Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Ditt namn Din lärare Din årskurs

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Ditt namn Din lärare Din årskurs"— Presentationens avskrift:

1 Ditt namn Din lärare Din årskurs
Land Ditt namn Din lärare Din årskurs

2 Var ligger "ditt land" Berätta i vilken världsdel "ditt land" ligger och vilka länder som det gränsar till. Infoga en karta över ditt land.

3 Geografiska kännetecken i "ditt land"
Ge exempel på viktiga floder, sjöar, hav, bergskedjor och andra geografiska landmärken som finns i eller i närheten av "ditt land". Infoga en bild på något som kännetecknar geografin i ditt land.

4 "Ditt lands" klimat Infoga en bild på en årstid i "ditt land".
Berätta hur vädret är i "ditt land" under de olika årstiderna. Infoga en bild på en årstid i "ditt land".

5 Djur- och växtlivet i "ditt land"
Beskriv vilka djur och växter som finns i "ditt land". Infoga en bild på ett djur eller en växt i "ditt land".

6 "Ditt lands" historia Rita en tidslinje och märk ut viktiga historiska händelser i "ditt land". Namn på händelse 1 Namn på händelse 2 Namn på händelse 3 Namn på händelse 4 Namn på händelse 5 Namn på händelse 6 Namn på händelse 7 Namn på händelse 8 Datum 1 Datum 2 Datum 3 Datum 4 Datum 5 Datum 6 Datum 7 Datum 8 Beskrivning av händelse Infoga nyckelpunkter från ditt lands historia utmed tidsaxeln.

7 Seder och traditioner Berätta om viktiga seder och traditioner som firas i "ditt land". Inkludera information om vem som firar och när högtiderna firas. Infoga en bild som illustrerar en sed eller tradition här.

8 "Ditt lands" regering Förklara hur lagar skapas och ändras i "ditt land". Berätta hur ett val går till i "ditt land". Infoga en bild på den person som styr "ditt land".

9 "Ditt lands" ekonomi Förklara vilka varor och tjänster som produceras i "ditt land". Inom vilka näringsgrenar och sektorer arbetar invånarna i "ditt land"? Infoga en bild som illustrerar någon aspekt av landets ekonomi.

10 Turism i "ditt land" Infoga en bild på ett turistmål i "ditt land".
Berätta om intressanta platser i "ditt land" som folk från andra länder kommer och besöker. Infoga en bild på ett turistmål i "ditt land".


Ladda ner ppt "Ditt namn Din lärare Din årskurs"

Liknande presentationer


Google-annonser