DalaAvfall är ett samverkansorgan mellan kommuner och kommunala bolag med ansvar för det lagstadgade renhållningsansvaret. Samverkan ska främja utveckling,

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Svensk byggforskning i samverkan. Medverkande universitet Sveriges Bygguniversitet är en samarbetsorganisation som omfattar forsknings- och utbildningsenheter.
Advertisements

Att finna rätt lokaler för vattenbruk! Jens Andersson Regionförbundet Jämtlands län.
Terminologifrågor i InfoVU-projektet Termkonferensen 2003 Ulla Gerdin Socialstyrelsen.
Ledning & Styrning i Samverkan UTKAST FÖR VIDAREUTVECKLING Reflektioner och summeringar från intressentdialog den 25/9 på St Gertud i Malmö.
Välkommen till Bevola Bevola har marknadens bredaste produktplattform för påbyggnad av lastbilar, släp och trailers. Våra lösningar skapas genom egna produkter,
Utveckling av familjecentraler i ett nationellt perspektiv
Välkomna!. Vård- och omsorgscollege 17 Regionala college 70 Lokala college 145 Kommuner 19 regionala college representerade idag.
[Byt ut Avfall Sverige mot egna organisationen alternativt svensk avfallshantering där så är lämpligt.]
Informationsenheten, reflektioner under arbetets gång • Medborgarfokus. Tightare samarbete med den olika enheterna i förvaltningarna (huvudredaktörer+publicister.
Vad är Kulturbryggan? En statlig utredning med två huvudsakliga uppdrag: Att ge förslag till regeringen på hur en permanentad Kulturbrygga ska se ut.
Svenskt Lantmäteri en viktig grund för det goda samhällsbygget
Miljöledningssystem Ann-Mari Olsson o Yvonne Bäckius
Hur hantera komplexa frågor?
Tekniska Verken och Linköpings universitet som regional motor för en hållbar utveckling
Sammanfattning av gruppdiskussioner Miljömålsdagarna maj Umeå.
Patientrådet RCC Uppsala Örebro Organisation, arbetsform och ansvar
GIS Arena Dalarna. GIS-Arena GIS Arena Dalarna Projektägare: Falu kommun Region Dalarna Dalatrafik Borlänge kommun Falu kommun EU Mål 2 Norra.
Uthållig kommun – ett verktyg för att nå målen 22% av landets kommuner 100% av länets kommuner Kalmar nationellt pilotlän.
Bakgrund och syfte Ska ses i ljuset av tidigare utredningar Organisationers önskan om ett annat och bättre sätt att samverka Regeringen vill erkänna,
November 2014 Stockholms läns landsting Landstingets interregionala samarbete 90 talet Samarbetsavtal med Tallinn-, Riga- och Vilnius-regionerna.
CASE Hultsfred Ledarutveckling över gränserna
”Samverka eller dö !” Johan Nordenswan
Anläggningsbranschen
Tekniska verken i Linköping
Januari 2015 Sid 1 Regional/lokal samverkan för att klara vattendirektivet S ve nskt Vatten Tage Hägerman Va-chef Smedjebacken Energi & Vatten.
Sveriges Kommuner och Landsting är kommunernas förbund för gemensamma frågor. När SKL drog ner resurserna gick kommunerna själva in med pengar för insatser.
Våga visa resultat i kulturverksamhet! Lena Dahlstedt Biträdande stadsdirektör
Aktionsforskning en del av kvalitetsarbetet i Falköping
Nordplus Ramprogram. Nordplus ramprogram Mobilitet, samarbete och nätverk i Norden och Baltikum Nordplus är Nordiska ministerrådets utbildningsprogram.
Regional Överenskommelse 4/ De sex principerna i den nationella Överenskommelsen Självständighet och oberoende Dialog Kvalitet Långsiktighet Öppenhet.
Organisera vattentjänsterna för framtiden. Vattentjänstorganisationernas utmaningar Klimatförändringen ställer nya krav på dricksvattenproduktion och.
SAMVERKAN För att bygga upp en stabil och varaktig samverkan krävs ett strukturerat och systematiskt arbetssätt. En metod kan vara att arbeta utifrån en.
Personalpolitisk plattform
Vilken roll har de idéburna organisationer Kärt barn har många namn – idéburna, ideella, non-profit, kooperativ och sociala företag Unikt inte komplement.
Spelregler för det öppna marknadstillträdet Lars Bull Vd Värmlandstrafik AB
Region Norrland Vision och mål för kollektivtrafiken Arbetsmaterial för Norrstyrelsens trafikarbetsgrupp.
Landstingets flerårsplan 2013–2015 Nya perspektiv.
Bakgrund -Generationsväxling Personalbrist Över 20% går i pension -Efterfrågan på personal inom vård och omsorg med utbildning både på gymnasial.
Vägval för resurseffektiv effektivisering 1.
REVISIONEN – för resultat och utveckling Seminarium kring styrning och ansvarsutkrävande 20 oktober 2006 Välkomna!
Miljösamverkan Skåne Verksamhetsplan
En avfallshantering i världsklass Avfall Sveriges satsning på export av produkter och tjänster inom avfallssektorn.
Bb. Avfall Sverige Branschorganisationen för avfallshantering och återvinning 400 medlemmar – kommuner, kommunbolag - Privata företag är associerade medlemmar.
I Gymnasieförvaltningen Mölndals stad I I Kvalitetsredovisningar i dagsläget Ett led i den.
Karin Pettersson Landskapsarkitektstudent. 46%
Definition Vård- och omsorgscollege är en samverkansform på regional och lokal nivå mellan utbildningsanordnare och arbetsliv inom vård och omsorg.
1. Så här jobbar vi med energi- och klimatarbetet! Miljökvalitetsmål är utgångspunkten Energi- och klimatstrategin konkretiserar med - detaljerade mål.
Avfallsförebyggande program
Finansiell samordning
Framtidens vårdinformationsmiljö
Samarbetsavtal för försörjning av personliga hjälpmedel Samarbetsavtal för försörjning av personliga hjälpmedel –
Länsstyrelsens uppdrag och ansvar Länsstyrelsen är regeringens regionala företrädare och svarar för den statliga förvaltningen i länet. Länsstyrelsen arbetar.
ISO – certifikat Hinder eller möjlighet till bättre kommunikation?
1 Det kommunala uppdraget! 2 Verksamhetsidé för SKL En fråga om demokrati. SKL är en arbetsgivarorganisation för kommuner och landsting.
Vård- och omsorgscollege Kalmar län
Gestaltad livsmiljö - en ny politik för arkitektur, form och design Gestaltad livsmiljö – en ny politik för arkitektur, form och design SOU 2015:88 Överlämnande.
Timeline – eHälsa i Jämtlands län
Landstinget Dalarna Fakta Länets största arbetsgivare (8500 anställda)
Länsstyrelsens uppdrag och ansvar
DalaAvfall är ett samverkansorgan mellan kommuner och kommunala bolag med ansvar för det lagstadgade renhållningsansvaret. Samverkan ska främja utveckling,
Linköping Samverkan i Söderhamn.
Syftet Det övergripande syftet med Vård- och omsorgscollege är att bidra till att säkra kompetensförsörjningen av framtidens behov av kompetent och.
Åtgärdsarbete via Miljömålsrådet 2017 Lena Sommestad Landshövding Halland, länsstyrelsernas representant i Miljömålsrådet.
MÅL OCH MÅLOMRÅDEN.
VÄLKOMNA! Empatisk Ekonomi, framtidens modell för arbetsliv och samhälleliga resurser Du kan väl inte tro att du kan slåss med de stora amerikanska drakarna?
Miljömålsrådet och länsstyrelserna
Tillväxtverkets handlingsplan för klimatanpassning i svenska SME
Syfte, målbild och värdegrund för Närvårdssamverkan Södra Älvsborg
Kerstin Blom Bokliden, SKL och Malin Åberg Aas, Svenska FN- förbundet
Presentationens avskrift:

