Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Lösningar för biogasens framtid

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Lösningar för biogasens framtid"— Presentationens avskrift:

1 Lösningar för biogasens framtid
Seminarium med workshop: Lösningar för biogasens framtid Malmö, , kl –12.00 (+ lunch) Seminariet arrangeras av Biogas Syd tillsammans med Trelleborgs kommun och medfinansieras av EU BioGas2020 och Region Skåne.

2 Seminarium med workshop, Malmö, 2018-06-08
Lösningar för biogasens framtid Vill du veta mer om biogas och dess värde för samhället ur ett lokalt, regionalt och nationellt perspektiv? Och var står vi idag i styrmedelsdebatten och den svenska biogasens framtid?

3 09.25-09.40 2050 presenterar siffror på biogasens nyttor
Seminarium med workshop, Malmö, Lösningar för biogasens framtid Välkomna Energigas Sverige informerar om regeringens aktuella satsningar presenterar siffror på biogasens nyttor Diskussion WSP presenterar förslag på styrmedel Diskussion Kort paus, med fika. Mikael Lantz, LTH, belyser styrmedelsfrågan utifrån ett skånskt perspektiv Avslutande diskussion och sammanfattning

4 Seminarium med workshop, Malmö, 2018-06-08
Lösningar för biogasens framtid Regeringens aktuella satsningar

5 2050 presenterar siffror på biogasens nyttor.
Seminarium med workshop, Malmö, Lösningar för biogasens framtid Biogasens nyttor 2050 presenterar siffror på biogasens nyttor. 15 min presentation 20 min diskussion om biogasens nyttor – ur ett lokalt, regionalt och nationellt perspektiv.

6 Seminarium med workshop, Malmö, 2018-06-08
Lösningar för biogasens framtid Förslag på styrmedel WSP presenterar förslag på styrmedel (Styrmedel för biogas – kartläggning av andra länders styrmedel, importgasfrågor och analys av den svenska skattebefrielsen för biogas), som tagits fram på uppdrag av Avfall Sverige. 20 min presentation 15 min diskussion om styrmedel och vad som är ett politiskt möjligt nästa steg.

7 45 min avslutande diskussion
Seminarium med workshop, Malmö, Lösningar för biogasens framtid Ett skånskt perspektiv Mikael Lantz, LTH, belyser styrmedelsfrågan utifrån ett skånskt perspektiv. 15 min presentation 45 min avslutande diskussion Vad bör politiker och aktörer inom biogasbranschen – lokalt, regionalt, nationellt – prioritera och göra för att gynna biogasens utveckling?

8 Seminarium med workshop, Malmö, 2018-06-08
Lösningar för biogasens framtid Vill du veta mer om biogas och dess värde för samhället ur ett lokalt, regionalt och nationellt perspektiv? Och var står vi idag i styrmedelsdebatten och den svenska biogasens framtid?

9 Tack! Seminariet arrangerades av Biogas Syd tillsammans med Trelleborgs kommun och medfinansierades av EU BioGas2020 och Region Skåne.


Ladda ner ppt "Lösningar för biogasens framtid"

Liknande presentationer


Google-annonser