Lägesrapport för stämmobeslut från LRF Jämtlands regionstämma 2015.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Regional digital agenda för Östergötland
Advertisements

En tydligare lag om kommunernas bostadsförsörjningsansvar
Nationellt forum Digital agenda för Örebro län
Från idé till verklighet!
Sid 1 | Lantbrukarnas Riksförbund Ordförandeträff 2011.
Samordnare Digital agenda Västra Götalands län
VISION Kommunplaner – strategisk planering
Sid 1 | Lantbrukarnas Riksförbund LRF Sid 2 | Lantbrukarnas Riksförbund Vår historia Från förhandlingsorganisation till intresse- och företagarorganisation.
Regiongemensam utveckling av hälso- och sjukvården Regionstyrelsen
Regional digital agenda för Östergötland
Tillväxtanalys uppdrag Bl.a. analysera förutsättningar för utveckling och hållbar tillväxt i olika delar av landet, inklusive tillgänglighet till kommersiell.
SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH Tillväxtverket 1 Sverige – ett föredöme för företagsamhet med hållbar tillväxt.
Tillväxtfrågor på SKL Entreprenörsregionen 1 december 2011
Gröna näringen – en framtidsbransch!. Sid 2 | Lantbrukarnas Riksförbund Välkommen till de gröna näringarna Varor och tjänster som alla behöver – 4 procent.
Att övertyga ! Disposition och mall.
Dialog om utveckling av LRF som folkrörelse Underlag för processen
Landstingsstyrelsens förvaltning
Lokalt företagsklimat Eskilstuna. © Demoskop, december 2007 Antal anställda i företagen som har besvarat enkäten Eskilstuna.
 Stockholm 1 oktober  Folkbildningsrådets uppdrag  Etik och gränsdragning  Översyn av statsbidragssystemet  Samtal och diskussion.
Engagera markägare -Varför och hur? Lisa Germundsson och Sven Götesson, LRF.
EN MODELL FÖR SAMVERKAN:
LRF 2015 – framtidens LRF. Än en gång visar LRFs medlemmar prov på sunt bondförnuft.
Din kompetens – vår möjlighet. Övergripande visionärt mål Målet är att hos landstinget som arbetsgivare höja kunskapen om personer med funktionsnedsättning.
Arbete för ett fortsatt Greppa Näringen Ett fortsatt nära samarbete med LRF är viktigt Projektet ska nå fler än målgruppen för rådgivning God kontakt med.
Vad är Klimatkommunerna? - ett nätverk för lokalt klimatarbete!
Regionkommittén. Regionkommittén (ReK) är ett rådgivande organ med uppgift att bedöma Europeiska unionens lagstiftning och politik ur ett lokalt och regionalt.
Uppföljningsbesök Uppföljningsbesöken Besöken har givit Delegationen för IT i skolan värdefull information om hur satsningen genomförs.
Hur får vi inflytande över vårdens organisering? Marie Granberg, ledamot förbundsstyrelsen, ordförande Stockholms Privata Fysioterapeuter.
1 Använd gärna denna presentation! Presentationen beskriver arbetet i projektet som arbetar med det kommande landsbygdsprogrammet Presentationen.
Europas mest innovativa region 2020
Regional utvecklingsstrategi – RUS – antogs 2010 Mobilisering och kraftsamling Regionala prioriteringar En riktningsgivare med vision, mål och strategier.
Nationella Snöskoterrådet jobbar för en hållbar snöskotertrafik! Lägesrapport mars 2010 Nationella Snöskoterrådet på skotertur i VÄSEKS område i februari.
Enheten för regional tillväxt, Näringsdepartementet
BARNS BÄSTA -klart att vi alla vill barnens bästa eller?
Jämtland är Sveriges näst största landskap.
Gröna näringen – en framtidsbransch!. Sid 2 | Lantbrukarnas Riksförbund Välkommen till de gröna näringarna Varor och tjänster som alla behöver – 4 procent.
Att påverka politiska beslut
Sid 1 | Lantbrukarnas Riksförbund LRF – Lantbrukarnas Riksförbund Intresse- och företagarorganisation för de gröna näringarna.
Dig bredband till hela Västernorrland
Hur kan 793 Mkr bli mer? Håkan Brynielsson
Rekommendationer för fortsatt arbete med de regionala digitala agendorna Skapa en förståelse bland inblandade aktörer för varandras olika logiker Arbeta.
––– Närmare koppling till sakfrågor Stockholm
Välkomna! Till Västra Götalandsregionen. Arbetet mot en regionreform.
. Presentation vid medlemsmöte februari IKS styrelse Birgitta Sundberger Ordförande Isa Österberg Kassör Thomas Ahlin Sekreterare Agne.
VÄLKOMMEN PÅ FASTIGHETSÄGAR- FRUKOST BÄTTRE PROJEKT I DIN BRF FASTIGHETSÄGARNAS HUS 3 DECEMBER 2013.
Utbildningsutredningen Glesbygdsklubben
Landsbygdspartiet Landsbygdens folk behöver ett parti som lyssnar till dess väljare, därför har vi bildat Landsbygdspartiet.
Fysioterapeuterna Västerbotten
För enklare verksamhetsutveckling och samverkan mot en smartare välfärd SKL har, tillsammans med GR, tagit fram en digital samverkansplattform där man.
Ekonomistyrning - styra mot ekonomiska mål
ATT MÖTAS MED KVALITET Loka Brunn Kjell Ring
Barn- och ungasatsningen
Lokalt företagsklimat Ödeshög
SVERIGES CHEFSORGANISATION
Lokalt företagsklimat Söderköping
Lön och verksamhet BILD 2: Introduktion forts.
Psykologförbundets studeranderåd
Upplägg En nätverksdriven samverkanslösning för smartare etablering på arbetsmarknaden Skellefteå, 31 oktober
”Valberednings- seminarium”
Lokalt företagsklimat Nyköping
Riktlinjer sociala kanaler 2018
Lösningar för biogasens framtid
Verktyget Utmärkelsen….
Regionala Vård- och omsorgscollege
Regionala Vård- och omsorgscollege
Ekonomistyrning - styra mot ekonomiska mål
Årsaktiviteter för Kretsar och Klubbar Byggnads MellanNorrland 2019
Jeanette Schlaucher Miljöstrategiska enheten Länsstyrelsen Skåne Hej!
Resurser och genomförare!
LRFs arbetskraftsförsörjnings- och integrationsprojekt
Presentationens avskrift:

