Norra Europa.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Välkommen till Sverige
Advertisements

Försida!.
Lahden Pohjola-Norden r.y. 2006
LÄNDER I VÄRLDEN OCH STADEN LONDON.
Bosnien - Hercegovina Hampus Holmgren Christina Svensson 5B.
Japan.
Land Tyskland Ditt namn Victor Karlsson Din lärare Kicki
Sverige väder och klimat
Sverige, Norge, Finland, Danmark och Island.
Ryska Federationen.
Ditt namn Din lärare Din årskurs
Vi var i en park med brännande drakar När vi åkte till hekla gillade vi inte musik. Island är en vacker ö.där bor mycket folk.
FINLAND DE TUSEN SJÖARNAS LAND.
Ett bildspel med lite fakta om de nordiska länderna.
Ditt namn: Tess Fridberg Din lärare : Kicki Din årskurs: 5B
Island Katla Marín Berndsen.
VATTEN - geografiska begrepp
AMSTERDAM.
Italien Fakta om italien.
Fakta om Sverige Sveriges största landskap är Lappland. Det minsta landskapet är Öland. Det landskapet som har mest befolkning är Uppland och det landskapet.
Människan och naturens samverkan med varandra.
FRANKRIKE! Frankrike ligger i västra Europa och är (544000) kvadratkilometer stort och Frankrikes huvudstad heter Paris och är väldigt känd över Eiffeltornet!!!
♥ ♥ ISLAND ☼ ☼.
16/12-14
S V E R I G E.
skola. hamarkfilm. se/index
Danmark Nordens minsta land.
Av: Jossan, Ellen, Nicklas, Gustav
Norge.
Egypten.
Alfred NOBEL.
Nederländerna Jamileh Adawi Lärare: Kicki Svensson Klass 5B
Ämnesövergripande kunskapskontroller
En liten stor världsdel...
Aborter i Norden 2013 Anna Heino Mika Gissler.
Norge Bild tagen från clipart.
Sverige Sverige är ett stort land jämfört med många andra länder i Europa. Det är det största landet i Norden. Sverige är ett avlångt land. Det är mer.
Island.
Norge.
ISLAND!.
Turistbyråservice Sverige som resmål.
Är det någon som har besökt Island?
Europa.
PORTUGAL.
Södra Europa.
Östra Europa.
Finska vinterkriget.
DANMARK. LEGO ● UPFANNS AV EN SNICKARE I BYN BILLUND ● NU FINNS LEGOFABRIKER OVER HELA VÄRLDEN. ● OCH NÄSTAN VARJE ÅR KOMMER NÄSTAN EN MILJON TILL.
Finland = Suomi Huvudstad: Helsingfors Invånare: ca. 5,2 miljoner Språk: finska och svenska Nationaldag: den 6 december Valuta: 1 euro = 100 cent Statsform:
Quizz Nordisk Biblioteksvecka ) Vad heter Pippis två vänner?
FRÅGESPORT KRING SVERIGE Begrepp och förklaringar.
Danmark I Danmark har dom en korv som heter röpölse. Den är väldigt god att äta. I Danmark finns Legoland. Där finns världens största legoaffär och världens.
Ungdomars kunskaper om Norden En enkätundersökning till svenska elever i årskurs 9 hösten 2008.
Indoeuropeiska språk Ca 80% i Norden talar Svenska, Danska och Norska – Förstår varandra Utvecklats ur gemensamt urnordiskt språk. Isländska och Färöiska.
Sveriges natur Geografi åk 4.
Vi bor i sverige Geografi åk 4.
Vatten finns i olika former
Vatten finns i olika former
Ditt land Ett land i Europa.
Finland.
Europa och EU.
Geografi år 6 Catha Glaas
Finland (Suomi) Av:Sebastian.
Östra Europa Puls Geografi Europa.
Vad är MTM? Mid-Term Meeting för Ladies Circle International
Arktis.
Jämställdhet.
Japan.
Export och import.
Patrik Lindfors kommunikationsdirektör Finsk-svenska handelskammaren
Presentationens avskrift:

Norra Europa

Skillnader och likheter Sverige och Finland har väldigt mycket skog och många sjöar. Island har många vulkaner. Norge, Sverige och Danmark har liknande traditioner. Island och Norge lever mycket på fiske och jakt. Norge och Island är inte med i EU. I Estland, Lettland och Litauen så hör man mycket ryska. Norge: Många fjordar och berg, Danmark och de baltiska länderna var platta.

Sverige Ca. 9.5 miljoner invånare. Huvudstad: Stockholm. I Sverige finns det väldigt många vackra skärgårdar. Sverige tillhör Skandinavien och även Norden. Alfred Nobel uppfann dynamiten, LM Eriksson uppfann telefonen. I södra Sverige är det mer tätbefolkat än i norra Sverige. Kebnekaise är det största berget, 2111m högt. Största nordiska landet till ytan.

Norge Norge har rikligt med olja. En av Europas mest populära båtfärder finns i Norge, Hurtigruten. Ett bergigt land. Huvudstad: Oslo. 4.6 miljoner invånare. Golfströmmen gör att Norge och övriga Norden har ett varmt klimat under sommarhalvåret.

Danmark Legoland och tivoli är två populära besöksmål för turister. Huvudstad: Köpenhamn. Långa sandstränder, de kan bli upptill 50m höga. Danmark är uppbyggt av större och mindre öar. Danmark har 5.4 miljoner invånare. Danmark är kända för sina designade produkter, bl. a stolar och fåtöljer.

Finland Huvudstad: Helsingfors (Helsinki) Kända för att bada mycket bastu (sauna) 5.3 miljoner invånare. Kallas för ”De tusen sjöarnas land” Också kända för sina stora färjor. Dess största exportvaror är Nokia och produkter från skogen. Hockey är den sport med flest utövare.

Island Island tillhörde Danmark fram till 1944. Island skapades av vulkaner. Island har många varma källor under marken som bl. a kan värma upp husen. Huvudstad: Reykjavik. Ca. 300 000 invånare. Islands natur påminner om månen.

De baltiska länderna Estland, Lettland & Litauen. Estland har 1.4 miljoner invånare och huvudstaden heter Tallinn. Lettland har ca. 2.5 miljoner invånare och huvudstaden heter Riga. Litauen har ca. 3.7 miljoner invånare och huvudstaden heter Vilnius. Alla tre länder har tidigare tillhört Sovjetunionen. Alla tre länder är relativt platta.