Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Länschefsnätverket 2015-08-21 Mona-Lisa Lundqvist Regional e-hälsosamordnare.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Länschefsnätverket 2015-08-21 Mona-Lisa Lundqvist Regional e-hälsosamordnare."— Presentationens avskrift:

1 Länschefsnätverket 2015-08-21
Mona-Lisa Lundqvist Regional e-hälsosamordnare

2 På gång SKL Nätverk trygghetslarm och trygghetstjänster.
Stödmaterial tas fram MFD erbjuder utbildningar i höst. På Region Dalarna 29/10 en heldag. Översyn av SCAIP standarden har inletts Ny upphandling förbereds

3 På gång SKL Behov av att gå från fax till säker e-post.
Polismyndigheten har meddelat att man ska stänga av sina faxar. Anmälts till Datainspektionen som säger att vanlig e-post inte får användas. Förslag är att SKL tar kontakt med polismyndigheten och att man gemensamt kommer fram till säker metod. Kunna använda mina meddelanden förslag.

4 På gång SKL Nationellt samordnade krav på verksamhetssystem. Västerbotten, Gävleborg och Halland deltar med SKL Kommuners betalning för gemensamma digitala lösningar. Ex NPÖ och Pascal. Inera kommer under året gå ut med avtalspaket för dessa tjänster Ekonomiskt bistånd Uppgiftslämnarna står för utvecklig av sina bastjänster som lämnar information till SSBTEK. Kommunerna bekostar utveckling och drift av sina verksamhetssystem. Förslag att kommuner betalar för förvaltning, utveckling och drift av tjänsten efter invånarantal (ca 1 kr/inv)

5 På gång SKL Process med ett eventuellt förvärv av Inera AB så att det blir ett kommun- och landstingsgemensamt bolag inom SKL företag AB. Självvärderingsverktyg för att stödja digitaliseringen i socialtjänsten är tänkt att tas fram.

6 Region Dalarnas kommuner
Trygghetslarm rapport klar. Mobilitetsprojekt pågår för de tre olika verksamhetssystemen. NPÖ konsument klar, producent kanske innan årsskiftet. E-tjänster- nattillsyn, giraff etc. Samverkan Hjälpmedelsnämnden på Landstinget HSA/SITHS samt förvaltning SPL (Samordnad vårdplanering) ICF och Gemensam informationsstruktur PRIO satsningen, psykisk ohälsa Samverkan Högskolan Dalarna Visningar hjälpmedel, utbildningar

7 Region Dalarnas Kommuner
Utbildningar i korthantering Falun 24/9 och Mora 1/10. Utbildningsdag i krav/test 23/9 Utbildningsdag i Informationssäkerhet 15/10. Visning och information om Bike Around 29/9 Visning och information om Evondos 9/10

8 Vad mera? Allt detta med digitaliseringen kräver ekonomi och resurser och att vi alla samverkar! Vi behöver tjänsterna som ett komplement till våra medarbetare.

9


Ladda ner ppt "Länschefsnätverket 2015-08-21 Mona-Lisa Lundqvist Regional e-hälsosamordnare."

Liknande presentationer


Google-annonser