Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

RUFS-information TRN 29 september 2016

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "RUFS-information TRN 29 september 2016"— Presentationens avskrift:

1 RUFS-information TRN 29 september 2016

2 Samråd om RUFS 2050 8 april – 30 september
TRN fattar beslut att utan eget ställningstagande skicka ut samrådsförslaget RUFS 2050 (bedriva dialog) Under perioden april till september kommer en dialog att pågå med interna och externa aktörer i regionen om innehåll och viktiga frågor för regionens utveckling och samsynen om vad som behöver prioriteras. Förslaget skickas även ut till landstingets nämnder och bolag, bla HSN. Skapa engagemang, delaktighet och transparens, samt att gå från känd, förankrad och gemensam till en mer genomförandeinriktad plan! Synpunkter tas sedan omhand och analyseras och TRN beslutar sedan om inriktning för utställningsförslaget RUFS 2050 Här är vi nu!

3 Remiss om samrådsförslag RUFS 2050
Den 8 april skickades samrådsförslag RUFS 2050 ut till remissaktörer Idag den 29 september har: Mer än 60 skickat in svar Ca 15 bett om uppskov 10 sagt att de inte kommer att svara Vi tror att vi kommer att få in svar! Från måndag kommer alla svaren att finnas på !

4 Frågorna vi ställde: Mål och delmål • Bidrar målen till att regionen får ett tydligt fokus i arbetet framåt? • Anger målen rätt ambitionsnivå? Prioriterade åtgärder • Är det rätt åtgärder som beskrivs? • Hur kan åtgärderna utvecklas till utställningsförslaget? Den rumsliga strukturen • Vilken rumslig struktur krävs för en region utan klimatpåverkande utsläpp? • Vilken rumslig struktur krävs för en socialt, ekonomiskt och territoriellt sammanhållen region? • Vilka är de viktigaste vägvalen för regionen kopplat till den rumsliga strukturen? RUFS 2050 som regionens gemensamma kontrakt • Vad krävs för att det som beskrivs i planen ska bli verklighet? • Vad krävs för att planen ska fungera som utgångspunkt för ert övergripande arbete och de beslut som ni ska fatta i er organisation? • Hur ska er organisation bidra till genomförandet av den kommande planen?

5 Hur har vi bedrivit samråd?
Samrådsförslag på remiss Politisk uppstartskonferens Remisskonferens Samrådskonferens med länsstyrelsen och statliga myndigheter Presidiemöten mellan Tillväxt- och regionplanenämndens och kommunstyrelsernas presidier Möten med länets kommuner i den form som de har efterfrågat, t ex med kommunstyrelse, ledningsgrupp, tjänstemän och/eller allmänhet Enskilda möten med intresseorganisationer och politiska partier när de så efterfrågat Runda bordssamtal med näringslivsrepresentanter Runda bordssamtal med akademin Möten med civila samhället

6 Vad händer efter 30 september?
Remissvaren sammanställs och analyseras En samrådsredogörelse tas fram En inriktning för kommande utställningsförslag tas fram Ett utställningsförslag kommer att arbetas fram Samrådskonferens 14 oktober kl på Vasagatan 7A Läs mer på:

7 Viktiga milstolpar framåt!
30 sept -16 Samrådstiden slut Jan 2017 TRN-beslut om inriktning för utställningsförslag och godkännanande av samrådsredogörelse Juni 2017 TRN-beslut om att ställa ut planen (Utställning)


Ladda ner ppt "RUFS-information TRN 29 september 2016"

Liknande presentationer


Google-annonser