Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Nätverkskonferens för samordningsförbunden, Karlstad 17 april 2012 Arbetsförmedlingens och Försäkringskassans gemensamma uppdrag att stödja den enskildes.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Nätverkskonferens för samordningsförbunden, Karlstad 17 april 2012 Arbetsförmedlingens och Försäkringskassans gemensamma uppdrag att stödja den enskildes."— Presentationens avskrift:

1 Nätverkskonferens för samordningsförbunden, Karlstad 17 april 2012 Arbetsförmedlingens och Försäkringskassans gemensamma uppdrag att stödja den enskildes återgång i arbete. Nationella nätverkskonferensen Finsam CCC Karlstad 120419 Siri Persson Arbetsförmedlingen

2 Förhållningssätt och viljeinriktning Från att samverka kring personer sent i rehabiliteringsprocessen. Till att samarbeta med personen tidigt i rehabiliteringsprocessen.

3 Utgångspunkter och uppdrag för samarbete Syftet är att nyttja båda myndigheternas kompetens i ett tidigt skede. Vid behov även kompetens från vård och kommun. För att klargöra individens förutsättning för arbete och vid behov erbjuda individuellt anpassade rehabiliteringsinsatser behöver både det medicinska och det arbetslivsinriktade perspektivet bli tydligt.

4 Introducerat våren 2012 Gemensam kartläggning med de aktörer som kan tillföra kompetens till individen. Insatser i samarbete – arbetsförberedande insatser före det att man lämnar sjukförsäkringen. Konsultativt stöd till arbetsgivare – syfte att personen kan kvarstanna i anställningen.

5 Fortsatt utvecklingsarbete Utveckla stödet till ungdomar med aktivitetsersättning Samarbetet med vårdgivare och kommuner


Ladda ner ppt "Nätverkskonferens för samordningsförbunden, Karlstad 17 april 2012 Arbetsförmedlingens och Försäkringskassans gemensamma uppdrag att stödja den enskildes."

Liknande presentationer


Google-annonser