Idéstuga – samla en grupp med både nya och gamla medlemmar och ta tillsammans fram förslag på nya aktiviteter.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
easyresearch. se/s. asp Varför?
Advertisements

Kanske är ni goda vänner i ett år,
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Att hålla lektion i ämnet Idrott & Hälsa
Protokoll föräldraråd Plats: Bjälbotullsförskola Tid: 17,30 •Tankar efter mötet med våra politiker. Finns det politiska frågor som vill lyfta.
Att kläcka och vaska idéer
Solanderskolan presenterar
Minnesanteckningar från förtroendevaldsträff 15/
SPF slår ett slag för det friska
Personligt brev – din egen form av marknadsföring!
Designprocessen Idé Research Presentation Omarbetning
Dramadagar för årskurs 8. Årskurs 8 på Skogstorpsskolan har haft möjlighet att träffa och arbeta med författaren och dramapedagogen Marie Chantal Long.
Välkomna till en träff om LEO. •Ge möjlighet till ungdomar att få en aktiv fritid. •Få ett intresse för Lions bland unga. •Få in yngre medlemmar i lionrörelsen.
Teman VEGA Verksamhetsutveckling genom eget arbete.
Lokalgrupper och temagruppers organisering
KICK-OFF 2:a JUNI 2012, HAMNSKOLAN, STOCKHOLM FEEDBACK Bengal Tigers Kulturförening (BTK)
Inlärningsmiljö för att öka motivation
Alla kan påverka!.
Boo FF vill tacka er för året som gått och önska alla en God Jul och ett Gott Nytt År! Vinterträningen är igång, planerna var vita i måndags men är nu.
Att skriva en artikel.
…och lite annat smått och gott som kan vara (arbets)livsavgörande…
KÖNSROLLERKÖNSROLLER BLAND UNGABLAND UNGA. Blått Eller Rosa? Varför börjar allt så tidigt? För att unga är lättare att påverka Vem och av vad påverkas.
E-Smart våren 2008 Välkomna!. PROGRAM e-utvecklarna inleder Jan Hylén –om lärresurser och trender Paus Samling i seminariegrupp.
Veteranen – en pigg 70-åring Årets tidskrift 2010
Manual för ledare Ledare = du som är ansvarig för en eller flera träningsgrupper inom din förening, men i övrigt inte har några speciella administrativa.
Swedex Muntligt test B1 40 poäng.
Diskussionsmöte i Södertälje Frågeställningar som diskuterades: Vad har Ni som medlemmarnas för synpunkter på Svenska Rottweilerklubben/AfR.
”Jag vill vara konstruktiv i debatten”. ”Jag vill inte vara en papegoja och upprepa vad andra sagt i syfte att höra min egen röst…även fast den är trevlig.
Ver 1.0 IT-satsningen Styrelsens förslag Riksstämman Skövde 2003.
Välkomna! Informationsmöte ang. LOK-stödsansökan via IdrottOnline (IO) Henrik PerssonHans Bergman Gästriklands IdrottsförbundSISU Idrottsutbildarna.
Din vänskap är en värdefull skatt....
Välkomna hit! Film – på vilket sätt är bedömning en (liten) del av all vår verksamhet? Kursplanens uppbyggnad. Skillnad strävansmål / uppnåendemål? Kunskapssynen.
Känna till och ha provat metoder och verktyg för processledning
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Varmt välkomna till SLF: svårseminarium! Tidsschemat tillåter inga större överdrag vid presentationerna. Presentationerna samlas ihop och läggs ut på SLF:
VAD ÄR POPKOLLO? Musikläger för tjejer som startades i Hultsfred 2003
Samarbete med seniororganisationer Mål: Att få Esther delaktig i sin vård. Att sprida information om nätverket till seniororganisationerna.
INFLYTANDE VALFRIHET LIVSKVALITET. Vad är SPF Seniorerna?  SPF Seniorerna är en politiskt och religiöst obunden medlemsorganisation för personer berättigade.
VÄLKOMNA!. Presentation Porträttet Film ”Om engagerad 2.0” Vilka förväntningar har du på denna utbildning?
Kan man lära gamla hundar sitta och varför?
DM läger 2013 Uppsala Slalom Klubb Björnrike
Lokal utvecklingskonferens och årsmöte på Zinkensdamm lördagen den 26 mars 2011.
pedagogisk dokumentation
- en del av svensk idrott Kalender Administration.
 1 Välkomna!.  Vad är helaskåne? Projekt för: Spelarrekrytering Skolor Idrottslyftet skolsamverkan för SkBBF och föreningar Föreningar 2 I samarbete.
Varumärket SPF, Sveriges Pensionärsförbund. Varumärket är allt vi gör Varumärket är inte samma sak som en logotype, grafisk profil, slogan Varumärket.
Medlemsmodellen SPF 26 november Om Medlemsutveckling Vi jobbar med förhållningssätt, metoder och strategier för att öka er förmåga att rekrytera,
Powered by Aktuarieföreningens medlemsundersökning Juni 2014.
Bo Hansson Nils Runberg. Vid första kontakten med hemsidan ska besökaren… Attraheras av en grafiskt intressant profil Lätt hitta mer om det som finns.
UNF STÖDGRUPPER. Vad är en stödgrupp? (1) Vem vänder sig stödgrupper till? Vilka träffas i stödgrupper? Hur ser en stödgruppsträff ut?
Nytt IT-stöd för medlemsregister och hemsidor
Socialt entreprenörskap i ideell verksamhet En studie om de aktiva eldsjälarnas motivation och drivkraft som gör skillnad i samhället.
Välkomna till musiken! Solsången Hur långt har ni kommit med er rap? Hur kan vi arbeta med texterna? Kan man sätta ihop texterna med varandra? Träna på.
Synpunkter, klagomål och beröm
Pedagogiska året Vattentornet 15/16
1. Genomför enkäten och redovisa resultatet 4. Vid vilka tillfällen fungerar bra eller hyfsat bra redan idag? Vad är det som gör att det funkar vid dessa.
SÅ GÖR VI EN VERKSAMHETPLAN- UTIFRÅN SPF SENIORERNAS MÅL OCH RIKTLINJER 2.
REPET - ett projekt inom SPF-distriktet Blekinge Projektet fortsätter nu med fördjupning Ersättningen heter UTVECKLINGSGRUPP.
(Skriv överenskommelsens namn här) ÅÅÅÅ-ÅÅÅÅ Slutrapport (…och lägg gärna en bild här, exempelvis kommunloggan) En överenskommelse inom Västra Götalandsregionen.
SÅ GÖR VI EN VERKSAMHETPLAN- UTIFRÅN SPF SENIORERNAS MÅL OCH RIKTLINJER 1.
VARMT VÄLKOMMEN till utbildning i EPiServer 8
Bild 1 EXAMENSARBETET KANSKE STARTEN PÅ DIN NYA KARRIÄR…
Välkomna till en träff om LEO. Ge möjlighet till ungdomar att få en aktiv fritid.Ge möjlighet till ungdomar att få en aktiv fritid. Få ett intresse för.
Att genomföra ett uppdrag och överföra kompetens till nästa befattningshavare Utanför handboken: tips och idéer Margareta Wesslau Rådspresident.
Överlämning Distrikt 21. MÅLET med överlämning Zontas mission Zontas vision Conviction Commitment Courage.
RAPPORT OM MEDLEMSTAPP OM MEDLEMMAR SOM LÄMNAR SPF SENIORERNA OCH VAD SOM KRÄVS FÖR ATT VINNA TILLBAKA DEM WEBBUNDERSÖKNING , SEPTEMBER
För enklare verksamhetsutveckling och samverkan mot en smartare välfärd SKL har, tillsammans med GR, tagit fram en digital samverkansplattform där man.
Medlemsantalet har till hösten 2017 stigit till över medlemmar.
Tidsplan.
TILL SPF SENIORERNA LEKSAND
Presentationens avskrift:

