Spanien Erik Kicki 5B.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
NEW YORK En stor och känd stad som kallas The Big Apple. Har ca 10 miljoner invånare och är Usa:s största stat. Stadens yta = 1214 kvadrat kilometer och.
Advertisements

LÄNDER I VÄRLDEN OCH STADEN LONDON.
Bosnien - Hercegovina Hampus Holmgren Christina Svensson 5B.
Vasco da Gama.
Frankrike Folkmängd: 58,6 Miljoner Huvudstad: Paris
Land Tyskland Ditt namn Victor Karlsson Din lärare Kicki
Sverige, Norge, Finland, Danmark och Island.
Medelpad Det här landskapsvapnet ser ut så för att man ska kunna veta att där finns två älvar i Medelpad. Den röda färgen är där för det ska se snyggare.
Cuba.
Det va en gång en fotboll spelare som hete Anton. Anton va väldans bästa fotbolls spelare han dribblade av hela Ajax han spelaren spelade i real Madrid.
DEL 1: DE FÖRSTA HÖGKULTURERNA
MEDELTIDENS MUSIK Musiken på medeltiden.
Ryska Federationen.
STATSSKICK.
Främmande länders statsskick
Ditt namn Din lärare Din årskurs
Hur kan man bestämma kön på fåglar? Fram till nu har detta varit ett svårt problem. I många fall har endoskopi varit den enda säkra metoden.
Statsskick.
Ditt namn: Tess Fridberg Din lärare : Kicki Din årskurs: 5B
SÅ STYRS SVERIGE.
Island Katla Marín Berndsen.
Ledtrådsfrågesport 5 frågor i 5 olika kategorier
AMSTERDAM.
Italien Fakta om italien.
Fakta om Sverige Sveriges största landskap är Lappland. Det minsta landskapet är Öland. Det landskapet som har mest befolkning är Uppland och det landskapet.
Människan och naturens samverkan med varandra.
Ledtrådsfrågesport 5 frågor i 5 olika kategorier
FRANKRIKE! Frankrike ligger i västra Europa och är (544000) kvadratkilometer stort och Frankrikes huvudstad heter Paris och är väldigt känd över Eiffeltornet!!!
16/12-14
Kartquiz på Sydeuropa Klicka här. Klicka på Spanien!
Norge.
Egypten.
Politiska ideologier Ideologi kallas en uppsättning tankar, idéer och föreställningar om vad som är viktigt i världen och i livet. Det handlar också om.
Nederländerna Jamileh Adawi Lärare: Kicki Svensson Klass 5B
Babylonien och Assyrien
Denmark :).
JEOPARDY Djur på engelska Multiplikation Huvudstäder Flaggor Geometri
Ekosystem, repetition. Ekosystem kan beskrivas utifrån levande och ej levande faktorer. Det finns ekosystem på land och det finns ekosystem i vatten.
Sverige Sverige är ett stort land jämfört med många andra länder i Europa. Det är det största landet i Norden. Sverige är ett avlångt land. Det är mer.
Norge.
Ekosystem, repetition. Ekosystem kan beskrivas utifrån levande och ej levande faktorer. Det finns ekosystem på land och det finns ekosystem i vatten.
PORTUGAL.
Norra Europa.
Franska revolutionen Levande historia 8: s
Södra Europa.
Västra Europa.
Spanska-Español.
Fina platser att besöka
FRÅGESPORT KRING SVERIGE Begrepp och förklaringar.
Sant eller falskt om vatten i Europa. Sant eller falskt Nästan hela Europa omges av hav.
Södra Europa Puls Geografi Europa s Länder i södra Europa s  Portugal  Spanien  Italien  Slovenien  Kroatien  Bosnien- Hercegovina.
Vasatiden.
Europa.
Cruse and Associates International News Review
Ditt namn Din lärare Din årskurs
Ditt land Ett land i Europa.
Strukturen i pappersindustrin 2012
Lös rebusen för att få reda på vad Veckans fördjupning handlar om!
Hav och land 1. a) Vad menas med världsdelar respektive kontinenter?
Europa och EU.
Geografi år 6 Catha Glaas
Geografi år 6 Catha Glaas
Västra Europa Kommer du ihåg några av de länder som ligger i västra Europa? Slå upp sidan i Atlasen.
Dagens ledtråd: Färgglad lök…..
Ditt namn | Din lärare | Ditt betyg
Veckans fördjupning handlar om en modern union. Vet du vilken det är
Ditt namn | Din lärare | Din årskurs
Ditt namn Din lärare Din årskurs
Främmande länders statsskick
Främmande länders statsskick
Presentationens avskrift:

Spanien Erik Kicki 5B

… flagga Idén med de röda och gula färgerna kom från den spanska kungen som menade att dessa färger gjorde det lättare att urskilja de spanska skeppen från till exempel de holländska eller engelska när de varit ute till havs. Flaggan kom 1927.

Regering Infoga en bild på den person som styr "ditt land". Konstitutionell monarki, Parlamentarism. Statschef kung Juan Carlos. Regeringschef, premiärminister Mariano Rajoy. Infoga en bild på den person som styr "ditt land".

Var ligger Spanien? Spanien ligger I sydvästra Europa och gränsar till Portugal, Frankrike och Andorra. Huvudstaden är Madrid Landet har ca 46 miljoner invånare Det finns mycket berg men även slätter och floddalar. Långa kuster mot Medelhavet och Atlanten Infoga en karta över ditt land.

Geografiska kännetecken i Spanien Floder: Tajo, Ebro och Guadalquivir Sjöar: Lago De Sanabria Berg/bergskedjor: Pyrenéerna Gibraltar (Storbrittanien) Infoga en bild på något som kännetecknar geografin i ditt land.

Seder och traditioner Tjurfäktning förekommer i Spanien. I vissa delar av Spanien är det förbjudet på grund av att det anses vara djurplågeri. Flamenco är en traditionell dans i Spanien.

Ekonomi Infoga en bild på ett djur eller en växt i "ditt land". Turism är viktigt för Spanien. Just nu är det stor arbetslöshet i Spanien Valutan i Spanien är euro Infoga en bild på ett djur eller en växt i "ditt land".

Turism i Spanien Mallorca och Kanarieöarna är stora turistmål Barcelona är ett vanligt resemål, där kan man bl.a titta på fotboll på Camp Nou och besöka den kända kyrkan Sagrada Familia. Infoga nyckelpunkter från ditt lands historia utmed tidsaxeln.