Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. Bakgrund Vi gör en uppdaterad version av ”Gods och Gårdar” – en bokserie som gavs ut i hela landet under.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. Bakgrund Vi gör en uppdaterad version av ”Gods och Gårdar” – en bokserie som gavs ut i hela landet under."— Presentationens avskrift:

1 Vi ger liv åt historien och en bild av idag!

2 Bakgrund Vi gör en uppdaterad version av ”Gods och Gårdar” – en bokserie som gavs ut i hela landet under 1940-talet. Projektet genomförs av Studieförbundet Vuxenskolan, med stöd av Region Halland och Länsstyrelsen Halland via Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

3 Syfte Syftet är att beskriva den förändring som den halländska landsbygden genomgått under de senaste 60 åren. I Halland kom den senaste upplagan ut 1946 – det har hänt en del sedan dess… I Halland finns ca 15 700 fastigheter som är större än 2 hektar. Knappt 6 000 är bebyggda.

4 Metod Dokumentationen sker genom fastighetsbesök, då vi fotograferar mangårdsbyggnaden och eventuella ekonomibyggnader. Ägaren (ofta tillsammans med våra inventerare) fyller i en blankett som sammanfattar gårdens historia från 1940-talet och framåt samt hur gården nyttjas idag. Insamlat material matas in i en databas.

5 Arbetskraft och organisation Inventerarna utgörs av arbetssökande inom Fas 3 (och 2) i Jobb- och Utvecklingsgarantin. Grupperna för varje kommun utgår ifrån SV:s lokala kontor, med projektledare i Falkenberg. För närvarande har vi 7 personer igång i Halmstad (2 st på väg in) samt 3 personer i Falkenberg.

6 Arbetsuppgifter 1. Administration/Besök Kontakta ägare, boka besök Fotografering, intervjuer 2. Administration Förbereda fastighetslistor m m Inmatning i databas

7 Nuläget I Halmstad är vi klara med Simlångsdalen och Oskarström, är nu i Åled/Sennan. I Falkenberg är vi i Ullared samt Glommen/Långås. I snitt gör vi 4 besök/dag. I september 2012 är projekttiden slut.


Ladda ner ppt "Vi ger liv åt historien och en bild av idag!. Bakgrund Vi gör en uppdaterad version av ”Gods och Gårdar” – en bokserie som gavs ut i hela landet under."

Liknande presentationer


Google-annonser