Idéstuga – samla en grupp med både nya och gamla medlemmar och ta tillsammans fram förslag på nya aktiviteter

Inspireras av andra – hämta inspiration från andra föreningar och distrikt inom SPF Seniorerna men även andra organisationer med ett intressant aktivitetsutbud.

Samarbeta mera – det kanske finns andra föreningar och organisationer som ni kan genomföra aktiviteter tillsammans. Exempelvis hembygdsförening, idrottsförening, fiskeklubb, invandrarförening eller liknande.

Spara alla idéer i en idébank – de kan komma till nytta vid senare tillfälle!

Marknadsföring – börja marknadsföra aktiviteten till medlemmarna i god tid. • Lägg ut information på hemsidan. • Skicka inbjudan via e-post och nyhetsbrev. • Sätt upp information i föreningslokalen om ni har en sådan. • Använd lokala anslagstavlor. • Informera om den nya aktiviteten på månadsmöten och andra träffar. • Glöm inte tydlig information om datum, tid och plats i inbjudan. • Kontakta lokala media, de kanske vill göra ett reportage.

Ta hjälp av övriga medlemmarna så att planeringsgruppen inte behöver göra allt arbete.

3 gyllene regler för att alla ska känna sig välkomna, både att delta i aktiviteter och att arbete med dem, är det viktigt med en öppen och trivsam atmosfär. Med våra 3 gyllene regler i minnet kommer vi en god bit på väg. Nya idéer och nya medlemmar är alltid välkomna – våga prova nytt! Tänk på att alla ska bli sedda och involverade. Vi arbetar ideellt och engagerar oss för att vi vill – uppskatta varandras arbete!

Blekingedistriktet har en idebank på sin hemsida Det är fritt fram att använda denna!

Tack för visat intresse! Lycka till! Hoppas ni fått några bra tips av detta och skaffa ideboken!