Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

HANDLINGSPLAN och Verksamhetsplan gemensamma förvaltningen

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "HANDLINGSPLAN och Verksamhetsplan gemensamma förvaltningen"— Presentationens avskrift:

1 HANDLINGSPLAN 2017-2019 och Verksamhetsplan 2017 gemensamma förvaltningen

2 Gemensamma förvaltningen
Handlingsplan 2017–2019 och verksamhetsplan Gemensamma förvaltningen Gemensamma förvaltningen

3 Handlingsplan 2017–2019 och verksamhetsplan 2017 Gemensamma förvaltningen
Mål 1 för 2017–2019 Gemensamma förvaltningen skapar goda förutsättningar för att Vision 2020 uppnås genom att stödja universitetsledningens, fakulteternas, institutionernas och de nationella enheternas prioriteringar och mål. Verksamhetsplan med aktiviteter för 2017 Implementera universitetets strategiska lokalförsörjningsplan. Kartlägga universitetets externfinansiering och utarbeta förslag till åtgärder för att stärka internationell finansiering. Stödja arbetet med utarbetande av ett förslag till modell för forskningsutvärdering. Stärka stödet i internationaliseringsarbetet genom att utveckla förvaltningens tjänster inom området. Initiera en översyn av IT-strategin. Öka omvärldens kännedom om universitets utbildning och forskning. Beakta universitets prioriteringar i samband med inriktningsbeslut och uppföljning av verksamhet och ekonomi.

4 Verksamhetsplan med aktiviteter för 2017
Handlingsplan 2017–2019 och verksamhetsplan Gemensamma förvaltningen Mål 2 för 2017–2019 Gemensamma förvaltningen erbjuder ett verksamhetsanpassat stöd som bidrar till att utveckla internationellt ledande forskningsmiljöer och en grund- och forskarutbildning som kännetecknas av hög vetenskaplig och konstnärlig kvalitet och pedagogisk excellens. Verksamhetsplan med aktiviteter för 2017 Leda och samordna universitetets valideringsarbete och bidra till en nationell samsyn samt utveckla riktlinjer för bedömning av reell kompetens för flyktingar och nyanlända. Driva tillgänglighetsfrågor, inklusive i den digitala miljön, för hela universitetet. Stödja arbetet med planer och regelverk för långsiktig finansiering, ledning, styrning och utveckling av forskningsinfrastruktur vid Göteborgs universitet. Bidra till utredningen av de strategiska satsningar och resursfördelningssystem avseende forskningens kvalitet inklusive effekterna av de fördelningsmässiga konsekvenserna för kvinnor och män inom forskning. Tillhandahålla ekonomistöd och upphandlingsjuridiskt stöd vid upphandlingar av avancerad forskningsutrustning. Stärka hanteringen av frågor rörande oredlighet i forskning. Skapa enhetlig tillämpning av författningar och interna regler om disciplinära åtgärder mot studenter.

5 Verksamhetsplan med aktiviteter för 2017
Handlingsplan 2017–2019 och verksamhetsplan Gemensamma förvaltningen Mål 3 för 2017–2019 Gemensamma förvaltningen bistår fakulteterna och institutionerna med expertkunskap och kostnadseffektiva servicetjänster samt ser till att universitetet har ändamålsenliga stödsystem som förenklar och effektiviserar arbetet i verksamheten. Verksamhetsplan med aktiviteter för 2017 Se över Gemensamma förvaltningens uppdrag och arbetssätt med anledning av ny organisation för lärarutbildning. Säkerställa att professionellt bemötande genomsyrar alla kontakter med verksamheten, både internt och externt. Delta i de prioriterade universitetsgemensamma utvecklingsprojekten. Skapa tydliga kontaktvägar och webb som underlättar alla kontakter med Gemensamma förvaltningen. Fortsätta utveckla sammanhållande supportfunktioner. Utveckla universitetets webbmiljö för att rusta och anpassa universitetet till det digitala samhället och dess påverkan på universitetets information, kommunikation och profilering. Utveckla dialogen och samarbetsformerna med verksamheten.

