Motiverade it-guider med god språkutveckling, tillhör en grupp unga ledare som ökar den digitala delaktigheten. Gunilla Lundberg

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Vision – Värdegrund – Mål
Advertisements

Spelregelsprocessen och samarbetet med civilsamhället
- nyckeln till framgång mellan skola & näringsliv
Södertörns projekt ”Introduktion Södertörn” implementerades 2010 genom samfinansiering av en gemensam introduktionsstrateg (8 kommuner och arbetsförmedling)
Länsstyrelsens arbete med integration och Gröna näringen ”Samverkan ger nya perspektiv” Helena Hölermann Projektledare / Enheten för Social hållbarhet.
ett utvecklingspartnerskap
Barn och ungas delaktighet utifrån ett normkritiskt perspektiv •Mer än bara en bemötande fråga?
STANNA Ett projekt för ökat stöd och delaktighet i etablering i Gävleborgs, Jämtlands och Västernorrlands län Projektet STANNA ska utveckla mottagandet.
Vad kan du göra för att underlätta för patienter/brukare/…….. så att de kan få ett avlönat arbete. De flesta svaren handlade om vad som erbjuds i era respektive.
Svenskt Friluftsliv har till uppgift att bevara och utveckla förutsättningarna för det svenska friluftslivet Stärka friluftsorganisationernas långsiktiga.
 Erbjuder alla orienterare tävlingsarrangemang med hög kvalité  Erbjuder klubbens alla medlemmar utvecklande, roliga och väl arrangerade träningar under.
BRUKARRÅD BEROENDECENTRUMS BRUKARRÅD - MÖTESPLATS FÖR
…är en samverkansform på nationell, regional och lokal nivå mellan arbetsliv inom vård och omsorg och utbildningsanordnare. Vård- och Omsorgscollege (VO-College)
Uppdrag: Att utarbeta förslag till riktlinjer för barn med språkstörning för att tydliggöra uppdrag och ansvarsgränser Syfte: Att kartlägga hur många och.
Mer idrott till fler! Riksidrottsförbundet har av regeringen fått 500 miljoner kronor för satsningar på idrottens barn- och ungdomsverksamhet i det som.
ÖREBRO LÄNS LANDSTING KULTURTINGET 2012 Webbenkät till deltagare som inte arrangerade eller föreläste  72 procent svarsfrekvens (115 svar)  Nio av tio.
Kommunikatören.
”Vi arbetar med att stödja dem som vill vara med och bygga morgondagens samhälle!”
God hälsa och positiv livsmiljö för alla i Jämtlands län Bäckedals folkhögskola Uppdaterat: Långa och korta kurser inom olika gamla.
Folkhälsoteamet, norra Örebro län Barns och ung- domars livs- villkor och levnadsvanor 20 Äldres hälsa Samverkan/dialog Bokslut Samhällsplanering.
Övergång skola - och sen?. Ny nordisk definition dövblindhet Dövblindhet är ett särskilt funktionshinder. Dövblindhet är en kombination av funktionsnedsättningarna.
SKL har beslutat om Strategi för eSamhället
Det goda mötet /förebyggande & främjande i Kalmar län Johan Engdahl.
D e t r e g i o n a l a u t v e c k l i n g s a n s v a r e t VÄGVALEN ! ”Makten över framtiden” C 01 I Okt 2002.
Träff med fritidsgårdar Örebro län 24 nov 2009 Hällefors kommun VÄLKOMNA!
En blick in i 2015 Utgångspunkt Mål och riktlinjer * Vi-anda och identitet * Rekrytera och behålla * Påverkan och inflytande * Synas och höras.
För församlingar i Missionskyrkan Strategigruppen för 2009 TILLVÄXTFAKTORER VI VILL VÄXA.
Nu kraftsamlar vi för den sociala barn- och ungdomsvården
Socialt entreprenörskap i ideell verksamhet En studie om de aktiva eldsjälarnas motivation och drivkraft som gör skillnad i samhället.
Gruppdynamik Susan A. Wheelan (2010): Att skapa effektiva team : en handledning för ledare och medlemmar.
”Om vi fick bestämma” - Ett projekt om Barnkonventionen och varför barns och ungdomars delaktighet i musik- och kulturskolan måste stärkas.
Digidelnätverket är ett icke-hierarkiskt, obundet och demokratiskt nätverk som arbetar för ökad digital delaktighet i Sverige. Nätverket bildades efter.
Öppet, lustfyllt och viktigt för alla – om digital delaktighet i Katrineholm Öppet, lustfyllt och viktigt för alla – om digital delaktighet i Katrineholm.
1 Valutskott. 2 Syfte Syftet med utbildningen är att få lokala valutskott som arbetar året runt på ett sätt som leder mot Visions mål. Mål Efter utbildningen.
Svensk Idrotts Studie- och Utbildningsorganisation.
D e t r e g i o n a l a u t v e c k l i n g s a n s v a r e t VÄGVALEN ! ”Makten över framtiden” C 01 I Okt 2002.
Ung Företagsamhet ® Har sedan 1980 arbetat med att föra skola och näringsliv närmare varandra En ideell och partipolitiskt obunden organisation som utbildar.
Christer Sabel och Mikael Eriksson Nässjö Basket CeFAIA (Centrum för Fysisk Aktivitet Integration och Arbete)
Verksamhetsplan Värdegrund Jönköpings Läns Skol Idrottsförbund skall stå för glädje, gemenskap och demokrati där alla skolidrottsföreningar.
1 DiakoniCentrum i Örebro. 2 DiakoniCentrum drivs av Svenska kyrkan i Örebro med församlingarna: Adolfsberg Mosjö-Täby Almby Edsberg Längbro Mikael Olaus.
Länsstyrelsens uppdrag om integration Med fokus på mottagande och bosättning av ensamkommande barn och nyanlända. Utmaningar, möjligheter och samverkan!
Vad gör Kulturrådet inom läsfrämjande och vad har det här med biblioteken att göra?
Skövdemodellen Tillsammans skapar vi vägar till arbete
LIV & HÄLSA UNG Örebro län.
- En metod från Landstinget i Kalmar län
Inspiration och idéer från klubbkonvent 2017
Dela läslust Dalarna 3-4 april 2017.
Ann Wiklund, nationell samordnare för biblioteken i Digidel2013
För mer information, kontakta:
Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn
Skövdemodellen Tillsammans skapar vi vägar till arbete
V I S I O N Bättre, Starkare och Roligare Sigtuna IF Fotboll
Föräldrainformation Källängsrådet 19/
Välkommen!.
”Valberednings- seminarium”
Målstyrning Kungälvs Brukshundklubb
Team förebygg Samverkan mellan skola och socialtjänst
- En metod från Landstinget i Kalmar län
Wien i olika tidsepoker
Nästa generation webbtidbok är behovsdriven
Vad innebär regionbildningen?
Vad blir vårt nästa steg?
Kommuner och landsting Carina Hellström Kerstin Adolfsson
Hur skapar man ett bra samhälle med hjälp av civilsamhället?
Medlemmar, ledare, kansli och styrelse Våren 2017
TORSÅKERS IF Socioekonomiskt bokslut 2018.
InVäst - Integration Västsverige
”I Vår Klubb Är Alla en Stjärna ”
Idéseminarium för ungdomsledare Rubecks gymnasium 9 feb 2019
Universellt preventionsarbete – tidigt främjande insatser
Presentationens avskrift:

Motiverade it-guider med god språkutveckling, tillhör en grupp unga ledare som ökar den digitala delaktigheten. Gunilla Lundberg

Vision Verksamhet med it-guider i många av landets kommuner och skapa ett nätverk med nysvenska ungdomar som ökar den digitala delaktigheten och förbättrar integrationen. Vara en del av den digitala strategin i kommunen.

Årets Samhällsentreprenör 2016 Samhällsgalan Cirkus Stockholm

Möte mellan generationer – Skapa goda möten som lockar fler till ökad digital delaktighet

Delaktighet Aktiv i samhället

Ledarskap Positiva förebilder som skapar nya möjligheter

Motivation Satsar på framtiden

Språkutveckling Stärker sin kommunikationsförmåga

Tillhörighet Ingår i en gemenskap

 Internetkafé för seniorer  Kurser för nysvenskar ”Svenska favoriter”  Startar verksamhet i fler kommuner  Partner som har e-tjänster  Personalutbildning och gemensamma aktiviteter Verksamhet som skapar det goda mötet

Framgångsfaktorer  Skapa det goda mötet  Samarbete och engagemang  Rekrytering 50/50 tjejer - killar  Skapa team med olika kompetenser  Support och handledning  Utbildningsprogram och diplom

 Att få ett jobb som it-guide betyder mycket  Aktiv och tar initiativ till nästa steg  Jobbar i team och samarbeta  Känner frihet när man hittar sin egen väg  Känns bra att hjälpa andra  En it-guide är en förebild och kan sprida sina kunskaper Resultat

Nysvenska ungdomar Seniorer Nyanlända vuxna + + +

Modellen

Arbetsförmedlingen Arvsfonden Digidel-nätverket Föreningarnas hus Internetfonden Länsstyrelsen Stockholms län Länsstyrelsen Örebro län Rotary Eskilstuna kommun Hallsbergs kommun Karlskoga kommun Lindesbergs kommun Nynäshamns kommun Örebro kommun Örebro läns landsting Partner

Fortsatt kontakt… Gunilla Lundberg Verksamhetschef Instagram ITGUIDESWEDEN