Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Fotbollförbundets lagförsäkring

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Fotbollförbundets lagförsäkring"— Presentationens avskrift:

1 Fotbollförbundets lagförsäkring
Försäkrade är: Registrerade fotbollspelare 15 år eller äldre som löst licens Ungdomar, 14 år eller yngre i föreningar tillhörande Svenska Fotbollförbundet. Gäller vid olycksfallsskada som inträffar under: Match Träning och fotbollsskola Direkt färd till och från sådan aktivitet Vistelse på annan ort än hemorten i samband med till exempel träningsläger.

2 Fotbollförbundets lagförsäkring
Ersättningar: Akutersättning högst 6% av ett pbb Tandskador högst 60% av ett pbb Sönderklippta kläder i samband med vård högst 15% av ett pbb Invaliditetsersättning vid skada bedömd till: - lägre än 5% kr - mellan 5% och 74 % procentuellt av kr - 75% eller högre kr Dödsfallsersättning kr Prisbasbeloppet (pbb) 2009 = kr

3 Fotbollförbundets lagförsäkring
Vad kostar det? Premien betalas till distriktsförbundet i samband med anmälan till seriespel. Premien tas ut per lag och varierar mellan ålder och serienivå. För spelare yngre än 15 år är försäkringen gratis. Vad är en olycksfallsskada? Kroppsskada genom en oförutsedd plötslig yttre händelse Vridning av knäleden räknas som olycksfallsskada Avslitna hälsenor räknas oavsett orsak Dödsfall ersätts oavsett orsak Skador orsakade av förslitning eller överbelastning ersätts vanligtvis inte som olycksfallsskada.

4 Fotbollförbundets lagförsäkring
Anmäl skada på telefon! Ring och ange ”idrottsskador”. De allra flesta idrottsskador kan enkelt regleras med ett enda telefonsamtal.

5 Fotbollförbundets lagförsäkring
Annat bra att veta: Komplettera försäkringen vid utlandsresa med en så kallad K96 eller idrottsreseförsäkring Landslagsuttagna omfattas av en idrottsreseförsäkring Ledare och funktionärer är försäkrade genom RF:s Grundförsäkring Utländska spelare från land som inte tillhör EU och som spelar i svensk förening bör komplettera med en så kallad K97.

6 Fotbollförbundets lagförsäkring
Vilka skador anmäls i fotbollen? Folksam ersätter årligen cirka fotbollsskador Drygt 30% av dessa är knäskador Skador på det främre korsbandet dominerar bland knäskador som blir bedömda med invaliditetsersättning Damer/flickor drabbas oftare än män/pojkar av en allvarlig knäskada.

7 Fotbollförbundets lagförsäkring
Folksam är idrottens försäkringsbolag Drygt 40 andra idrotter har också motsvarande olycksfallsförsäkring i Folksam RF:s Grundförsäkring omfattar alla landets idrottsföreningar. Har din förening kompletterat? För elitspelare finns en särskild elitidrottsförsäkring ”Fotfästet” som täcker specialistvård och idrottsavbrott Sök stipendier eller platser på Ledar Camps ur Folksams idrottsfond. Då kommer unga ledare från din förening att få en uppmuntran i sitt ledarskap som din förening har gott av i framtiden.

8 Fotbollförbundets lagförsäkring
Folksam är idrottens försäkringsbolag Folksam satsar förebyggande för att reducera unga tjejers knäskador genom ”knäkontroll” Köp vår coachväska. En komplett idrottsskadeväska. Finns även som en ”small team väska” för ungdomslagen. Använd Folksams policy för säkrare idrottsresor som en checklista i din klubb för att undvika olyckor på vägen till match eller träning. Läs mer om oss på


Ladda ner ppt "Fotbollförbundets lagförsäkring"

Liknande presentationer


Google-annonser