Hem- och konsumentkunskap 1. Presentation 2. Presentation av ämnet KR4 3. Smarta Val ?
Hur ska vi lära oss allt. Betyg? Planering fram till jul delas ut. Hygien i köket: oJlEcQEA oJlEcQEA Diska? Skölja av, sortera Fruktsallad Kom ihåg tiden
Köksglosor. Sjuda =Koka sakta på svag värme vid temperatur under kokpunkten. Vätskan rör sig sakta och små bubblor syns på ytan. Temperaturen ca g Bryna=Att steka råvara i t ex. smör tills den fått stekyta med fin gyllenbrun färg Fräsa =Steka ett livsmedel på svag värme utan att det får färg. KokaLivsmedlet kokar med stora bubblor. Temperatur minst 100 g RedaÄndra konsistensen
Köksredskap Redskapsjakt. Du kommer att tillsammans med din kamrat få leta reda på samt lära dig vad några av redskapen i ett kök kallas. Självklart försöker du/ni komma ihåg var ni hittade redskapen. Varför? 3 mindre läxor kommer att delas ut Fruktsallad är det vi kommer att tillreda.