Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

1177 Vårdguiden på webben Nästa generations kontaktkort, enklare administration av e-tjänster, flytt-tips US... Anna Momcilovic, 1177-redaktör, kommunikationsenheten.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "1177 Vårdguiden på webben Nästa generations kontaktkort, enklare administration av e-tjänster, flytt-tips US... Anna Momcilovic, 1177-redaktör, kommunikationsenheten."— Presentationens avskrift:

1 1177 Vårdguiden på webben Nästa generations kontaktkort, enklare administration av e-tjänster, flytt-tips US... Anna Momcilovic, 1177-redaktör, kommunikationsenheten 20160219

2 Idag om… Status nationell utveckling Smartare sök – felstavningar och förslag Nästa generations kontaktkort – lanseras i höst Förenklad administration av e-tjänster - i Kontaktkortsadmin Regionala projekt kring valfrihet och kvalitetsmått Mer 1177.se på Lisa: flytt-tips, statistik, driftinfo… Status översynen av kontaktkorten på sjukhusen

3 Status utveckling

4 Smartare och snabbare HJV-sök 1. Du får förslag. 2. Skriver och stavar du fel får du också hjälp med rätt sökord och en klickbar länk.

5 Nästa generations kontaktkort – lanseras i höst

6 Vidareutveckling kontaktkorten Tre år har gått, dags för ansiktslyftning. Först mobilt läge. Utvecklas löpande med hjälp av feedback från landsting och regioner och användartester med testpersoner i Linköping och Stockholm. Tidplan Juni Prototyp lanseras. Vi får sommaren på oss att testa och återkoppla eventuella knepigheter. September Lansering i skarpt läge.

7 Fortsättning kontaktkortet

8 Några förbättringar… Navigeringen – lättare att hitta. Högt placerade ”Hitta hit-knappen” går till Google Maps. Vägledande bild på byggnaden från Googles gatuvy. Designmässigt också ett lyft med bild. Kan tas bort om den inte passar, ersätts då av kartbilden. E-tjänsterna lyfts fram – helt i enlighet med vår strategi att öka användandet av e- tjänster och förbättra vår digitala service till invånarna. Kan även välja vilka tre e- tjänster som ska lyftas fram särskilt, i rutorna. ”Aktuellt” - nytt fält i Kontaktkortsadmin som underlättar att jobba med annat som inte är fasta utbud, exempelvis kurser och andra erbjudanden som ”hälsovecka med blodtrycksmätning”. Mer information och bättre koppling till hela 1177.se med eget fält för relaterade artiklar. Snyggare design, med ny grafik och bilder. Också möjligt att jobba med Om-oss-bild.

9 Google har egna kontaktkort Intressant att känna till. Den som googlar idag får relevant information direkt. Webbplats-länken går till kontaktkortet på 1177.se. Stor fördel för oss som flyttat all patientinformation till 1177.se. Andra landsting och regioner får länkar till sina organisationswebbar = inte ”one stop shop” för patienten/besökaren som letar vårdinformation.

10 Enklare administrera e-tjänster Idag Begränsad möjlighet att administrera e-tjänster i Kontaktkortsadmin, som leder till extra arbete och felaktigheter i förhållande till inloggat läge på 1177.se. Maj/juni Ska gå att lägga in e-tjänster från ett HSA-ID och även välja presentationsordning. Kan på totalen minska administrationen i regionen. Mer om detta på nästa möte i maj.

11 Lansering av prototyp för kvalitetsmått Invånare som överväger en gråstarrsoperation får utökad information. I artikeln om grå starr för Region Skåne och Stockholms län visas fyra kvalitetsindikatorer. Modulen är en prototyp som kommer att utvärderas och tas bort efter sommaren. http://www.1177.se/Skane/Fakta-och- rad/Sjukdomar/Gra-starr/

12 Projekt: Valfrihetsinformation Skåne Ny funktionalitet på gång kring valfrihet

13 Mer 1177.se på Lisa

14 Mer 1177.se på Lisas startsida Driftinformation om planerade servicefönster för 1177.se och Hitta och jämför vård. Direktlänk till tips för vårdpersonal.

15 Information, verktyg och tips om hur man i vården kan använda 1177.se i mötet med patienter. 1177 Vårdguiden för vårdpersonal

16 Mer lokal statistik på ”Lisasidan”

17 Flytt-tips US Förslag till enheter som flyttar på US. Hur man kan skriva för att förbättra informationen både på kontaktkortet och kallelsen angående: Vägbeskrivning använd HSA-fältet ”Besöksadress” (inte ”Färdväg/Vägbeskrivning”) Central reception och självbetjäning använd HSA-fältet ”Information till patient”

18 Här gör du det i HSA Följ mall för text under Flytt-tips på Lisa så blir det bra och texten får plats (gäller besöksadress).mall för text under Flytt-tips på Lisa Ta stöd av Användarmanual HSA Enhetsadministration men enheter på US ska alltså ignorera det som står om Färdväg/Vägbeskrivning då det fältet inte syns lika bra som besöksadress på 1177.se.Användarmanual HSA Enhetsadministration Vägbeskrivning Använd HSA-fältet ”Besöksadress”. Central reception och självbetjäning använd HSA-fältet ”Information till patient”

19 Status översynen av kontaktkorten på sjukhusen

20 Fortsätter under våren För att höja kvalitén på kontaktkorten då de är mer komplexa än vårdcentralernas. Fokus Språk, pdf:er, ”direkta konstigheter”. Försöka definiera vad som är rimliga krav på information för olika vårdenheter/nivåer: sjukhus, klinik/motsvarande, avdelning och mottagning/enhet. Hittills Lasarettet i Motala klart och återkopplat. Har gjort ett förslag på mall som skickades ut till er men har inte fått några invändningar så vi kör enligt den när vi (Helene Bäckström) fortsätter med US och ViN. Riktlinjerna är utifrån arbetet hittills något reviderade gällande vad kontaktkort ”ska” respektive ”kan” innehålla. Översyn sjukhusens kontaktkort

21 Övrigt… Nytt nationellt som nås via Lisasidan: - Ny version av Frågor och svar Hitta och jämför vård - Långa språkliga riktlinjer för den som vill ha stöd i sitt skrivande.Frågor och svar Hitta och jämför vård Nytt temaområde som samlar alla översatta texter, 14 språk, som är viktiga för den som är ny i Sverige: www.1177.se/newinsweden www.1177.se/newinsweden Texter som finns idag ”Vård i Sverige om du är asylsökande, gömd eller papperslös” ”Tolkning till andra språk” ”Hitta rätt i sjukvården” ”Sök vård om du är asylsökande eller papperslös” (sorani och romani arli saknas) På gång, två nya texter samt marknadsföring ”Vård av personer från andra länder” (ej flyktingar, exempelvis studenter och EU-migranter) ”Tandvård i Sverige om du är asylsökande gömd eller papperslös”

22 Frågor? Mejla synpunkter, idéer, förbättringsförslag och frågor… 1177.se_ostergotland@regionostergotland.se 1177.se_ostergotland@regionostergotland.se Tack för mig!


Ladda ner ppt "1177 Vårdguiden på webben Nästa generations kontaktkort, enklare administration av e-tjänster, flytt-tips US... Anna Momcilovic, 1177-redaktör, kommunikationsenheten."

Liknande presentationer


Google-annonser