Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Sista anmälningsdag är 16 april

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Sista anmälningsdag är 16 april"— Presentationens avskrift:

1 Information om ansökan till Universitet och högskola Yrkeshögskola Folkhögskola Komvux

2 Sista anmälningsdag är 16 april
Du gör din webbanmälan på Antagning.se Anmälan öppnar 15 mars kan du söka fram och anmäla dig till de utbildningar du är intresserad av. Den ordning du gjort sist är den som gäller när anmälan stänger den 16 april! Fram till sista anmälningsdag kan spara din anmälan utan att skicka in den. Du kan alltså ändra dina val under anmälningsperioden 15 mars – 16 april. Vill du ändra dig EFTER sista anmälningsdag, kan du göra en sen anmälan till de utbildningar som har en välj-kanpp. Det går också bra att stryka utbildningar.

3 Skapa ett användarkonto på Antagning.se
För att kunna göra en webbanmälan måste du först skapa ett konto på Antagning.se. Användarnamn = ditt personnummer. Du väljer själv lösenord för kontot. Skapa konto-rubriken ligger uppe i högra hörnet på sajten

4 Skriv in den engångskod du får med posten
För att kunna se din sida och göra val måste du först visa ”att du är du” Skriv in aktiveringskoden som skickas till din folkbokföringsadress efter att du skapat ditt konto. Koden ska bara användas en gång, sedan behöver du den inte mer. Du MÅSTE ha skrivit in aktiveringskoden för att kunna svara på antagningsbeskedet.

5 Mina sidor innehåller dina uppgifter
När du skrivit in din aktiveringskod kan du: se dina meriter (inga för er som fortf. går i gymnasiet) följa och ändra i anmälan ändra i den personliga profilen kontrollera att uppgifterna stämmer läsa och svara på antagningsbesked Ser du att någonting i stämmer, hör av dig till VHS antagningsservice.

6 Komplettera senast 21 juni 2012
PrIB betyg och kompletteringar gjorda efter ditt slutbetyg ska skickas in. Slutbetyg skickas automatiskt från din gymnasieskola. Skickas till: VHS Antagningsservice STRÖMSUND Skicka aldrig original, bara vidimerade kopior. Med kompletteringar menar man såna handlingar/dokument/papper som du inte har kunnat skicka in tidigare. Kan vara betygshandlingar, intyg från arbetsgivare mm. Vidimerad kopia: Be någon intyga att kopian stämmer med originalet. Det gör personen genom att sätta sin namnteckning, namnförtydligande och telefonnumer på kopian Skicka inget i onödan: om din gymnasieskola levererar betyg till den nationella betygsdatabasen, behöver du inte skicka in betyget.

7 Kontrollera dina uppgifter
Du som har gjort en webbanmälan kommer att få en påminnelse via e-post Gå in på Mina sidor och kontrollera att de uppgifter som registrerats i ditt namn stämmer

8 Antagningsbesked i början av juli
I början av juli publiceras det antagningsbesked som du måste svara på (antagningsbesked med svarskrav) I antagningsbeskedet ser du om du är antagen eller reservplacerad - struken för att du inte var behörig till utbildningen Struken för att du inte var behörig, betyder att du inte var behörig till just den utbildningen, att du inte hade rätt förkunskaper. Du kanske var behörig, men glömt att skicka in betyget?

9 Svara senast 1 augusti Du måste du tacka ja - Annars förlorar du din studieplats och/eller reservplats. Tacka också nej till de platser du inte vill ha. Du som svarar på webben får en bekräftelse både på sajten och via e-post på att du svarat. Var ute i god tid!

10 Svarsregler Stryks på lägre prioriterat val
Antagen till 45 hp -stå som reserv till högst 165 hp Inte antagen till någon utbildning – stå som reserv till 210 hp Heltidsutbildning/program räknas som 30 hp

11 Nästa antagningsbesked i början av augusti
Läs igenom instruktionerna som universitetet eller högskolan ger där Du behöver inte svara på det här antagningsbeskedet

12 Reservantagning När flera sökande tackat nej till sina utbildningsplatsplatser antar man istället reserver till de lediga platserna Universiteten och högskolorna sköter själva sin reservantagning. Inför terminsstarten brukar universiteten och högskolorna lägga ut information om lediga platser på sina webbplatser. Universiteten och högskolorna kallar reserver i turordning. Se gärna till att skriva in ditt mobilnummer i Min profil så har de större chans att få tag på dig

13 Sen anmälan och sena utbildningsalternativ
När sista anmälningsdag har passerat kan det finnas möjlighet att göra en sen anmälan till program och kurser Även om du har gjort en anmälan i tid, kan du lägga till sena utbildningsalternativ. Alla utbildningar som är öppna för anmälan på Antagning.se har en välj-knapp. OBS! Gör du en sen anmälan antas du SIST – alltså efter det att alla andra kommit in trots att du kan ha bättre betyg! Vissa utbildningar kan fortfarande ha lediga platser kvar vid terminsstart. De utbildningar som är märkta med en välj-knapp är öppna för anmälan, oavsett tidpunkt.

14 Kontakta VHS antagningsservice
E-postformulär finns på Antagning.se Telefonnummer: Alla kompletteringar skickas till: VHS antagningsservice Strömsund För e-postmeddelanden finns olika rubriker. Om du vet vad du vill ha svar på, se till att välja rätt rubrik, så får du snabbare svar.

15 Checklista för webbanmälan
Skapa ett konto med personnummer. Registrera en aktuell e-postadress och välj själv lösenord. Webbanmälan öppnar den 15 mars. Du kan anmäla dig till max 20 utbildningsalternativ, kurser och program. Sista anmälningsdag är 16 april, men man behöver inte vänta till det datumet med att anmäla sig. Den som vet vad han eller hon vill söka kan alltså anmäla sig redan tidigt under anmälningsperioden.

16 Checklista för webbanmälan
Ordna dina utbildningsalternativ. Det du helst vill komma in på sätter du högst upp i din anmälan. Du kan bli antagen till högst 45 hp. En heltidsutbildning räknas som 30 hp och en halvtidsutbildning som 15 hp. Skicka bara det som behövs! Om din gymnasieskola levererar betyg till den nationella betygsdatabasen (BEDA), behöver du inte skicka någon kopia av slutbetyget.

17 CSN Längsta tid för studiemedel är 240 veckor på heltid

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35 Kompletteringar av betyg/kurser OBS
Kompletteringar av betyg/kurser OBS! Hamnar i urvalsgrupp BII, kompletteringsgruppen. Komvux Ansök senast i maj för start hösten 2012. Lektioner. Betyg på samlat betygsdokument. Läsa ny kurs eller kurs med IG. Särskild Prövning Kostar 500 kr. Ingen undervisning. Betyg på samlat betygsdokument. Kan göras både på gymnasieskola och komvux.


Ladda ner ppt "Sista anmälningsdag är 16 april"

Liknande presentationer


Google-annonser