Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Hälsa 2020 – WHO Europaregionens policyramverk för hälsa och välbefinnande Johan Carlson Folkhälsomyndigheten

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Hälsa 2020 – WHO Europaregionens policyramverk för hälsa och välbefinnande Johan Carlson Folkhälsomyndigheten"— Presentationens avskrift:

1

2 Hälsa 2020 – WHO Europaregionens policyramverk för hälsa och välbefinnande Johan Carlson Folkhälsomyndigheten

3 Utgångspunkten för Hälsa 2020
Hälsa en mänsklig rättighet. Att uppnå bästa möjliga hälsa är varje människas grundläggande rättighet WHO:s konstitution (1948)

4 Den nationella folkhälsopolitiken och Hälsa 2020
Det övergripande nationella folkhälsomålet att ”skapa samhälleliga förutsättningar för en god hälsa på lika villkor för hela befolkningen” överensstämmer med övergripande målen för Hälsa 2020. Vikten av att basera insatserna på de bakomliggande faktorerna för hälsa, arbeta tvärsektoriellt och involvera sektorer utanför hälsosektorn för att inkludera hälsa inom alla politikområden. Bidrar till att lyfta in hälsa i den offentliga samhällsdebatten. Kan ge stöd och inspiration till folkhälsoarbetet nationellt, regionalt och lokalt.

5 Svensk översättning ”Hälsa 2020 – ett policyramverk för sektorsövergripande insatser för hälsa och välbefinnande i WHO:s Europaregion”.


Ladda ner ppt "Hälsa 2020 – WHO Europaregionens policyramverk för hälsa och välbefinnande Johan Carlson Folkhälsomyndigheten"

Liknande presentationer


Google-annonser