Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Välkomna till Sörmland!

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Välkomna till Sörmland!"— Presentationens avskrift:

1 Välkomna till Sörmland!

2 Kost Landstingsservice AB Sörmlands Landsting
- En stolt presentation av vår verksamhet

3 Utifrån 5 perspektiv Kund Verksamhet/Förnyelse Ekonomi Miljö
Medarbetare

4 Kost Landstingsservice AB Verksamhet/Förnyelse
Tillhör Landstingsservice AB i Sörmlands län Tre sjukhus kök – Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping Kiosk,Café och Restauranger på samtliga sjukhus

5 Organisation Service Kost Verksamhet/Förnyelse
Länsövergripande organisation Gemensamt utbud Teamledare på plats leder köken. Rotation bland medarbetarna. ( Vill du läsa mer klicka här) Organisationsskiss med telenr) Bildtext: Arbetsrotation – Fler medarbetare kan fler roller Ex Diskaren kan nu även beställnings- systemet

6 MSE – Mälarsjukhuset Eskilstuna Verksamhet/Förnyelse
1650 portioner/dag (Patient, Restaurang, British Junior) 23 anställda 28 vårdavdelningar på sjukhuset Kantin Kökshjälp på avdelning

7 KSK- Kullbergska sjukhuset, Katrineholm Verksamhet/Förnyelse
750 portioner/dag 15 anställda 5 vårdavdelningar på sjukhuset 12 vårdavdelningar Karsuddens Sjukhus Skolelever Kantin Kökspersonal på avdelning

8 NLN – Nyköpingslasarett, Nyköping Verksamhet/Förnyelse
650 Portioner/dag 17 Anställda 14 avdelningar Brickor + kantin

9 Våra koster ( enligt riktlinjerna) Verksamhet/Förnyelse
SNR, A-kost, E-kost, Grönsaksrätt Specialkoster Konsistensanpassade koster (Vill du läsa mer – klicka här) ( Lathund kost typer)

10 Verksamhet Verksamhet/Förnyelse
Gemensam matsedel på alla tre sjukhus Gemensam upphandling AIVO som kostdatabas Härlagat

11 Kvalitetssäkra matsedeln Verksamhet/Förnyelse
(Vill du veta mer om hur vi jobbar med matsedeln? Klicka här) ( KUPP och RG1) ( Kvalitetsplanen) Kars önskerätt Finlir i rest speglar av sig på pat matsedeln Större krav på upphandlingen

12 Kökshjälp på avdelningen Verksamhet/Förnyelse
Avd nytta Vad gör en kökshjälp Mervärde för vården

13 Kostpolicy Verksamhet/Förnyelse
Beslutad av Landstingsfullmäktige Juni 2011 Underlätta för Personal, Kund och Patient att göra ett hälsomässigt Bra Val ( Vill du veta mer- klicka här) (kostpolicy)

14 Utvecklings områden Verksamhet/Förnyelse
Vi jobbar i små arbetsgrupper med medarbetarna för att utveckla verksamheten Ex Konsistensprojekt Mellanmål Nyårsafton 3 rätters meny för patienter och personal (Vill du se resultat av ett projekt klicka här) (Önskekost broschyr)

15 Kvalitetsledningssystem Verksamhet/Förnyelse
Vi strävar efter att ISO certifiera oss Vi arbetar processorienterat Klicka här - Processkartan

16 Restaurang meny Kund Bra Val. Öppettider Priser
Här ligger veckans meny Vill du prenumerera på menyn klicka här

17 Café och Kiosk Kund Öppettider Utbud Bild på nallar

18 Fakta utifrån patientens behov Kund
SNR ( Ingen dessert) A ( dessert) E ( 2 desserter) Allergikost Minus fläsk Konsistens + specialkost Måltidsordning Frukost och mellanmål Osv. (Klicka här för aktuella patient matsedlar?- BM) Klicka här för lathunden ( samma som var förut)

19 Kund Kund Kund finns på agendan i alla möten
Kostombuds dagar 2 heldagar/ort/år Omfattande synpunkts hantering och uppföljning Viktigt med en bra kommunikation mellan Kök och Avdelning Bjuds in till avdelningarnas arbetsplats träffar Studiedag på avdelning 7:an (Vill du veta mer klicka här) (KO rollen , synpunktshaneringen) Bildtext: Kostombudsdag – dialog med avdelningarna. Här i syfte att beställa rätt kost och minska svinnet.

