Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Uppdaterad aug 2014 Webbanmälan till högskolestudier vt 2015 Material för studie- och yrkesvägledare.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Uppdaterad aug 2014 Webbanmälan till högskolestudier vt 2015 Material för studie- och yrkesvägledare."— Presentationens avskrift:

1 Uppdaterad aug 2014 Webbanmälan till högskolestudier vt 2015 Material för studie- och yrkesvägledare

2 Sista anmälningsdag är 15 oktober Du gör din webbanmälan på Antagning.se. Från den 15 september 2014 kan du söka fram och anmäla dig till de utbildningar du är intresserad av.Antagning.se Du som har sekretessmarkerade uppgifter ska använda en speciell blankett som finns på antagning.seantagning.se

3 Skapa ett användarkonto på Antagning.se För att kunna göra en webbanmälan måste du först skapa ett konto på Antagning.se.Antagning.se Användarnamn = ditt personnummer. Du väljer själv lösenord för kontot.

4 Skriv in koden du får med posten För att du ska kunna se uppgifterna på Mina sidor måste du först visa ”att du är du” genom att skriva in den aktiveringskod som vi skickar till din folkbokföringsadress efter att du skapat ditt konto. Koden ska bara användas en gång. När du bekräftat din identitet genom att skriva in den på Antagning.se, behöver du inte använda den igen.

5 Mina sidor innehåller dina uppgifter När du skrivit in aktiveringskoden kan du: se vilka meriter som registrerats (betyg och provresultat) följa och ändra i anmälan ändra i den personliga profilen kontrollera att uppgifterna stämmer läsa och svara på antagningsbesked

6 Komplettera senast 1 december Alla handlingar (= papper) skickar du till: Antagningsservice 833 82 STRÖMSUND Skicka inga original och skicka inget i onödan: Om din skola är ansluten till betygsdatabasen behöver du inte skicka in någon betygskopia av gymnasieexamen.

7 Kontrollera dina uppgifter under okt – nov Du kommer att få en påminnelse till din mejladress om att gå in på Mina sidor och kontrollera att de uppgifter som registrerats i ditt namn stämmer Ta kontakt med AntagningsserviceAntagningsservice om du upptäcker att något är fel

8 Antagningsbesked 10 december Kring den 10 december publiceras ”antagningsbesked med svarskrav”. I antagningsbeskedet ser du om du är - antagen eller reservplacerad - struken för att du inte var behörig till utbildningen

9 Svara senast 19 december För att inte förlora din studieplats eller reservplats måste du tacka ja till den eller de platser du erbjudits. Du måste också tacka nej till de platser du inte vill ha. Du som svarar på webben får en bekräftelse både på sajten och via e-post på att du svarat. Spara den.

10 Andra antagningsbeskedet 2 januari I början av 2015 är det dags för det andra antagningsbeskedet som också kallas ”slutgiltigt antagningsbesked”. Du behöver inte svara på det här antagningsbeskedet, men var noga med att läsa igenom de instruktioner som universitetet eller högskolan ger där.

11 Reservantagning När flera sökande tackat nej till sina utbildningsplatser antar man istället reserver till de lediga platserna. Universiteten och högskolorna sköter själva sin reservantagning.

12 Sen anmälan och sena alternativ Om du missat sista anmälningsdag kan det finnas möjlighet att göra en sen anmälan till program, kurser och kurser inom program. Alla utbildningar som är öppna för anmälan på Antagning.se har en välj-knapp. Om du redan gjort en anmälan i tid, kan du lägga till sena utbildningsalternativ efter sista anmälningsdag.

13 Terminsstart Du som är antagen får information om upprop och terminsstart från det universitet eller den högskola som du har antagits till. Du måste registrera dig vid universitetet eller högskolan innan du kan börja studera.

14 Kontakta Antagningsservice Om du har frågor om din anmälan kan du skicka ett mejl till oss via e-postformuläret på Antagning.seAntagning.se eller ringa 0771-550 720. Vi svarar 9-16, måndag till fredag. Alla kompletteringar du till: Antagningsservice 833 82 Strömsund

15 Kom ihåg 1.Att du kan anmäla dig till max 20 olika utbildningar – kurser och program blandat 2.Att ordna dina utbildningsalternativ. Det du helst vill komma in på sätter du högst upp i din anmälan. 3.Att bara skicka in det som behövs! Om din gymnasieskola levererar betyg till den nationella betygsdatabasen behöver du inte skicka någon kopia av examensbeviset. 4.Att svara på antagningsbeskedet i tid. 2013-08-09

16 Här har du allt du behöver Under rubriken Hur du anmäler dig och håller kollHur du anmäler dig och håller koll på Antagning.se kan du läsa mer Lycka till!


Ladda ner ppt "Uppdaterad aug 2014 Webbanmälan till högskolestudier vt 2015 Material för studie- och yrkesvägledare."

Liknande presentationer


Google-annonser