Lägesrapport för stämmobeslut från LRF Jämtlands regionstämma 2015

Motion 1. Webb-TV YttrandeStämmans beslutStatus/kommentarFör mer info att LRF startar en webb- TV kanal, ett forum där frågor som rör landsbygden och dess befolkning kan belysas ur ett sakligt och objektivt perspektiv. att uppdra till riksförbundsstyrelsen att utforma en ny kommunikationsstrategi som i betydligt högre grad än idag bygger på moderna media och tar hänsyn till kravet på snabbhet. Den bör också i sin utformning på ett annat sätt än idag se möjligheterna i att i kommunikativt syfte utnyttja organisationens hela bredd. Motionen antogs på riksförbund stämman. I december beslutade riksförbundsstyrelsen om LRFs nya kommunikationsstrategi. Den presenteras på regionstämman. Håkan Nilsson pentagon.nu

Motion 5. Diselproduktion på gårdsnivå YttrandeStämmans beslutStatus/kommentarFör mer info att LRF centralt engagerar sig i visionen att Sverige ska avveckla sitt oljeberoende senast år att LRF i Jämtland ev. i samarbete med Skogägarföreningen Norrskog startar en förstudie för att undersöka möjligheterna till dieselproduktion på gårdsnivå gärna i samarbete med andra lokala företag och organisationer. Att LRF lokalt, regionalt och centralt genom studieresor, föreläsningar och utbildning ge företagarna insikt om de möjligheter som finns i att använda skogen som råvara för att framställa framtidens drivmedel. att undersöka om gårdsproduktion av diesel av skogsråvara, kan fungera produktionsmässigt och ekonomiskt Motionen antogs av riksförbundsstämman. Lars Ahlin, ledamot i regionsstyrelsen,ansvarig för motionen har tillsammans med Bengt- Johnny Johansson, som skrev motionen, planerat för aktiviteter. Lars Ahlin Tel

Motion 7o 8. Polisens omorganisation och försämringar på landsbygden YttrandeStämmans beslutStatus/kommentarFör mer info att LRF uppvaktar polisens organisation för att belysa vikten av lokal närvaro även i glesbygd. att - infrastrukturen i hela landet förbättras. att - telefonin fungerar i hela landet. att - polisens lokala neddragningar på landsbygden inte genomförs enligt de intentioner som Polismyndigheten har. att - brandvärnets nedläggning i Jämtland/Härjedalen kommuniceras ut till de drabbade orterna på ett mycket bättre sätt än vad som varit fallet hittills. Även att beslutet stoppas upp omgående. att - ursprungsmärka produkter från Jämtland/Härjedalen. (Ex. kött från Alsen, mjölk frånJämtland/Härjedalen). att - stödja biogastillverkning i Jämtland/Härjedalen. att regionstyrelsen får i uppdrag att i kontakter med berörda myndigheter, kommuner, med flera organisationer påverka i den riktning som motionärerna pekar. Att LRF Jämtland fortsätter driva på och informera intresserade om stöd och möjligheter i framställning av biogas. Regionsstyrelsen ledamöter har under året lyft frågorna om försämringarna på landsbygden i olika sammanhang med politiker på kommunal och riksnivå. Ordförande skriver debattartikel under januari Håkan Nilsson pentagon.nu

Motion 10.Ohållbar hästsituation på Frösön YttrandeStämmans beslutStatus/kommentarFör mer info att fungerande ridvägar byggs att en kommunal ridkarta tas fram över Frösön med påbjudna ridvägar att uppdra åt regionstyrelsen att ta ett initiativ till ett möte med berörda mark och hästägare, samt representanter från Östersunds kommun, som inledning i en process med syfte skapa ordning i förhållandet mellan ridande och markägare på Frösön. LRF Jämtland planerar att bjuda in ordförande i lokalavdelningen, häst och markägare samt representanter från Östersunds kommun till möte. Annethe Ovesson Tel