Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Bakgrundsbeskrivning Många av våra medlemsorganisationer har en hög medelålder, ledarna är ofta ännu äldre. Det betyder att om inget görs kommer många.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Bakgrundsbeskrivning Många av våra medlemsorganisationer har en hög medelålder, ledarna är ofta ännu äldre. Det betyder att om inget görs kommer många."— Presentationens avskrift:

1 Bakgrundsbeskrivning Många av våra medlemsorganisationer har en hög medelålder, ledarna är ofta ännu äldre. Det betyder att om inget görs kommer många verksamheter, som är av betydelse för demokratin och jämlikhet, att försvinna. Vi har stora klyfter mellan generationerna i hela samhället. Det är hög tid att agera för framtiden och då är det viktigt med både bakgrund och historia samt förmågan och nyfikenheten att ta till sig det nya. Målgrupp och Kursidé Dom nuvarande aktiva utbildas till uppsökare, cirkelledare och projektledare för att rekrytera nya medlemmar till föreningen. Särskilda insatser görs för att föryngra organisationen samt för att få äldre medlemmar att ta till sig och bli nyfikna på det nya bl.a. IT. Kursinnehåll Folkbildning: med inriktning på demokrati, föreningskunskap, information och media. IT kommunikation: söka och förmedla kunskap, information och digital rättvisa. Svenska: muntlig och skriftlig information, redovisning och retorik. Metodik Arbetsintegrerat lärande: Lära genom att göra. Motivationsskapande aktiviteter i vardagen. Friskvård och personlig utveckling. Personligt anpassad efter vars och ens förutsättningar. Vi arbetar med Radio – TV/Video – Foto - Hemsidor. Kurstider och omfattning Kursen startar 2010 08 16 till 12 22 Fortsättningskurs 2011 Ca 14 deltagare med individuella studieplaner som samordnas med det dagliga livet och verksamhet i föreningen. Munka folkhögskola Helsingborgsfilialen IT-Smedjan 042-15 09 19 Vaktgatan 3a 254 56 Helsingborg. Rolf Andersson 0706-94 69 91 e-post: raq@telia.comraq@telia.com Kjell-Åke Östberg 042-15 09 19 e-post: kjell-ake49@live.se Ingvar Wihlborg 042-21 79 99 e-post: ingvar.s.wihlborg@comhem.se

2 Bakgrundsbeskrivning Många av våra medlemsorganisationer har en hög medelålder, ledarna är ofta ännu äldre. Det betyder att om inget görs kommer många verksamheter, som är av betydelse för demokratin och jämlikhet, att försvinna. Vi har stora klyfter mellan generationerna i hela samhället. Det är hög tid att agera för framtiden och då är det viktigt med både bakgrund och historia samt förmågan och nyfikenheten att ta till sig det nya. Målgrupp och Kursidé Dom nuvarande aktiva utbildas till uppsökare, cirkelledare och projektledare för att rekrytera nya medlemmar till föreningen. Särskilda insatser görs för att föryngra organisationen samt för att få äldre medlemmar att ta till sig och bli nyfikna på det nya bl.a. IT. Kursinnehåll Folkbildning: med inriktning på demokrati, föreningskunskap, information och media. IT kommunikation: söka och förmedla kunskap, information och digital rättvisa. Svenska: muntlig och skriftlig information, redovisning och retorik. Metodik Arbetsintegrerat lärande: Lära genom att göra. Motivationsskapande aktiviteter i vardagen. Friskvård och personlig utveckling. Personligt anpassad efter vars och ens förutsättningar. Vi arbetar med Radio – TV/Video – Foto - Hemsidor. Kurstider och omfattning Kursen startar 2010 08 16 till 12 22 Fortsättningskurs 2011 Ca 14 deltagare med individuella studieplaner som samordnas med det dagliga livet och verksamhet i föreningen. Munka folkhögskola Helsingborgsfilialen IT-Smedjan 042-15 09 19 Vaktgatan 3a 254 56 Helsingborg. Rolf Andersson 0706-94 69 91 e-post: raq@telia.comraq@telia.com Kjell-Åke Östberg 042-15 09 19 e-post: kjell-ake49@live.se Ingvar Wihlborg 042-21 79 99 e-post: ingvar.s.wihlborg@comhem.se


Ladda ner ppt "Bakgrundsbeskrivning Många av våra medlemsorganisationer har en hög medelålder, ledarna är ofta ännu äldre. Det betyder att om inget görs kommer många."

Liknande presentationer


Google-annonser