jr. CREATURE CRAZE-säsongen. Vi välkomnar alla djur, oavsett om de bor i djurparken, på en gård eller hemma. Under 2016 får över FLL Jr.-lag bekanta sig med det fantastiska djurriket. Vad kan vi lära oss om våra vänner med päls, fjädrar och fenor?

LEGO® modellen o Modellen måste ha anknytning till temat o Modellen får mäta högst 38 x 38 cm, och det är ett krav att den har minst en rörlig del, som drivs av en motor o Om man ska köpa LEGO rekommenderas LEGO Education WeDo 2.0 (kommer at vara et krav för 2017 sesongen). o Finns att köpa på och hos andra återförsäljare av LEGO Education-produkter.

Affisch o Hela affischen tillverkas av deltagarna i laget. Antingen på en rektangelformad bit kartong eller på en tredelad bit kartong (som på bilden). Ska stå på bordet. o Ska innehålla information om: o Laget o Forskningen som laget har gjort o Modellen och de rörliga delarna

Anmälning Lagen anmäler sig på flljunior.orgflljunior.org Priser: 850 SEK I anmälningsavgiften ingår: 7 t-tröjor (6 t-tröjor till barnen och en till den vuxna handledaren) och årets uppdrag. Om det finns fler än 6 barn i ett lag går det att beställa till extra t-tröjor.

Här hittar du mer information: Webben: flljunior.orgflljunior.org Facebook: FIRST LEGO League Scandinavia

Tack för oss