Bakgrund Barn- och ungdomsidrott ska bedrivas utifrån barnens och ungdomarnas perspektiv. Dubbelidrottande ska vara positivt. Ingen ska tvingas välja.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
På väg! GK & GDF & SGF i samverkan. Inom Svensk golf finns SGF,GDF och Klubbar. Idag sker inte ett optimalt samarbete med spelaren i centrum… Vi vill.
Advertisements

ÅLDERSGRUPPEN 10 ÅR HÖSTEN. Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen.
Näsets SK Den vinröda tråden !. Näsets SK Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi satsar på både.
ÅLDERSGRUPPEN 12 ÅR HÖSTEN. Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen.
Vad handlar det om? Fotboll-, innebandy- ishockey samt bandyförbundet i Gästrikland samverkar tillsammans med Gästriklands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna.
Historia och Organisation
TÄNK TILL VÄRDEGRUNDSMATERIAL 2014.
Inledning Initiativet till värdegrundsarbetet kommer från de tio medverkande idrotter i Göteborg som började diskutera möjligheten för barn att prova flera.
Idrottslyftet Idrottlyftets syfte ”Idrottslyftet ska stärka och utveckla världens bästa barn- och ungdomsidrott så att fler flickor och.
VÄLKOMNA.  Säsongen 2009 är P98 och P99 ett lag  Beslutet är baserat på antal barn i varje årskull  Vi är ”på pappret” 23 barn  Inför nästa säsong:
Fler flickor Stockholms Bandyförbund. Stockholms Bandyförbund Vision 2016 Samtliga ungdomsklubbar har en omfattande flickverksamhet Stockholm dominerar.
Danssporten Vill Värdegrund, vision och riktlinjer för svensk danssport.
Föräldramöte Gefle IF P-01
Kolsva Fotboll.
Föreningskonferens Kvällens innehåll Bakgrund Idrottslyftet Idrottens stödorganisation till föreningar Er förenings utveckling.
Välkomna till föräldramötet för P Kringledammen.
Föräldramöte Ytterby IS F Välkomna till Ytterby IS Ytterby IS bildades den 1947 och är Kungälvs största fotbollsförening, med verksamhet.
Föräldramöte STFF P05 blå Mossen Tillbaka blick 2013 Laget har växt från ca 40 till nästan 60 grabbar Vi har varit 7st tränare Vi har varit.
Vi vill att alla spelare ska utvecklas där man befinner sig i sin ”fotbollskarriär”. För att vi ska kunna möta säsongen 2014 är det ytterst viktigt att.
Världens bästa idrottsförälder - Vill ni bli det är denna föreläsning plus efterföljande diskussioner en bit på vägen.
Kick Off ungdomsserierna Barn- och ungdomsfotboll samlas under ett tak Kompisligan blir det nya namnet på barn- och ungdomsfotbollsmatcher i Sverige,
Vi är en förening med bred ungdomsverksamhet inom fotboll. Vi har 18 lag, 574 aktiva ungdomar, 3 seniorlag och totalt 1400 medlemmar. Det är fantaskiskt.
Vi är en idrottsförening med spets, bredd och mångfald. Vi som föreningen vill ge dig en chans att utvecklas hos oss. Föreningens värdegrund är glädje,
Hjulsbro IK Välkommentill P99 Föräldramöte
U Helsingborgs IF Organisation U Huvudtränare – Robin Stolt Tränare – James Hayter Tränare – Oscar Nilsson Tränare – Ola Bergman.
Föräldramöte P Välkomna. Agenda Summering 2014 Inriktning 2015 Cuper Ekonomi Föräldrarådet FS-learning Övrigt.
Föräldramöte Team Agenda Cuper Seriespelet Lagindelningarna, lätt och medel Nästa år nivåer Stämning /attityder Närvaro Utvecklingssamtal/teori.
FÖRÄLDRAMÖTE 11/ HFF P 01. INNEHÅLL UNDER KVÄLLEN Blå Tråden Läget i laget Regler för spelarna/laget Uttagning till matcher Medlemsavgiften Cup.
Verksamhetsidé för Kalix Handboll Varför finns vi? För vems skull finns vi? Vad erbjuder vi? Vilka värden skapar vi? Verksamhetsidé Kalix HK är en förening.
Den blå-vita tråden!. * Utveckling- Vi respekterar var och en som unika individer med unika möjligheter och vill utveckla människan likväl som handbollsspelaren.
Verksamhetsplan 2013/ Johan Österman2013/2014 Beslutad av styrelsen
Fördelningsprinciper av träningstider utomhus och inomhus
Föräldramötes mall, Välkomna till en ny säsong i vårt underbara gäng!
FOTBOLLSAKADEMIN VÄSTMANLAND
Samsyn Västmanland.
Föräldramöte F Säsongen 2014/2015.
Utvärdering och planering Akademin
Föräldramöte RIS FF P04/P
Välkomna till föräldramöte F
“Den lilla klubben med den vackraste fotbollen”
Agenda Söderköpings IK PF03 Föräldramöte 19/3
Samsyn Västmanland.
Våra Värdegrunder.
FÖRÄLDRAMÖTE Säsongen 2015
Ange namn och personnummer
Presentation av fotbollen
VIK P03:1 Regler på träning & match
VÄLKOMNA ! FÖRÄLDRAMÖTE P-05 Ht 2016
Obbola IK.
Föräldramöte 25/4  .
Onsala BK Spelarmöte P01 inför 2016.
Värdegrund Hos IK Zenith vill vi att barn och ungdomar har rättigheterna: … att få delta i idrott oberoende av förmåga … att delta på nivåanpassad bas.
Certifiering av fotbollsföreningar i Uppland
Föräldramöte IF Lejonet U11
Spelar- och föräldramöte
Värderingar Lekebergs IF
Föräldramöte IF Lejonet U12
KAIK Handboll P Föräldramöte 22 augusti.
Information kring klasslagsfotbollen
Föräldramöte TTP P
Värdegrund Micke Renberg Cup
VÄRDEGRUND/ SÄKERHET/ BEMÖTANDE
Föräldramöte Agenda: Seriespel under säsongen
Vilka utmaningar står gotländsk fotboll inför?
SMART HUDIKGYMPANS VÄRDEGRUNDER
ORGANISATION & ARBETSSÄTT SÄSONGEN 2017/2018 HISINGEN HOCKEY
Kick – Off 2 april 2018 Mullsjö IF.
NOLLTOLERANS I UPPLAND
Nätverkspolicy
Att vara idrottsförälder FC Gute PF 05/06 18 mars 2018
Presentationens avskrift:

