Hem- och konsumentkunskap 1. Presentation 2. Presentation av ämnet https://www.youtube.com/watch?v=CoOVonzX KR4 3. Smarta Val ?

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Kanske är ni goda vänner i ett år,
Advertisements

Kanske är vi goda vänner i ett år...
Den mänskliga hjärnan …
Värme är rörelse.
Prova Julens Dryckesfröjder! Vi erbjuder en underhållande provning under ledning av erfaren dryckesprovare. Ni får tips och inspiration inför julens högtidsstunder.
De tre aggregationsformerna
Släktskapsregeln för 6a
Vad menas med ett ämnes egenskaper?
Att läsa och studera.
Informationssökning & Källkritik
Att skriva en artikel.
Fördjupningsarbete i Hem- och Konsumentkunskap
ERGONOMI Vad är det?.
Att hålla en presentation
©storm.
Kemi.
BBQ nuggets med tomat- och mangosallad - 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök BBQ nuggets Tomat- och mangosallad 2 mango 5 cm skalad gurka 4 plommontomater 1.
Tränarskap/frågor 1.Finns det några normer, regler, policys vilka ledare förhålla sig till inom din idrott? 2.Vad innebär motivation för dig? 3.På vilket.
Målet med dagens lektion: Lektion 1
PIRATPARTIET Rubriksnitt: Impact, vanlig text Arial Här kan man lägga en lite ingressbetonad text på ett par tre meningar (men funkar även utan). Vill.
Powerpointmall Region Värmland Riktlinjer oktober 2011.
Bra att tänka på i ämnet svenska och när man har mig som lärare…
Kostcirkeln del 1 – Potatis och Rotfrukter
Kostcirkeln del 5 - Matfett
Marcus berättar lite om sig själv
Så här ser brännaren ut.
Men jag tror att jag sakta börjar se en kontur Några armar och ben
Presentation 5 p (kräver närvaro hela lektionen) Fundera under presentationen på hur de olika bakgrunderna fungerar ! SRH.
Hem- och konsumentkunskap Lektion 3
Mat och hälsa åk 6.
GOURMETBULLAR OCH KORV MED VINÄGERBRÄSERAD KÅL OCH SÖTSTARK SENAP 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Gourmetbullar 1 pkt Hälsans Kök Cocktailkorv 1 dl grönsaksbuljong.
Utvärdering i HK?.
Taxonomi start.
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Hur man lär sig saker på bästa sätt!
Burgare med paprikadressing - 4 portioner
Anställningsintervjun
Vardagsrummet är stort, så här finns det plats för mycket saker.
Vad gör vi idag? Lek 1 Vad händer idag och varför?
Pedagogisk planering Brönjaskolan
Självvärdering.
Vad gör vi idag? Lek 4 Vad händer idag och varför?
Vad gör vi idag? Lek 3 Vad händer idag och varför?
Vad gör vi idag? Lek 1 Vad händer idag och varför?
Kemi - Materia Begrepp inom Kemin.
Introduktion & Säkerhet del 2
Bäst uppfinningarna!. Teknik och fysikaliska begrepp ha kunskaper om användning av naturvetenskap och teknik i samhället kunna beskriva några vardagliga.
Hur du tar hand om din kunskap
Färger Typsnitt Struktur Bilder Animationer
Vad är temat för dagens lektion?. Tema: Någons skräp, en annans skatt.
DEMOKRATI Skriv ner dina tankar kring begreppet Demokrati. Vad betyder det för dig? Vad tänker du när du hör ordet? Går det att föreställa sig hur det.
Vad ser du på bilden? Beskriv bilden i ord! Vilken tid är det i bilden?
KEMI Vad är det egentligen?.
1. Presentation 2. Presentation av ämnet nzXKR4 nzXKR4 3. Vad är HEM:
Studiematerial till ”prov”-provet i biologi
Näring - hälsa SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa. Protein
Hem- och konsumentkunskap ht 15
 SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa.  Energigivarna?  HUR? Powerpoint  Instuderingsfrågor, test på internet  talen.se/naumlrin.
Kommunikationspass Jag heter
Näring - hälsa SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa.
Stora tänkare inom kemin
Tallriksmodellen. Vad åt du till frukost, lunch?
Matlagningsmetoder Metoder för hur man lagar mat.
Vårrullar Recept till lektion 3 Receptet fotograferat från Hem- och konsumentkunskap ÅK 6-9 Förlag Interskol.
Köttbullar sås och potatis Recept till lektion 2 Receptet fotograferat från Hem- och konsumentkunskap ÅK 6-9 Förlag Interskol.
Hem- och konsumentkunskap Vt 16 1.Vad kostar maten? Helfabrikat, halvfabrikat laga från grunden. 2.Pizza ”hemlagad” vad kostar den? 3.Uppgradera snabbmaten?
Lektion 1 Mål med lektionen:
Hem- och konsumentkunskap
Vad gör vi idag? Lek 2 Vad händer idag och varför?
Presentationens avskrift:

Hem- och konsumentkunskap 1. Presentation 2. Presentation av ämnet KR4 3. Smarta Val ?

Hur ska vi lära oss allt. Betyg?  Planering fram till jul delas ut.  Hygien i köket: oJlEcQEA oJlEcQEA  Diska? Skölja av, sortera  Fruktsallad  Kom ihåg tiden

Köksglosor. Sjuda =Koka sakta på svag värme vid temperatur under kokpunkten. Vätskan rör sig sakta och små bubblor syns på ytan. Temperaturen ca g Bryna=Att steka råvara i t ex. smör tills den fått stekyta med fin gyllenbrun färg Fräsa =Steka ett livsmedel på svag värme utan att det får färg. KokaLivsmedlet kokar med stora bubblor. Temperatur minst 100 g RedaÄndra konsistensen

Köksredskap  Redskapsjakt.  Du kommer att tillsammans med din kamrat få leta reda på samt lära dig vad några av redskapen i ett kök kallas. Självklart försöker du/ni komma ihåg var ni hittade redskapen. Varför?  3 mindre läxor kommer att delas ut  Fruktsallad är det vi kommer att tillreda.