Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Två tillsynsbeslut om oredlighet i forskning Uppföljning av Uppsala universitets hantering av en anmälan om oredlighet i forskning (beslut den 16 juni.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Två tillsynsbeslut om oredlighet i forskning Uppföljning av Uppsala universitets hantering av en anmälan om oredlighet i forskning (beslut den 16 juni."— Presentationens avskrift:

1 Två tillsynsbeslut om oredlighet i forskning Uppföljning av Uppsala universitets hantering av en anmälan om oredlighet i forskning (beslut den 16 juni 2015, reg. nr 31-378-14) Hanteringen av ett ärende angående oredlighet i forskning vid SLU (beslut den 16 juni 2015, reg. nr 31-430-14)

2 Två tillsynsbesök i maj 2015 Högskolan i Skövde - Avsluta ärenden med någon form av beslut. - Registrering i LADOK är inte dokumentering av beslut. Karolinska institutet - Datum på examensbeviset ska vara dagen för beslutet. - Tydligare avslag på ansökan om tillgodoräknande på forskarnivå.

3 Pågående tillsynsprojekt Stickprovsgranskning av doktoranders individuella studieplaner Kartläggning av ärenden om återbetalning av studieavgifter Lärosätenas hantering av ändringsbeslut fattade av Överklagandenämnden för högskolan Rättssäkerheten hos enskilda utbildningsanordnare Åtgärder efter nedläggning av program Tillämpningen av reglerna om gemensam examen

4 Två regeringsuppdrag Uppdragsutbildning Massive Open Online Courses (MOOCs)

5 Två aktuella tillsynsbeslut Underrättelse om ett beslut om bifall i ett tillgodoräknandeärende (beslut den 1 oktober 2015, reg. nr 31-506-15) Omprövning vid överklagande av en disciplinnämnds beslut (beslut den 5 oktober 2015, reg. nr 31-453-15)

6 Den 23-24/11 2015 arrangerar UKÄ, i samarbete med Stockholms universitet, konferensen Vi flyttar fram positionerna! #ukakonf2015 Mer information och anmälningslänk: www.uka.se/ukakonf2015


Ladda ner ppt "Två tillsynsbeslut om oredlighet i forskning Uppföljning av Uppsala universitets hantering av en anmälan om oredlighet i forskning (beslut den 16 juni."

Liknande presentationer


Google-annonser