Bakgrund Barn- och ungdomsidrott ska bedrivas utifrån barnens och ungdomarnas perspektiv. Dubbelidrottande ska vara positivt. Ingen ska tvingas välja idrott i tidig ålder. Barn och ungdomar lägst till och med 12 år ska kunna hålla på med fler idrotter samtidigt

Rädslan över att tappa träning Hård press från föräldrar/ledare Ensidig träning Skaderisken ökar Föreningar/Idrotter konkurrerar med varandra på ett negativt sätt. Byter förening i tidig ålder Färre lag Dilemmat

Högsäsonger: Fotboll:April – september Ishockey:Oktober – mars Innebandy:Oktober – mars Handboll: Oktober –mars Bandy:November - mars Idrotternas Högsäsonger

Riktlinjer Samsyn Västmanland 1. Man spelar klart sina säsonger. 2. Respektive idrott måste få ha träningar ”året runt” för de som bara väljer att utöva en idrott. 3. Vid cuper och träningar som anordnas när min idrott har ”lågsäsong” och krockar med idrott i högsäsong arbetar vi utefter att: Cuper–Högsäsongsidrotten har ” förtur”. Ta hänsyn till att ungdomarna kan hålla på med fler idrotter och kommunicera planeringen med de andra idrotternas ledare Träningar - Ledarna har kännedom om vilka som har annan idrott och visar tydligt att det är helt OK att träna ”högsäsongsidrotten” när det krockar. Träning i annan idrott måste accepteras som träning inför cup upp till och med 12 år.

Riktlinjer Samsyn Västmanland 4.Respektive förbund ska ta upp SAMSYNS riktlinjer på samtliga träffar med föreningarna för styrelser, aktiva ledare, föräldrar och aktiva och se till att föreningarna har god kännedom om SAMSYN. 5. SAMSYN i Västmanland står i linje med Idrotten Vill och Idrottens Värdegrund. 6.Respektive förbund ska försöka se till att börja sitt seriespel upp till 12 år så sent som möjligt för att det ska finnas ett glapp i april och oktober för att börja träna sin sommar- eller vinteridrott. 7. Om detta inte efterföljs kommer SAMSYN’s styrgrupp besluta om konsekvenser för föreningen och ledaren. Om inte SAMSYN’s riktlinjer efterföljs kommer distrikts-förbundets idrottslyft ej att utbetalas.

TILLSAMMANS GÖR VI VÄSTMANLANDS IDROTT STARKARE!