Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Hur ska Svartsö se ut 2025? Var med och skapa en vision för Svartsö 2025 tillsammans med Svartsörådet!

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Hur ska Svartsö se ut 2025? Var med och skapa en vision för Svartsö 2025 tillsammans med Svartsörådet!"— Presentationens avskrift:

1 Hur ska Svartsö se ut 2025? Var med och skapa en vision för Svartsö 2025 tillsammans med Svartsörådet!

2 Svartsörådet  Svartsörådet är en intresseförening som verkar för att Svartsö ska utvecklas och förbli en levande ö i Stockholms skärgård. Svartsörådets grundidé är samråd och aktiv samverkan mellan bofasta, fritidsboende och myndigheter. Svartsörådet har idag mer än 150 medlemmar. Svartsörådet arbetar nu med att ta fram en vision för Svartsö Vi presenterar här några frågor som vi tror är viktiga för öns utvecklig. Nu vill vi veta vad du tycker är viktigt.

3 Så här ser Svartsö ut idag
En av mellanskärgårdens stora öar Relativt oexploaterad med skärgårdsbebyggelse i byar samt äldre fritidshus Bra väg mellan byar och bryggor Bryggcafé och krog Stora öppna marker, jordbruk och mycket orörd natur Skola, affär, näringsliv Svartsö ska enligt Värmdö kommun utvecklas till ett skärgårdssamhälle som lever året runt Aktiv hembygdsförening Minskande fast befolkning

4 Vision för Svartsö 2025 Håller du med?
Det finns fler fastboende som arbetar på ön eller i skärgården, fler deltidsboende och fler fritidsboende Håller du med? Vad behövs för att det ska bli så?

5 Vision för Svartsö 2025 Finns det en motsättning?
Svartsös kulturlandskap och bebyggelsetradition bevaras samtidigt som Svartsö utvecklas för att samhället ska leva vidare. Finns det en motsättning? Vilken utveckling är möjlig och acceptabel?

6 Vision för Svartsö 2025 Håller du med?
Mer turism är bra för Svartsö. Boende och aktiviteter för turister ger försörjnings-möjligheter. Håller du med? Vad behövs för att det ska bli så?

7 Vision för Svartsö 2025 Håller du med?
På Svartsö finns bostäder för fastboende till rimliga priser så att barnfamiljer kan flytta hit. Håller du med? Vad behövs för att det ska bli så?

8 Vision för Svartsö 2025 Håller du med?
På Svartsö finns underlag för en skola och affär med samhällsservice Håller du med? Vad behövs för att det ska bli så?

9 Vision för Svartsö 2025 Dina förslag är viktiga.
Skriv ner dina förslag och lämna i vår brevlåda här eller i Svartsö Lanthandel. Eller kontakta någon i styrelsen. Vad gör vi med dina förslag? De förslag vi får in använder vi som underlag för att ta fram Svartsörådets vision och huvudinriktning. På årsmötet den 22 augusti får alla medlemmar vara med och besluta.

10 Svartsörådets styrelse
Ledamöter , , , Suppleanter Göran Järvstrand  Hasse Nilsson ,  Björn Sjögren , Olle Wallin   olle Turid Stenhaugen Britt Göransson Matte Hedelin Rolf Kling Petter Lundgren  Michael Rotter

11 Svartsö idag En av mellanskärgårdens stora öar Skola, affär, näringsliv Ska enligt Värmdö kommun utvecklas till ett skärgårdssamhälle som lever året runt Stora öppna marker, jordbruk och mycket orörd natur Relativt oexploaterad, skärgårdsbebyggelse med byar och äldre fritidshus Bra väg mellan byar och bryggor Aktiv hembygdsförening Bryggcafé och krog Minskande fast befolkning


Ladda ner ppt "Hur ska Svartsö se ut 2025? Var med och skapa en vision för Svartsö 2025 tillsammans med Svartsörådet!"

Liknande presentationer


Google-annonser