Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

TRYGGHET – SÅ FUNKAR DET. VÅRT SKYDDSNÄT Socialförsäkringen Avtalsförsäkringar Privata försäkringar.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "TRYGGHET – SÅ FUNKAR DET. VÅRT SKYDDSNÄT Socialförsäkringen Avtalsförsäkringar Privata försäkringar."— Presentationens avskrift:

1 TRYGGHET – SÅ FUNKAR DET

2

3 VÅRT SKYDDSNÄT Socialförsäkringen Avtalsförsäkringar Privata försäkringar

4 Sofia Mamma Rosita Pappa Tommy AliLiam Jenny Johannes Estelle Photo credit: Tatters:) / Foter.com / CC BY-NC

5 FAMILJEN JOHANSSON Sofia jobbar inom industrin på orten där hon bor. Hon har en fast anställning och en bra lön på 20 000 kr i månaden. Sofia har bundit upp sig på avbetalningar, köpt hus och bil. En måndag får hon chockbeskedet att hon är varslad. Sofia är inte medlem i a-kassan eftersom hon tyckte att det var mycket pengar att betala. Hur mycket pengar får hon ut i månaden som arbetslös?

6 A-KASSA En försäkring mot inkomstbortfall vid arbetslöshet Inte ett måste – det är upp till dig Ersättningen beror på din tidigare inkomst Medlem i 12 månader innan arbetslöshet (Anslutningsvillkor) Anmäl till Arbetsförmedlingen redan första dagen (Grundvillkor) Arbetets omfattning, det räcker ofta med halvtid (Arbetsvillkor)

7 FAMILJEN JOHANSSON Sofias bror Ali är 25 år och utbildad snickare. För att tjäna lite extra pengar tipsar Alis pojkvän Liam om lite folk som behöver hjälp med snickeri på kvällar och helger. Ali gör ett bra arbete och ryktet sprider sig. Pengarna rullar in och Ali känner sig mycket nöjd. Vad finns det för risker med att Ali jobbar svart?

8 ATT ARBETA SVART – EN DYRKÖPT LÄXA

9 PENSIONSPARANDE

10 FAMILJEN JOHANSSON Jenny ska i väg över helgen till årets stora släktträff. Innan hon åker glömmer hon att dra ur plattången och hemmet börjar brinna. Sovrummet och delar av hallen totalförstörs. Kommer hon att få någon ekonomisk ersättning för det här?

11 HEMFÖRSÄKRING Frivilligt Försäkra rätt belopp Skydd för bohag och skador på egendom Allrisk, reseförsäkring, rätts-, ansvars- och överfallsskydd

12 FAMILJEN JOHANSSON Mamma Rosita känner att hon måste ha lite mer action i sitt liv. Hon bestämmer sig för att börja bugga. En kväll på dansbanan råkar hon ta ut snurren lite för mycket, faller och slår upp ett stort sår på hakan. Några månader senare har Rosita fått ett ärr på hakan. Kan hon få någon ekonomisk kompensation för detta?

13 GLÖM INTE DIG SJÄLV! Frivilligt Ersätter kostnader för läkarvård om du blir skadad i en olycka Blir du invalidiserad kan du få ett engångsbelopp Om du dör i förtid får din make/maka och dina barn en engångssumma

14 FAMILJEN JOHANSSON Sofia blir gravid med dottern Estelle. Hon och sambon Johannes är överlyckliga. Att bli en större familj innebär nya utgifter så de bestämmer sig för att skära ner på en del kostnader. Bilen är en stor utgiftspost. De beslutar sig därför för att sluta betala bilförsäkringen. Den står ändå mest parkerad i garaget och är ganska skruttig. Är det en bra prioritering?

15 FÖRSÄKRA BILEN – INNAN NÅGON ANNAN GÖR DET Trafikförsäkring är ett måste! Trafikförsäkringsföreningen tvångsförsäkrar oförsäkrade bilar Du väljer själv om du ska ha hel- eller halvförsäkring


Ladda ner ppt "TRYGGHET – SÅ FUNKAR DET. VÅRT SKYDDSNÄT Socialförsäkringen Avtalsförsäkringar Privata försäkringar."

Liknande presentationer


Google-annonser