Ett friskare liv Levnadsvanekampanj i regi Värmlands vårdcentraler.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ett gott liv i ett livskraftigt län
Advertisements

Vi har startat upp vårt nya tema: Folk och rövare i Kamomilla stad
Folkhälsoenkät Barn och Unga i Skåne och Helsingborg 2012
TEMA I HÄLSOFRÄMJANDE LIVSSTIL
Från Helena Gustavsson i Göteborg
Erfarenhetsutbyte - dag 1 Hur vanlig är kombinationen, missbruk av cannabis/ecstacy bland era klienter? Upplever ni att dessa klienter är annorlunda/har.
STUDIEMILJÖ Nu har du kommit till modul 2. Den handlar om din studiemiljö. Hur mycket har du egentligen tänkt på din fysiska studiemiljö? Har du funderat.
E-Smart våren 2008 Välkomna!. PROGRAM e-utvecklarna inleder Jan Hylén –om lärresurser och trender Paus Samling i seminariegrupp.
Genomförd av Samhällsmedicinska enheten, Örebro läns landsting.
Kapitel 4 November 2008/Leif Carlsson Om Dina levnadsvanor Liv & hälsa i Örebro län år 2000, 2004 och 2008 Liv & hälsa 2008 Liv & hälsa 2000, 2004 och.
Kapitel 4 Liv & hälsa i Örebro län år 2008 November 2008/Leif Carlsson Om Dina levnadsvanor Liv & hälsa en undersökning om hälsa, levnadsvanor och.
ACT Att hantera stress och främja hälsa
1 Varför går jag på Hockeygym 6 Resultat +Beteendemål +Tidpunkt då de ska vara uppfyllda 5 Vision 2+3 Gruppen.
Min hälsa Nu och i framtiden!!! Varför skall vi träna/röra på oss?
ÖREBRO LÄNS LANDSTING Målområde 4: Ökad hälsa i arbetslivet Trender och förändringar  Saknar indikator: Att få ett arbete är en viktig del i etableringen.
MIN PRAO-DAG PÅ HÖGKULLEN Steg upp Färdig åkte. BÖRJAN PÅ DAGEN  Jag hjälpte till  Frukosten  Jag la puzzel  Vi gick ut  Träffade barn och vuxna.
Förslag till resultatmål från och med Den sårbara familjen -Andelen som är behöriga att söka till gymnasieutbildning efter avslutad årskurs 9, ska.
Demokratitorg Ett möte mellan unga och politiker.
- en del av svensk idrott Kalender Administration.
Varför läsa ett språk till i åk 8 och 9?
Hälso- och sjukvårdsberedningarna Beredningarna består av fritidspolitiker från hela länet. Alla partier i landstingsfullmäktige är representerade (utom.
Passion för livet utvecklas och stödjs av Region Jönköpings län
Bra planering skapar trygghet
/ 1 Hej på er! Det är lätt & rätt att återvinna!.
ATT BLI EN IDROTTARE.
Det här är 1177 Vårdguiden.
Den viktiga måltids- ordningen. Vad är regelbunden måltidsordning? Att vi äter på relativt fasta tider Att det inte går för lång tid mellan måltiderna.
Vad är landstinget? I Värmland finns tre sjukhus. De finns i Arvika, Karlstad och Torsby. Det finns cirka 30 vårdcentraler. Några är landstingets och några.
Personas Att använda vid PCP – personcentrerad processkartläggning.
BIOSFÄRUTMANINGEN 2016 Skapa en lek för alla. VI BOR I ETT BIOSFÄROMRÅDE! Vem utser ett biosfärområde? Ett biosfärområde utses till biosfärområde av Unesco,
Korta meddelanden! Påminna någon Be om hjälp Lämna återbud Sjuk Försenad Tacka Fråga Bjuda Gratulera Bestämma något Visa uppskattning Köp Mjölk!
Vad är det som avgör om du lyckas med dina studier eller ej?
Träninglära för längdskidåkande JÄRVAR Peter Riekkola.
FMS gör skillnad! FMS erbjuder verktyg som gör det möjligt för alla på din skola att arbeta tillsammans med hälsa och livsstil för att förbättra skolresultaten.
George Carlin 102 år. (Absolut klar.)
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Hälsoskola Fröslunda VC
DRÖMMARNAS BUDSKAP Undrar du också ibland varför du drömt som du gjort under natten? Varför dyker en del personer upp som du inte träffat på evigheter?
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
- En metod från Landstinget i Kalmar län
Dela läslust Dalarna 3-4 april 2017.
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Succé för Gislehälsans café för äldre
6A - LÄXOR v. 11 Vad händer längre fram? Vad händer vecka 11?
Workshop om det nationella RUC-nätverkets framtida roll
Målformulering att sätta upp mål
Ledningsgrupp.
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
Christer Duvek En friskvårdskampanj för alla kriminalvårdsanställda
Välkomna.
UMEÅ Vad behöver göras? Vad kan vi börja med redan nu? 3. Beskriv det smarta och hållbara Umeå år Hur är det? Hur ser det ut? Vad har hänt.
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
V 2, 2017: Veckobrev för förskoleklass A
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
7 av 8 13-åringar rör på sig för lite
- En metod från Landstinget i Kalmar län
Poster+presentation Jobba tillsammans i ämnesgrupper.
Målformulering att sätta upp mål
INTRODUKTION SKOLKLASSIKERN
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
Bättre hälsa och kul på jobbet!
Det här händer under vecka 12 Bra datum att ha koll på:
Bättre hälsa och kul på jobbet!
- Hur kan vi göra det lättare, samstämmigt och tillgängligt för alla?
Bättre hälsa och kul på jobbet!
IF Friskis&Svettis Kalmar
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2019
Presentationens avskrift:

Ett friskare liv Levnadsvanekampanj i regi Värmlands vårdcentraler.

Tre delar Digitalt Samtal med invånare på offentlig plats Pressmeddelanden för mediauppmärksamhet Teori: Ett första steg till goda vanor är kunskap om vad som är goda vanor.

1177.se/halsa Vårt gemensamma utgångsläge. Lätt att prata kring. Håller fokus. Något konkret att visa upp. Lätt att ta med ut. Laptop och I-pads hellre än papper. Innehåll som personen själv kan kika vidare på och visa för andra om vi lyckas inspirera. Vi mäter kortsiktig effekt: Besökande på sidan Respons på Facebookinlägg. Antal artiklar/inslag

Digital kampanj FB – en post per vecka på de fem teman inom levnadsvanor. Start vecka bilder i bildspelet på för väntrumsTV på samma tema från september – december.

Mindre platser Ta med: -”Ordensband” med LIV -Dator +projektor/skärm -I-pads så förbipasserande kan göra testen. -2 brädor för stegtävling. -50 stk hälsoplaner att fylla i med besökare. -50 stk stegräknare, deltagarpresent. -Visitkort Plåster till barn. -Musikspelare och spotify-lista?

Mitt i city, Charlottenberg eller annan stor yta Ta med: -2 stk beachflaggor -Dator för att visa bild på storskärm. -I-pads så förbipasserande kan göra testen. -3 brädor för stegtävling. -50 stk hälsoplaner -50 stk stegräknare, present till deltagare. -Visitkort Roliga plåster till barn. -Musikspelare och spotify-lista

Unna dig… ETT FRISKARE LIV Sover du tillräckligt? Äter du bra? Rör du dig varje dag? Dina dagliga vanor har stor betydelse för din hälsa. Ta hand om dig! Hälsar Värmlands vårdcentraler 1177.se/halsa

Unna dig… ETT FRISKARE LIV VAD BLIR DET FÖR MAT? På 1177.se/halsa finns massor av recept på middagar med bra och sund mat. Dina dagliga vanor har stor betydelse för din hälsa. Ta hand om dig!

Unna dig… ETT FRISKARE LIV DELTA I VÅR TÄVLING FÅ EN STEGRÄKNARE Klarar du flest steg i din åldersgrupp?

ETT FRISKARE LIV…. BÄST IDAG <10 år år år år år år år år 80+ Antal steg på 60 sek.

Pressmeddelanden Försöker få till reportage från som många av aktiviteterna som vi klarar.

Svar på vanlig fråga Vad gör ni? - Vi berättar om goda levnadsvanor och visar upp den här webbsidan som har bra tips på hur mycket man bör röra på sig eller sova, och jättefina recept. Får jag visa dig? Varför gör ni detta? - Landstinget jobbar inte bara för att göra folk friska utan även för att öka kunskapen om hur man kan undvika att bli sjuk. En god hälsa är en av de viktigaste tillgångarna man kan ha i livet. ”Hej, jag jobbar på vårdcentralen här i stan. Vi är ute och berättar om levnadsvanor i hela länet den här veckan. Får jag visa dig?”

Annat Bordspratare i samarbete med lunchrestaurang. ”Tyckte du om maten? Det här receptet och många andra hittar du på 1177.se/halsa. Dina dagliga vanor har stor betydelse för din hälsa. Ta hand om dig! Hälsningar Värmlands vårdcentraler ”

Annat Skolsköterska på gymnasiet/ ungdomens hus.

Annat Klistermärken och geriljareklam. Bra att du tar bussen! Dina dagliga vanor har stor betydelse för din hälsa. På 1177.se/halsa finns både goda recept och roliga hälsotest. Kika gärna! Hälsningar Värmlands vårdcentraler