Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Arktis.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Arktis."— Presentationens avskrift:

1 Arktis

2 Vad är Arktis? Arktis är ett område som ligger runt Nordpolen.
Arktis yta är större än hela Nordamerika. Det mesta av Arktis är hav. Områden som tillhör Arktis är Norge, större delen av Island, Grönland, delar av Alaska, Kanada, Ryssland och Norra Ishavet. Det bor ungefär fyra miljoner människor i Arktis.

3 Arktis natur Inga träd växer i Arktis men det finns växter som mossor, lavar, gräs och örter. Det finns över 400 olika sorters blommande växter i Arktis. Många av växterna och djuren behöver kylan och isen för att kunna överleva. Det finns också många djur som isbjörnar, sälar och valar.

4 Arktis klimatförändringar
Klimatförändringarna gör att temperaturen på Arktis höjs. Då smälter isen och det blir svårare för djur att klara sig. Många djur behöver isen för att kunna jaga, gömma sig eller bygga bon. När isen smälter uppe i Arktis kan det också påverka resten av världen, till exempel att det höjer världens vattennivåer.

5 Arktiska rådet Arktiska rådet är ett samarbete mellan olika länder som vill skydda Arktis. Det Arktiska rådet ska jobba för att skydda den arktiska miljön och människorna som bor i Arktis. De nordiska länderna och Kanada, Ryssland och USA är med i det Arktiska rådet.

6 Källor


Ladda ner ppt "Arktis."

Liknande presentationer


Google-annonser