6 Verksamhetsplan med aktiviteter för 2017
Handlingsplan 2017–2019 och verksamhetsplan Gemensamma förvaltningen Mål 4 för 2017–2019 Gemensamma förvaltningen bidrar till att universitetet är en attraktiv arbetsplats samt fullgör sina åtaganden som statlig myndighet och arbetsgivare. Verksamhetsplan med aktiviteter för 2017 Tydliggöra och utveckla universitetets arbetsgivarpolitik. Definiera och tydliggöra ledarskapet på universitetet. Genomföra en översyn av våra chefs- och medarbetarutbildningar. Ta fram en ny arbetsmiljöpolicy. Ta fram förslag på en metod och verktyg för arbetsmiljöundersökningar. Utveckla rättssäker hantering för utlämnande av allmän handling och sekretessprövning. Förbättra och säkerställa alla betalningsvägar in till och ut från universitetet.

7 Handlingsplan 2017–2019 och verksamhetsplan 2017 Gemensamma förvaltningen
Mål 5 för 2017–2019 Gemensamma förvaltningen är en attraktiv och sammanhållen arbetsplats som kännetecknas av en inspirerande arbetsmiljö och en ändamålsenlig organisation med aktiva ledare och initiativtagande medarbetare som har en helhetssyn på sitt uppdrag. Verksamhetsplan med aktiviteter för 2017 Fastställa vad det innebär att arbeta med likabehandling inom Gemensamma förvaltningens arbetsmiljöområden. Utveckla det systematiska arbetsmiljöarbetet med särskilda prioriteringar på förändringar inom Gemensamma förvaltningen. Utveckla arbetet inom den nya lokala arbetsmiljökommittén. Skapa förutsättningar/utbildningar för chefer så att de kan bedriva ett värdeskapande ledarskap och främja ett aktivt medarbetarskap.

8 Handlingsplan 2017–2019 och verksamhetsplan 2017 Gemensamma förvaltningen
Mål 6 för 2017–2019 Gemensamma förvaltningens interna kvalitetsarbete säkerställer både en flexibel och långsiktig utveckling av verksamheten som skapar en tydlighet för vilka arbetsuppgifter som ingår i uppdraget och en stark samsyn kring utbud och leverans. Verksamhetsplan med aktiviteter för 2017 Använda kvalitetsarbete som inspiration och medel för ett aktivt ledarskap att samlas kring i Gemensamma förvaltningens chefsgrupp Beakta resultaten av AQUA i verksamhetsutvecklingen. Skapa samsyn kring och förankring av utbud och leverans i samband med arbete med processkartläggning och processutveckling i samverkan med verksamheten.

9 Så följer vi upp och återkopplar
Handlingsplan 2017–2019 och verksamhetsplan Gemensamma förvaltningen Så följer vi upp och återkopplar Uppföljning av implementeringen av Gemensamma förvaltningens handlingsplan för perioden görs kontinuerligt vid regelbundna möten mellan universitetsdirektören och områdescheferna. Uppföljning av verksamhetsplanen för 2017 sker halvårsvis i samband med andra tertialuppföljningen samt inom ramen för den samlade årsuppföljningen till rektor i januari samt till styrelsen i februari varje år. För detta ansvarar universitetsdirektören. Uppföljning och diskussion av handlings- och verksamhetsplanen görs i samband med enhetsaudits och universitetsdirektörens enhetsbesök.

10 Handlingsplan 2017–2019 och verksamhetsplan 2017 Gemensamma förvaltningen
För mer information Gemensamma förvaltningens handlingsplan och verksamhetsplan finns att hämta på Medarbetarportalen: Handlingsplan och verksamhetsplan på webben


Ladda ner ppt "HANDLINGSPLAN och Verksamhetsplan gemensamma förvaltningen"

Liknande presentationer


Google-annonser