20 NKI Kund Resultat 2010 Över 80% Nöjda matgäster i hela länet
Detta jobbar vi vidare med: Råkosten, att kunna välja mellan olika alternativ, mera kryddor. ( Klicka här om du vill veta mer) ( P.P med resultatet)

21 Förändringar Medarbetare
Nytt schema – optimala lösningen Rotation Ny gemensam matsedel Teamledarrollen (Vill du veta mer om Kost förändrings resa – klicka här) ( Resan)

22 Kosts möten och infokanaler Medarbetare
APT visionen Kostledning Op lgr Chefs möten Månadsbrev – hälsningar från enhetschefen info om verksamheten Fota, fota, fota – jobba mkt med bilder ex råkost

23 Medarbetare Medarbetare
Vidare utveckling Utvecklingsprojekt Arbetsgrupper Måltal Månadens medarbetare Kompetensutveckling Anställer utbildade kockar Samarbete med restaurangskolor Spelregler Kostutbildat alla. (Vill du veta mer – klicka här) ( spelregler)

24 Miljö Miljö Enhetschef som brinner för miljö sätter tonen i verksamheten S.M.A.R.T ( MSC fisk, inga tomater i januari) Målet är 25 % ekologiskt ( vi ligger nu på X % Sept-11) Arbetar aktivt för att minska svinn Utbildat all kost personal och alla kostombud i S.M.A.R.T Vi arbetar enligt Landstingets miljöledningssystem Vill du veta mer klicka här (Landstingets miljöledningssystem)

25 Ekonomi Ekonomi Benchmarking – Vi deltar i Benchmarking program med 16
andra landsting Vi har som mål att ha en bemanning efter produktion Mål , mått och nyckeltal Måltal för teamen Bla bla (Vill du veta mer om Benchmarkingen – klicka här – Ernst & Young)

26 Våra uppdrag Perspektiv?
Utveckla restaurang, café och kiosk verksamheten Avfallshanteringen Förstudien NLN

27 Återstår /Utmaning Rättvise märkt uppnå mål enligt kostpolicy dvs X % ( Nu sept – 11 X %) Skapa flexibilitet i kostvalen för det nya mångkulturella samhället

28 Vill du jobba hos oss? Just nu söker vi tim personal med kock utbildning till NLN,KSK) (Klicka här för lediga jobb + kontakt person)

29 Visste du att Kuriosa 30 ton potatis om året 1 ton svinn/v

30 Så här ser det ut hos oss Kuriosa
FILM Processkartan i bilder? Från usk-aivo-kök-transport-usk -pat

31 Kost i media Kuriosa Hålla och öka kvalité – uppmärksamhet förpliktigar

32 Utmärkelser Kuriosa Idé ( Ta i trä) Kostprofil Miljöarbete
EKP… ( Ta i trä) Sveriges bästa… ( ta i trä)

33 Recept Banankaka näringsdrink

34 Tack för uppmärksamheten
Vid frågor kontakta Susanne Florin Kostutvecklare

35 Styrdokument fram i ljuset
Varför gör vi det här: Viktig och god markandsföring internt och externt Bra med öppen redovisning av verksamheten Ger ökad status och förtroende för de olika yrkesgrupperna Lättare att rekrytera kompetent personal när man vet vad Vi står för Bygger starkt varumärke Viktig info för medborgare Förtydliga kvalitetsmål, gällande nutrition inom vård och omsorg

36 MKT BILDER – Fredrik - Känslan!
Det handlar om MAT En passion för MAT ( NLN brickband )

37 TÄNKA PÅ vid publicering
Länka till Y – så när dokument uppdateras så uppdateras det även på Layout på dokumenten Snygg utskriftsversion - Fredrik På sidan – vill du läsa om miljö – klick rätt in i P.P´n Använda detta material som markandsföring – dela ut. Politiker, media osv.Nyanställda

38 Dokument och länkar ( endast för oss, för att hålla koll på alla dokument – kan de ligga dold?)
Organisationsskiss Lathund kosttyper KUPP RG1 Kvalitetsplanen Kostpolicy Önskekost Processkartan Prenumenera på Rest.menyn Klicka till Rest.menyn Klick till Patient matsedeln Lathunden ( igen) KO rollen Synpunktshanteringen NKI – P.P Resultat 2010 Resan Månadsbrev Miljöledningssystem Ernst &Young Jobba hos oss – länk FILM köket Receptbank


Ladda ner ppt "Välkomna till Sörmland!"

Liknande presentationer


Google-annonser