DalaAvfall är ett samverkansorgan mellan kommuner och kommunala bolag med ansvar för det lagstadgade renhållningsansvaret. Samverkan ska främja utveckling, kvalitet, kostnadseffektivitet, kundservice och miljöanpassning av den lokala avfallsverksamheten. DalaAvfall ska arbeta för att: Alla blir vinnare i helheten och det finns långsiktiga ekonomiska och miljömässiga incitament för alla parter Alla har gemensamma riktlinjer och begrepp inom avfallshanteringen till gagn för personal, kunder och besökare i regionen

Aktuella större projekt Gemensamma mål och åtgärder i kommunala avfallsplaner Gemensam mall för kommunala föreskrifter om avfallshantering Gemensam sorteringsguide Årlig benchmarking av kommunernas avfallshantering. Avfall Web startade i DalaAvfall. Nu nationellt kvalitetsverktyg. Kundenkäter vartannat år Plockanalyser vartannat år Samverkan kring omhändertagande av matavfall Samverkan kring textilier Utveckling av ÅVC-enkät

Avfallsplanens mål ger ramarna för den gemensamma kommunikationen.

Exempel på gemensam kommunikation Affischer med positiva budskap kopplat till avfallsförebyggande

Exempel på gemensam kommunikation Gemensam layout på kompostpåse. Lokalanpassas med egen logo och kontaktinfo

Sorteringsguiden annons Möjlighet till lokalanpassning Exempel på gemensam kommunikation

Tack för uppmärksamheten! Karin Olofsson, Dala Vatten & Avfall Henrik Eriksson, Falu Energi & Vatten