Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

LEDARSKAP Kristina Yondt

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "LEDARSKAP Kristina Yondt"— Presentationens avskrift:

1 LEDARSKAP Kristina Yondt www.lpl1208.wordpress.com Kristina.yondt@edu.sigtuna.se

2 1)företag, din ledarposition och ledartyp 2) Olika situationer utifrån 10 budord 3) Hur många budord totalt?

3 Pedagogiskt ledarskap = Ett ledarskap som stödjer individer, som skapar förutsättningar för gemensamt lärande (markus amanto)

4 Vad är ett ledarskap? Ledarskap är en beteckning på det inflytande som en ledare utövar på en grupp människor. (Wikipedia.org)

5 Att gå 1000 mil i någons mockasiner. Gå sitt prat (walk the talk) Leva som man lär - handlar om att göra (aktivt) - vara en förebild i handling Ledarskap (markus amanto)

6 = vetenskapen om fostran/uppfostran och undervisning Pedagogik Begreppet pedagogik: benämningen på de grekiska slavarna. Under 600- talet f.Kr. hjälpte slavarna de rika i undervisningen Slavarna kallades pedagoger. Pedagog = leda någon (wikipedia och national encyklopedin)

7 - antyder att det ska vara lätt för andra att ta till sig - något som de på en enkelt sätt kan se nyttan av och tillämpa i sitt eget liv Pedagogisk (markus amanto)

8 Pedagogiskt ledarskap Bör vara begripligt för dem som skall ledas av det tydlighet skapar trygghet grundat i en meningsfullhet så att människor kan se nyttan av det Viktigt att personen som blir ledd själv kan tillämpa aspekter av det i sitt eget ledande av sig själv och andra. (markus amanto)

9 Pedagogiskt ledarskap = Ett ledarskap som stödjer individer, som skapar förutsättningar för gemensamt lärande (markus amanto)

10 Rast med fika 20 min

11

12 UPPGIFT: - Välj en känd ledare - ta reda på fakta PM på 2 sidor. Enkelt radavstånd. Times New Roman Inlämning senast 13/12 kl. 18.00 till Kristina.yondt@edu.sigtuna.se Redovisning inför klassen. tisdag 17/12 (max 2min)


Ladda ner ppt "LEDARSKAP Kristina Yondt"

Liknande presentationer


Google-annonser