Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Avgångsenkät SDF Östra Gbg

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Avgångsenkät SDF Östra Gbg"— Presentationens avskrift:

1 Avgångsenkät SDF Östra Gbg
Halvtidsavstämning maj 2018

2 Bakgrund och sammanfattning
Sammanställning 72 stycken respondenter, men mellan svar per fråga Svarsfrekvens kontra antal som slutat? Nästan 40 % mellan år, därefter under 30 år eller år Ca 75 % kvinnor, 13 % män resp. annat

3 Yrkesroll Annat: Ek.assistent Stödpedagog Fältsekreterare Ledningsstöd
Verksamhetsutvecklare Socionom/utförare

4 År i nuvarande yrkesroll

5 År i SDF Östra Göteborg

6 Främsta anledning till att du lämnar
Annat/andra anledningar: Miljöombyte och få nya erfarenheter Vill gå ner i tjänstgöringsgrad, går över till timanställning Fanns inte ledig fasttjänst för mig, och så klart sökte jag mig vidare Ensamt som enda (-)chef och oerhört tryck från verksamheterna som inte har egen bemanning i balans och kräver mer från oss än de kan hantera själva, ligger fel som ec, borde varit oc. Till sist kul med fackförvaltning [nytt jobb, anm.] Avdelningen avvecklats Omställning Nya jobbet är en jättechans och lockar väldigt Brister i arbetsmiljön Psykosocial arbetsmiljö (där jag utsatts för kränkande särbehandling av [-] OC-kollega). Brister inom ledning och styrning (närmaste chef) Ffa lockande erbjudande om nytt jobb. Även viss brist på samhörighetskänsla i arbetsgruppen.

7 Bäst med arbetet Annat:
[Namngiven kollega eller chef, anm.] -- som har höjt arbetsmiljön till en helt annan nivå. Jag trivs fantastiskt bra! Vill endast gå ner i tid Samarbetet med eleverna och mentorerna Medarbetarna Stadsdelen, trivs bra i Östra göteborg Första linjens chefer, verksamheternas engagemang, drivkraft och värde de skapar för brukarna - utifrån rätt bistra förutsättningar.

8 Nöjdhet i stort

9 Övrigt (fritext) Valda citat:
Vill att östra Göteborgs chefer ska ha en mer dialog med sina medarbetare och få dom att få en egen uppfattning och komma med råd på hur man ska jobba med att komma på en lösning till problemet. Tycker att lyhördhet är liksom A och O i att få verksamheten att gå runt. En stadsdel som kommit långt i mycket. Men måste ta tag i personalpolitiken. Det slängs runt med personalen hur som helst med resurs pass och fylla luckor. Att man ringer till personal mitt i ett arbetspass och begär att hen skall ta sig med spårvagn till ett annat ställe är inte okej när det händer för ofta. Har sett att man har blivit flyttad 2 ggr på en dag. Det blir svårt att få ett bra klimat på arbetsplatsen eller bygga team när personalen byts ut hela tiden. Tråkigt när så mycket kompetens och erfarenhet lämnar stadsdelen. Tyvärr sett många må dåligt av budgetanpassningar/nedskärningar/omorganisation och stor personalomsättning. Särskilt trist när jag tror att många som valt att jobba i Östra Göteborg gjort det för att de gillar stadsdelen, något mer som lockat än bara ett jobb. Hoppas att stadsdelen fixar omställningen när skolan försvinner och att det kommer lite nytt go till de enheter som drabbats mest av personalomsättningar Ta tillvara på kunskaper, engagemang, driv och kompetenser som finns i verksamheten. Se över ledarskapet, alla nivåer. Var smartare i ekonomisk hushållning, finns en respektlöshet gentemot hantering av skattemedel och uppdraget som kommunal tjänsteperson. Övriga kommentarer: Sammanslagningen av stadsdelarna Kortedala och Bergsjön har inneburit ökade problem för IFO verksamheten. Storleken har medfört att man haft sämre kontroll och även svårare att korrigera obalanser i verksamheten. Detta har i sin tur gett upphov till olika typer av kvalitetsproblem som innan sammanslagningen varit möjliga att hantera på ett helt annat sätt Denna blankett verkar vara för de som säger upp sig från sin anställning. Jag är övertalig och är i omställning. otydligt med semesteransökan får veta bara en dag innan om semestern blir av eller ej; gäller semestrar utanför semesterperioden en fantastisk arbetsplats med underbara brukare och kollegor, suverän ledning med en tydlig, kunnig, intresserad och vänlig enhetschef, jag avgår endast pga att jag vill gå ner i tid och hoppas kunna fortsätta inom bemanningen länge framöver för jag trivs väldigt bra i Östra Gbg, suverän arbetsgivare! Det jag har saknat under min tid i Östra Göteborg är projekt som utvecklar rehab arbetet.

10 Härnäst och funderingar
Ska enkäten fortsatt ligga ute? Hur omsätter vi resultatet i handling? Hur ökar vi svarsfrekvensen? Förändringar i tex. ”yrkesroll”-alternativ då fsk/skola lämnar Nästa avstämning: januari? Övrigt?

11 KONTAKT: Avdelning Område, Göteborgs Stad Namn namn@namn.se


Ladda ner ppt "Avgångsenkät SDF Östra Gbg"

Liknande presentationer


Google-annonser