Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Det är insidan som räknas!

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Det är insidan som räknas!"— Presentationens avskrift:

1 Det är insidan som räknas!
Bli en expertlärare!

2 Disposition Bildligt resonemang kring lärarens roll för utbildningsuppdraget och därmed för elevernas lärande och resultat. Det finns lärare och det finns expertlärare. Vad kännetecknar en expertlärare? Höja på åtminstone ena ögonbrynet åt Hatties och Martins ethos. Avsluta med att NI får sammanfatta!

3 Bildlig resonemang Uppdrag (Mål för förskole-, grundskole- och gymnasieutbildning) Skapa en utbildning av hög och likvärdig kvalitet Ge alla elever förutsättningar att uppnå de nationella kunskapsmålen och utveckla sina kunskaper, färdigheter och kompetenser så långt som möjligt utifrån sina förutsättningar ?

4 Vad kännetecknar en expertlärare?
Kan identifiera de viktigaste sätten att presentera ämnet de undervisar i. Är skickliga på att skapa ett optimalt klassrumsklimat. Följer upp lärandet och ger återkoppling. Påverkar elevernas resultat både på ytan och på djupet. Tror att alla eleverna kan nå kriterierna för måluppfyllelse.

5 Svälja Hattie och Martin med hull och hår?
Låt mig höja på ögonbrynet Svälja Hattie och Martin med hull och hår? Tror att alla elever kan nå kriterierna för måluppfyllelse. Nöj dig aldrig med att en elev ”gör sitt bästa”. Hen måste uppnå målen också. Vad menas med mål? Vilka är målen? Kan verkligen ALLA uppnå kunskapsmålen?

6 Lärare sökes Sammanfattning Kravprofil Passionerad, engagerade,
inspirerande Stort kunskap och förståelse för ämnet Skicklig på att följa upp lärande och ge återkoppling Lärare sökes Förmåga att påverka elevernas ytliga och djupgående inlärning Uppmärksammar elevernas affektiva egenskaper. Respekterar eleverna

7 TACK FÖR UPPMÄRKSAMHETEN!
BRA LYSSNAT! BRA SAMMANFATTAT! TACK FÖR UPPMÄRKSAMHETEN!


Ladda ner ppt "Det är insidan som räknas!"

Liknande presentationer


Google-annonser