Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Veckans fördjupning handlar om en modern union. Vet du vilken det är

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Veckans fördjupning handlar om en modern union. Vet du vilken det är"— Presentationens avskrift:

1 Veckans fördjupning handlar om en modern union. Vet du vilken det är
Veckans fördjupning handlar om en modern union. Vet du vilken det är? Lös den kluriga rebusen för att få en ledtråd.

2 Europeiska Unionen

3 Storbritannien kan lämna EU
Snart är det val i Storbritannien. Invånarna ska rösta om ifall man ska lämna EU. Många tror att det skulle vara dåligt för Storbritanniens ekonomi. Det skulle också drabba Sverige. Valet är den 23 juni. Storbritanniens premiärminister David Cameron vill att landet stannar i EU.

4 Om Europeiska Unionen När andra världskriget var över var det många som var oroliga över ett nytt krig. 1952 skapade man därför Europeiska kol- och stålgemenskapen. Som senare skulle bli EU. 6 länder var med. De ville göra det lätt att handla med kol och stål. Man trodde det kunde hjälpa att bibehålla fred. EU-parlamentet ligger i Strasbourg i Frankrike. Där beslutas bland annat om lagar i EU.

5 Den gemensamma valuta som flera EU-länder har heter Euro.
Om Europeiska Unionen 1958 utvecklades det till Europeiska ekonomiska gemenskapen eller EEG skapades. Det skulle bli lätt att handla med alla varor. 1993 utvecklades EEG till Europeiska Unionen och gick Sverige med. Idag finns det 28 medlemsländer i EU. Den gemensamma valuta som flera EU-länder har heter Euro.

6 Källor menyer/Teckensprak/Kort-om-EUs-historia/


Ladda ner ppt "Veckans fördjupning handlar om en modern union. Vet du vilken det är"

Liknande presentationer


Google-annonser