Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Fas VI. Utformad runt mål och syfte med Health 2020 ”Healthy Cities medlemmarna är motorn och verkstäderna för Health 2020 och dess framgång.”

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Fas VI. Utformad runt mål och syfte med Health 2020 ”Healthy Cities medlemmarna är motorn och verkstäderna för Health 2020 och dess framgång.”"— Presentationens avskrift:

1 Fas VI

2 Utformad runt mål och syfte med Health 2020 ”Healthy Cities medlemmarna är motorn och verkstäderna för Health 2020 och dess framgång.”

3 Övergripande mål för Fas VI Förbättra folkhälsan för alla och minska ojämlikheter i folkhälsa Förbättra ledarskapet och ledning och styrning för folkhälsan; styrning av helheter, alla samhällssektorer, alla offentliga sektorer.

4 Kärnområden 1. Livscykelperspektiv, tvärsektoriellt perpspektiv och perspektivet att göra människor i stånd att själv ta hand om och förebygga. 2. Angripa Europas största hälsoutmaningar 3. Stärka de system som tar sin utgångspunkt i befolkningen (människan) och stärka medlemmarnas kapaciteter i förhållande till den goda jämlika folkhälsan. 4. Skapa motståndskraft och hållbarhet hos medborgarna Skapa stödjande miljöer.

5 1. Livscykelperspektiv och perspektivet att göra människor i stånd att själv ta hand om och förebygga. Tidiga år Äldre Sårbara grupper Ge kunskap verktyg och kompetens för att leva hälsosamt och ha kontroll.

6 2. Angripa Europas största hälsoutmaningar Fysisk aktivitet Mat näring - Fetma Alkohol Tobak Psykiskt välmående

7 3. Stärka de system som tar sin utgångspunkt i befolkningen (människan) och stärka medlemmarnas kapaciteter i förhållande till den goda jämlika folkhälsan. Rätt ledning och organisering av folkhälsan Tillgänglighet till stöd, förebyggande verksamheter och omsorg utifrån hälsoinriktade och sociala tjänster.

8 4. Skapa motståndskraft och hållbarhet hos medborgarna Skapa stödjande miljöer. Hälsosamma livsmiljöer Hälsosam stadsplanering och utformning Hälsosamma transporter Klimatförändringar Boende, boendeplanerig

9 Smidig övergång mellan Fas V och Fas VI Fas VI Ny och bättre evidens Genom Health 2020 en helt annan legitimitet Tyngdpunkt på: Ledarskap, styrning OCH ledning, politisk och verkställande Kräver: Mer kreativitet och fler innovationer


Ladda ner ppt "Fas VI. Utformad runt mål och syfte med Health 2020 ”Healthy Cities medlemmarna är motorn och verkstäderna för Health 2020 och dess framgång.”"

Liknande presentationer


Google-annonser