Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

AG Brand och framtiden! Sektionsordföranderådet maj 2019

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "AG Brand och framtiden! Sektionsordföranderådet maj 2019"— Presentationens avskrift:

1 AG Brand och framtiden! Sektionsordföranderådet maj 2019

2 Vårt ställningstagande
– Skogsentreprenörerna står bakom de branschgemensamma riktlinjerna – och att dessa följs! – Vi motsätter oss att uppdragsgivare skriver egna regler. – Ansvarsfördelningen bör tydliggöras! – Ersättning vid fördyrande åtgärder och stillestånd bör diskuteras och finnas med i varje kontrakt. Annars blir kostnaderna för entreprenörerna orimliga. – Länsstyrelsernas uttalande om att avbryta allt arbete med skogsmaskin på grund av brandrisk saknar substans. Bör tillrättavisas av MSB. – Brist på kompetens och kommunikation. Vi går mot toppstyrning. En anledning är brandappen.

3 – Räddningstjänsten i Sverige lever lokala liv
– Räddningstjänsten i Sverige lever lokala liv. – Vissa kunder vägrar att skriva på samrådsdokument. – Nattkörning! Produktionsbortfall på procent. – Människovärde! Det är människor vi hanterar. – Ändring i skötselskolan till spridningsrisk har ställt till det ordentligt. – Vi bör utveckla riktlinjerna gemensamt – inte var och en för sig. – AG Brand borde följts mycket bättre! Det blev för många stilleståndstimmar.

4 Tidslinje 23/8 Vårt ställningstagande presenteras. 28/2 Högsta domstolen sa sitt i försäkringsfrågan om skogsmaskinen som markberedde och startade den omfattande branden i Västmanland Trafikförsäkringen gäller. 20/2 Efterföljande möte med Skogforsk. En summering rådande läge och ett konstaterande att ansvarsdelen i samband med brand inte är säker. 8/4 Landets större skogsbolag och skogsägarföreningar bjuds på initiativ av Skogsentreprenörerna in till diskussion gällande AG Brand. Det bildas en arbetsgrupp. 9/5 Arbetsgruppen träffas.

5 Skogsentreprenörerna är en rikstäckande branschorganisation för professionella, ansvarskännande småföretagare som arbetar i och för den svenska skogen.

6


Ladda ner ppt "AG Brand och framtiden! Sektionsordföranderådet maj 2019"

Liknande presentationer


Google-annonser